העידר פנייה למשרד הפנים
המשיב טוען כי המבקשת היתעלמה מסעיף 26(ב) לצוו המועצות המקומיות (שירות עובדים), תשכ"ב-1962, לפיו "ראש מינהל השרות רשאי לידרוש ביטול מינוי שנעשה בנגוד לתקנות העיריות (מכרזים לקבלת עובדים ברשויות המקומיות), התש"ם-1979, או לצוו המועצות המקומיות (נוהל קבלת עובדים לעבודה), התשל"ז-1977", וכי טרם הגשת הבקשה לבית הדין היה עליה למצות את ההליכים ולפנות לראש מנהל השרות במשרד הפנים בבקשה לביטול המינוי.
נציין את שנקבע בע"ע (ארצי) 67/07 עמאר - מדינת ישראל, משרד הפנים (2.4.09): "ככלל, תנאי סף במיכרז, לרבות אלה הנדרשים למשרת מבקר פנים, הנם תשתית שויונית לכל המועמדים ומבטיחים סף של התאמה לתפקיד. אי עמידה בתנאי סף להישתתפות במיכרז מהוה, בדרך כלל, פגם מהותי המוביל לפסילת מועמדותו של המשתתף במיכרז ולפסילת מינויו, ככל שלא תאם את תנאי הסף". באותה פרשה אישר בית הדין הארצי פסילת מבקר מועצה מקומית שנבחר במיכרז לאחר שהתברר שאינו עומד בתנאי הסף וזאת אף שכיהן בתפקיד מספר שנים.
...
[footnoteRef:25] המשיב נשאל שאלות שנוגעות להכרותו עם עבודת העמותה כגון מי ועדת הביקורת, אליה טען שהגיש את הדו"חות, שאז התחמק והשיב: "אני לא רוצה לענות לך אבל אני יודע מי בועדת ביקורת".[footnoteRef:26] יתרה מכך, כאשר נשאל המשיב האם גורם כלשהו במשרד עבר על המסמכים שהכין כדי לוודא את נכונותם, השיב באופן תמוה: "אין לי תשובה. לא יודע אבל אני... מי שערך זה אני".[footnoteRef:27] עדות המשיב לא היתה מהימנה לטעמנו, וכפי שטוענת המדינה בסיכומיה, מצופה היה ממי שמבקש למלא תפקיד של מבקר פנים ברשות מקומית, תפקיד שאמון על טוהר המידות והמינהל התקין, להבהיר את מהות עיסוקיו הקודמים ולא להשיב תשובות מעורפלות ומתחמקות.
סיכום
על יסוד כל האמור לעיל, המסקנה בדבר פגם בהליכי המכרז משעה שהמשיב על פניו אינו עומד בתנאי הסף, מצדיקה מתן סעד זמני המונע את המשך עבודתו של כמבקר הפנים של המועצה, עד לתום ההליכים בתיק.
על כן, אנו מורים על הקפאת מינויו של המשיב עד להחלטה אחרת או מתן פסק דין.