מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מינוי מומחה נוירולוגי מטעם בית המשפט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

במהלך בירור ההליך, בית המשפט הורה על מינוי 4 מומחים רפואיים לשם הערכת נכותה של התובעת: א) בתחום האורתופדי - מונה פרופ' נמרוד רוזן (להלן: "פרופ' רוזן" או "המומחה האורתופדי"), אשר בדק את התובעת וקבע בחוות דעתו כי לתובעת נותרה נכות רפואית צמיתה ומשוקללת בתחום האורתופדי בשיעור 14.3% (במעוגל), כמפורט עמ' 9 לחוות הדעת, זאת בנוסף לנכויות הזמניות שלהלן – 100% למשך 3 חודשים לאחר התאונה, 50% למשך עוד 3 חודשים, ו- 30% למשך עוד 3 חודשים; ב) בתחום אף, אוזן וגרון – מונה ד"ר מרדכי הימלפרב (להלן: "ד"ר מרדכי" או "מומחה א.א.ג"), אשר בדק את התובעת וקבע בחוות דעתו כי יש מקום להעניק לתובעת נכות זמנית בשיעור 10% לפי סעיף 69 (2) ב' מאז התאונה (10/2/2012) ועד ליום הניתוח (27/4/2012), ולאחר הניתוח לא ראה מקום להעניק לתובעת נכות צמיתה ו/או זמנית נוספת כלשהיא; ג) בתחום הפסיכיאטריה - מונה פרופ' משה קוטלר (להלן: "פרופ' קוטלר" או "הפסיכיאטר"), אשר בדק את התובעת ועיין בתעוד הרפואי מלפני התאונה ואחריה, וקבע כי : "לא התרשמתי כי הארוע נשוא תובענה זו גרם לשינוי במצב הנפשי. לא מצאתי כל עדויות להפרעת דחק בתר חבלתית או הפרעה נפשית אחרת, ממנה לא סבלה עוד קודם לתאונה". בנוסף, קבע פרופ' קוטלר כי יש מקום למינוי מומחה נורולוג מטעם בית המשפט, בכדי לקבוע אם נותרה לתובעת נכות בתחום הנורולוגי, מאחר ולשיטתו- תיסמונת בתר זעזוע מוח ממנה סובלת התובעת הנה בתחום הנורולוגי; ד) בתחום הנורולוגי- מונתה פרופ' בלה גרוס (להלן: "פרופ' גרוס" או "המומחה הנוירולוגית"), אשר בדקה את התובעת כפי המלצתו של הפסיכיאטר- פרופ' קוטלר, וקבעה כי התובעת לא עברה בתאונה זעזוע מוח ולפיכך קבעה כי אין תלונות התובעת מתאימות לתיסמונת בתר זעזוע מוח, ולאור זה – לתובעת לא נותרה נכות נוירולוגית צמיתה כתוצאה מהתאונה.
...
ראשי הנזק לפיצוי בתיק: הפסדי שכר לעבר: באשר לתקופה שבה שהתה התובעת באי כושר מוחלט, וגם בגין התקופה שבה הייתה באי כושר חלקי (למשך 9 חודשים לאחר התאונה), הרי שלא שוכנעתי כי התובעת זכאית לפיצוי כלשהו, מכיוון שהתובעת לא עבדה סמוך לפני התאונה, זאת ללא שום קשר לתאונה, ואף לא הציגה לפניי ראיה כלשהי שיכולה ללמד כי היא הייתה אמורה להיקלט למקום עבודה אחר, ולכן אני קובעת כי התובעת אינה זכאית לפיצוי כלשהו בתקופה זו. באשר להפסדים הנטענים בתקופה לאחר מכן ועד להיום, הרי שגם לא שוכנעתי כי לתובעת נגרמו הפסדי שכר כלשהם, ואין יסוד לבצע חישוב על סמך נכותה הרפואית הצמיתה, בייחוד מאחר והתובעת טוענת כי היום חזרה לעבודה חלקית (לא ידוע מתי חזרה), וכי היא משתכרת היום סך של 2,200 ₪, סכום העולה על בסיס השכר שקבעתי לעיל, ומכאן שהתובעת לא זכאית לפיצוי כלשהו בגין הרכיב של הפסדי שכר לעבר.
לאור כל האמור, הנני פוסקת לתובעת פיצוי בגין עזרת צד ג', לעבר ולעתיד, בסכום כולל של 15,000 ₪ וזאת על דרך האומדנה.
לאור האמור לעיל, הוכח לפניי כי התובעת קיבלה תגמולי מל"ל בגין הפגיעה וכן תשלום תכוף בסך כולל של 18,876 ₪, ניכוי סכום זה מהפיצוי לו זכאית התובעת כתוצאה מהתאונה, משאיר בידי התובעת סך של 71,272 ₪ סוף דבר לאור האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי בסך 71,272 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בנוסף עותר המבקש למנות מומחה בשטח הנורולוגי מטעם בית המשפט.
...
המשיבה מתנגדת לבקשה ומסבירה כי בגלגול הראשון בוועדה הראשונה כאשר הגיש המבקש ערר על החלטת הועדה מטעם המוסד לבית הדין, נדחה הערעור בנימוק שבית הדין אינו מוסמך להתערב בממצאים רפואיים, זאת בניגוד לנטען על ידי המבקש כי הטעות היא משפטית ולא רפואית.
(בעניין זה : ראו החלטתי בסוגיה דומה במסגרת ת"א (חיפה) 53421-11-15 מלכה שלי נ' אלרון אלימלך ואח', ניתנה ביום 12.01.2017).
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הנני סבור כי דין הבקשה בנקודה זו להתקבל ויש למנות מומחה בשטח הנוירולוגי.
סוף דבר לאור האמור לעיל אני נעתר לבקשה בחלקה כאשר יש בדעתי למנות מומחה בשטח הנוירולוגי ויתר חלקי הבקשה הנוגעים להבאת ראיות לסתור נדחים בזה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע ביקש למנות מומחים בתחום האורתופדי והנוירולוגי וכב' השופטת בכירה יעל הניג מינתה בהחלטתה מיום 03.09.20 מומחה בתחום האורתופדי ודחתה את בקשת התובע למינוי מומחה בתחום הנורולוגי.
לצורך הבטחת העידר ניגוד עניינים, ולפי תקנה 89 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018, ימלא המומחה את טופס 6 (מצ"ב להחלטה זו) : "89(א) לצורך מניעת ניגוד עניינים, יצהיר מומחה מטעם בית המשפט מיד עם קבלת המינוי ובטרם יחל תפקידו על זיקות אישיות העשויות להיות לו בנוגע להליך, לבעלי הדין או לבית המשפט; ההצהרה תהיה ערוכה לפי הנוסח בטופס 6 שבתוספת הראשונה ותומצא לבית המשפט ולבעלי הדין.
...
משעיינתי בטענות הצדדים, ובמסמכים הרפואיים שהוגשו אני סבור כי ראשית הראיה למינוי מומחה בתחום הפסיכיאטריה (הפניה לטיפול פסיכולוגי) קלושה, אך בכדי שלא למנוע מהתובע להוכיח טענתו ימונה מומחה מטעם בית המשפט במימון ביניים שלו עצמו.
משכך: הנני מורה על מינויו של ד"ר **** גרופר, מומחה בתחום הפסיכיאטריה כמומחה מטעם בית המשפט, להערכת מצבו הבריאותי של התובע והאם לדעתו נכותו נובעת מהאירוע הנטען (להלן"המומחה").

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

דברים אלו, מצטרפים לנימוק הספקולאטיבי משהו, שאינו מבוסס דיו, בו בחרה להשתמש ועדת הערר של המל"ל לבסס את קביעותיה, ומביאני למסקנה כי ישנו טעם במינוי מומחה רפואי בתחום הנוירולוגיה מטעם בית המשפט אשר יתייחס באופן מפורש למצבו הנורולוגי של התובע עובר לתאונה ולאחריה תוך היתייחסות פרטנית לקשר הסיבתי לתאונה.
...
מצאתי להפנות בעניין זה לדברים שנקבעו על ידי כב' השופט עמית ברע"א 2580/18 שבל סמי נ' מחמוד שעבאן (17.04.18): "כבר נזדמן לי להעיר כי אין למנות כדבר שבשגרה מומחה רפואי לבחינת קיצור תוחלת חיים ואפנה ל"הערת אזהרה" שרשמתי במקום אחר:"בשנים האחרונות הלכה והתפתחה פרקטיקה של חברות הביטוח לדרוש מינוי מומחה פנימאי-קרדיולוג בטענה לקיצור תוחלת חיים שאינה נובעת מהתאונה, בטענה שהמבוטח סובל מיתר לחץ דם/עבר צינתור/מעשן/כבד משקל וכיו"ב טענות. כשלעצמי, ומבלי לקבוע מסמרות, אני סבור כי יש להישמר מטענות אלה, שאף ניתן להרחיבן כדבר שבשגרה כלפי כל ניזוק בטענה שיש לבחון גם את הגנטיקה המשפחתית לשם הערכת סיכויי תוחלת חיים" (ע"א 7453/12 אלחבאנין נ' אברהם, פסקה 41 (9.9.2014))".
סוף דבר לאור כל המקובץ לעיל, באתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל וכי יש מקום במקרה דנן להתיר הבאת ראיות לסתור את קביעת המל"ל באמצעות מינוי מומחה רפואי בתחום הנוירולוגיה מטעם בית המשפט.
למותר לציין כי אין להמציא לעיון המומחה שימונה את מסמכי המל"ל ואף לא העתק מהחלטתי זו. המזכירות תודיע החלטתי לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצדדים הגישו חוות דעת לתמיכה בטענותיהם, ובדיון שהתקיים ביום 7.7.21 הודעתי על כוונתי למנות מומחה בתחום הנוירולוגיה מטעם בית המשפט על מנת שייתן דעתו בשאלת נזקיו של התובע תוצאת הטיפול שניתן לו על ידי הנתבעת (המינוי סויג לשאלת הנזק והקשר הסיבתי לטפול ולא לעניין האחריות).
...
חרף האמור לעיל, ועל אף מידת הזהירות הרבה שננקטת על ידי בית המשפט בבוחנו את הבקשה, הגעתי לכלל מסקנה כי בנסיבות המפורטות בבקשת התובע ונוכח עמדת המומחית עצמה, אין מנוס מפסילת חוות הדעת.
אני סבורה כי בנסיבות אלו קיים קושי של ממש לאמץ את חוות הדעת של מומחית בית המשפט.
לאור כל המפורט לעיל הגעתי לכלל מסקנה כי בנסיבות המקרה, בנקודת האיזון שבין הגשת הבקשה באיחור ניכר מצד התובע ולאחר שגילה את תוצאות חוות הדעת לבין החשש הממשי לפגם משמעותי, זהו המקרה בו מתקיימות אותן נסיבות חריגות היורדות לשורשה של חוות דעתה של מומחית בית המשפט כך שאין מנוס אלא לפסלה.
סוף דבר, הבקשה מתקבלת.
בנסיבות העניין, ומשהתובע לא הראה כל נימוק להגשת הבקשה לאחר שגילה על תוצאות חוות הדעת, אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו