מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מינוי מומחה בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה על ידי בית המשפט

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התשתית העובדתית שאינה שנויה במחלוקת התובעת, ילידת 1976, נפגעה ביום 19/05/09 בתאונת דרכים (להלן: "התאונה"), לאחר שרכב פגע ברכבה בזמן שחצתה צומת.
במועד התאונה רכבה של התובעת היה מבוטח על ידי הכשרת יישוב חברה לביטוח בע"מ (להלן: "הנתבעת").
על תכליתו של סעיף 15 לחוק ההתיישנות עמד כב' השופט צור בע"ע (ארצי) 393/05‏ ‏ זוהיר טהה נ' מקיאס בע"מ (10/01/05) (להלן: "פרשת טהה") ובלשונו (פס' 11): "הוראה זו עוצרת את מירוץ ההתיישנות בשל נקיטת הליך קודם באותה עילה, אם אותו הליך הסתיים בנסיבות בהן מתאפשר חידוש ההליך (למשל – מחיקה) ולא נוצר מעשה בי-דין. הטעם לדבר נעוץ בכך שהתובע נקט הליך בתוך תקופת ההתיישנות." כב' השופטת פרוקצ'ה דנה בע"א 1650/00 זיסר נ' משרד הבינוי והשיכון ואח', פ"ד נז (5), 166, 178 (2003) (להלן: "פסק דין זיסר") במהות סעיף 15 לחוק ההתיישנות ובלשונה: "הרעיון העומד מאחורי הסדר זה נועד להקל עם תובע המבקש למצות את יומו בבית המשפט ולקבל הכרעה משפטית לגופה של תביעתו בלא שתיטען נגדו טענת היתיישנות המתבססת, בין היתר, גם על תקופת ההיתדיינות הקודמת אשר מסיבות שונות לא איפשרה לו למצות את מלוא זכויותיו הדיונית ולכן היא גם איננה מהוה מעשה בית דין." בית המשפט העליון הבהיר בפסק דין זיסר כי ההסדר הקבוע בסעיף 15 לחוק ההתיישנות נובע בעקרו מהמשקל הנכבד שניתן לזכות הפנייה לערכאות, אשר הפכה זכות בעלת ממד חוקתי ועם התודעה כי מירוץ ההתיישנות מופסק למשך תקופת ההיתדיינות הראשונה על רקע העובדה שהתובע למעשה לא ישן על זכויותיו אלא הפעילן ומנסיבות שונות ההיתדיינות הראשונה לא הועילה למיצוי זכויותיו של התובע.
עיון בפרוטוקול הדיון של בית המשפט בתביעה הראשונה מיום 09/07/20 מעלה כי הגם שהייתה תלויה ועומדת בקשה של התובעת לפסילת חוות דעתה של ד"ר מירב לידר המומחית בתחום הראומטולוגיה ו/או לחילופין למינוי מומחה נוסף וכן התברר כי תביעתה של התובעת לנכות מעבודה הוכרה בחלקה על ידי המוסד לביטוח לאומי, ואולם טרם הושלמו ההליכים במוסד לביטוח לאומי, ניתנה החלטה בדבר הגשת סיכומים בכתב.
לאור מהות ההליך – תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, שעה שסוגיית החבות לא הוכחשה, ושעה שניהולה של תביעה חדשה ייעשה על בסיס החומר הראייתי שהוגש בהליך הראשון, אין חשש כי זכויותיה של הנתבעת יינזקו מחמת שלא נשתמרו בידיה מסמכים או ראיות כשלהן בשל חלוף הזמנים.
...
התובעת טוענת כי יש לדחות את בקשת הנתבעת וכן לחייבה בהוצאות.
לנוכח כל האמור, משבית המשפט בחר שלא להורות על דחיית תביעת התובעת אלא על מחיקתה, משלא דבק חוסר תום לב בהתנהלותה של התובעת, התובעת לא עשתה שימוש לרעה בהליכי בית משפט והתובעת לא זנחה את תביעתה בשום שלב, ואף לא ייפגעו זכויותיה של הנתבעת ככל שהתובעת תוכל לממש את זכויותיה, הרי על מנת שלא לקפח את התובעת יתר על המידה, סבורני כי ראוי בנסיבות אלה להחיל את סעיף 15 לחוק ההתיישנות באופן שמלוא פרק הזמן שבו התביעה הראשונה הייתה תלויה ועומדת לא יבוא בחשבון במניין תקופת ההתיישנות.
משכך אף ראיתי להיעתר לבקשת התובעת לפריסת תשלומים קצרת מועד המתיישבת גם עם מצבה הרפואי והכלכלי של התובעת כמפורט בבקשתה מיום 13/04/22 ואין בכך להצביע על כך כי כל עוד לא שולמו מלוא ההוצאות לא נמנה מועד הגשת התביעה החדשה לבית המשפט לצרכי התיישנות.
סוף דבר לאור האמור, הבקשה לדחיית התביעה מחמת התיישנות, נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

בכתב התביעה נטען, כי בזמן שהמשיב ושוטרים נוספים ישבו ברכב משטרתי, "נכנסה" לפתע משאית עם מערבל בטון ברכב המשטרתי, גרמה לתאונת דרכים ולפציעת המשיב.
הארוע המתואר, נטען, הוא תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, ועל כן הוגשה על ידי המשיב תביעת נכות למל"ל. בהחלטת הוועדת הרפואית מיום 17.10.2021 נקבעה למשיב נכות צמיתה משוקללת בשיעור של 9.75%, ובעקבות הקביעה קיבל המשיב מענק נכות חד פעמי.
כל אלה, לטעמה, מצדיקים הבאת ראיות לסתור את קביעת הועדה, תוך מינוי מומחה מטעם בית המשפט אשר יבדוק את המשיב ויקבע את שיעור נכותו בגין התאונה.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים השתכנעתי כי דין הבקשה להידחות.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובנספחים שצורפו לתיק בית המשפט, השתכנעתי שדין הבקשה להידחות.
עוד אזכיר כי, בגין הגבלה בתנועות (אחת מתוך שש כטענת המבקשת) גם לא נקבע כל שיעור הנכות בגין פגימה זו. בהתחשב באמור, אין כל הצדקה לאפשר למבקשת להביא ראיות לסתור והלכה למעשה לא היה כל מקום, בנסיבות העניין, להגיש בקשה זו. סיכום הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

מונו מומחים מטעם בית המשפט, אשר קבעו כדלקמן: בתחום הפסיכיאטריה נקבעה נכות צמיתה בשיעור 15% ובתחום האורתופדיה נקבעה נכות צמיתה בשיעור 5%.
נטען, כי יש לאזן בין שני צדי המשוואה, אחרת תרויח חברת הביטוח את שווי קצבת הזיקנה שהפסידה התובעת וייווצר מצב אבסורדי לפיו, התובעת תצא בלא כלום, אך בשל דרישות החוק והמל"ל. התובעת מזכירה כי אין עסקינן במקרה בו חל ס' 330 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995, בו ביקש המחוקק להבטיח שנפגעים מסוימים יזכו בחלק מן הפיצויים (25%), אף אם שיעור גמלאות המל"ל עולה על סכום הפיצויים, וכן כי בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה שבה נפגע עובד על ידי שימוש ברכב המעביד- אין המוסד רשאי לחזור אל המעביד.
...
אין בידי לקבל את טענת הנתבעת.
בנסיבות שפורטו לעיל, גם אין לקבל את הטענה כי האיחור במיצוי זכויותיה של התובעת במל"ל היה בחוסר תום לב. לאור כל האמור, אני קובעת כי מסכום הפיצוי המוסכם יש לנכות את דמי הפגיעה וכן את ההפרש בין קצבאות הנכות לקצבאות הזקנה, לעתיד ולעבר, הכל כדלהלן: דמי פגיעה- 18,200 ₪ הפרשי הקצבאות לעבר- 4,045 ₪.
סוף דבר: שיעור הפיצוי המוסכם לתובעת הועמד על סך כולל של 95,000 ₪, קרי, 84,168 ₪ נטו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

המחלוקת העיקרית בנדוננו נוגעת לקביעת הנכות הרפואית של התובע בקשר לתאונת הדרכים, דהיינו האם על בית המשפט לאמץ את קביעת המומחה, שמא עליו להורות על מינוי מומחה נוסף או לילך בדרך אחרת בנסיבות העניין.
בעוד אין ספק, ולו קל, כי אין כל מקום לשקול פסילת חוות הדעת שהרי לא עולה שאלה של מהימנות המומחה, קיימת היתלבטות בין דרך הביניים, מינוי מומחה נוסף (כשחוות הדעת נותרות בתיק), ובין האפשרות המינורית להתערבות בחוות הדעת וקביעת הנכות הרפואית על ידי בית המשפט.
משמדובר בתאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, כל ההוצאות הרפואיות – כולל הקנביס – מוטלות על המל"ל (שהכיר בקשר הסיבתי בין התאונה והפגיעה באיברים), ומשהמומחה מטעם בית המשפט לא קשר בין השמוש בקנביס לתאונת הדרכים, יש לפסוק פיצוי גלובאלי.
...
את טענות התובע ראיתי לדחות, משהראיות המצויות בתיק מובילות למסקנה הפוכה לחלוטין; שכרו של התובע לא שונה במאומה בחודשים לאחר התאונה ונותר זהה.
מכל אלו המסקנה היחידה המתבקשת היא שאופי עבודתו נותר זהה עם עתיד מקצועי ברור שלא צפוי להיות מושפע מהנכות.
סבורני, כי אילו התובע היה מוכיח את הטיעון כדבעי, היה בו ממש.
איני מקבל את הטיעון לפיו אדם סובל מכאבים מפושטים, עד כדי כך שהוא בודק במרשתת את הסממנים ופונה לרופא סמוך לאחר מכן, הוא ככל אדם אחר.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 14.9.18 התובע עבר תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה.
ביום 21.3.21 הגיש התובע בקשה למינוי מומחה נוסף אשר נדחתה על ידי בית הדין ביום 8.4.21.
סטיב אדלר, 'מומחים יועצים רפואיים בביה"ד לעבודה', המשפט ב' (התשנ"ה) 199, 212.
...
לסיכום, טען התובע כי אין לו עבר משמעותי בשיניים וכי שלוש שנים לא טופל, וכן שלא סבל מסכרת, לא עישן 30 שנים ואין לו כל רקע תחלואתי המתועד בתיק הרפואי, וכל זאת בשים לב שהתובע נפגע באותו צד שלגביו נקבעו 10% נכות בגין הפגיעה בלסת.
לסיכום, טען הנתבע כי שני המומחים כתבו חוות דעת מפורטות ונהירות שאין מקום שלא לאמצן, ויש לדחות את התובענה.
גם במסגרת תשובותיו לשאלות ההבהרה חזר על מסקנתו תוך שהוא עונה על שנשאל ומציין, בין השאר, את הדברים הבאים, תוך שהוא מתייחס למסמך אליו הופנה: "ד"ר קרביץ מתאר את הבעיה בלסת. התובע כלל לא נפגע בלסת. הפגיעה היתה מסוג צליפת שוט. לכן הוכר על ידי הביטוח הלאומי כפגיעה בפרק הלסת, אין לכך כל קשר לבעיה בלסת עצמה". גם המומחה הנוסף אשר מונה הגיע לאותה מסקנה תוך שהוא מפרט ומנמק באופן נרחב את קביעתו.
מכל האמור לעיל עולה, כי מדובר בחוות דעת של שני מומחים, שהן מפורטות, מקיפות וממצות; מהן עולה תמונה ברורה וחד משמעית שנומקה באופן מקצועי וענייני על ידי שני המומחים, כאשר המומחה הנוסף תומך קביעותיו במקורות ספרותיים וכן מתייחס לכלל הבדיקות והמסמכים אליהם הופנה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו