בהתאם לפרוטוקול שנערך, היו בשטח: ברזים, קווי השקיה, ועל חלק מהמקרקעין גודלו גידולי אפונה, תלתן, חיטה, עגבניות, צנון, סלק ופטרוזיליה, בעוד שעל חלק מהמקרקעין, לא גודל דבר והמקרקעין היו "בהכנה לקיץ".
באותו פרוטוקול צוין, כי מדרום לתוואי ההפקעה ועד לשטחי קיבוץ חפץ חיים, ישנו שטח כלוא, של כ-90 דונם המחייב פתרונות תשתית והגעה (הפרוטוקול שנערך ביום 20.6.96 בהתייחס לסיור מיום 3.1.96, נספח ה' לסיכומי התובעת, ייקרא להלן: "פרוטוקול המחוברים").
לדעתנו, יהיה זה נכון, אם החברה הפועלת בשם המדינה, תשקול גם הצעות גישור, ולמצער לפעמים גם הצעות למינוי מומחים מכריעים מוסכמים מטעם בית המשפט (באותן שאלות מקצועיות ייחודיות שמתעוררות בתיקים אלו, בהתאם לעיסוקו הספציפי של הנפקע או סוג הגידולים החקלאיים שהיו בשטח ערב ההפקעה), והכול על מנת לקצר ולהקל דרכו של בעל הזכויות בקרקע שקניינו הופקע שלא ברצונו.
לאחר שסקרנו את הרקע באופן כללי, הערנו, הארנו, והכרענו במחלוקות באופן כללי, נציג, ניבחן ונכריע, בכל אחד מראשי הנזק שנתבעו בתובענה זו.
פיצוי בגין שווי זכויות החכירה בשטח המופקע-ראש נזק א' ראש נזק זה יבחן על ידנו תחת ארבעה פרקי משנה (הפקעת 25% ללא תמורה, פיצויים בגין סבל, תקופת החכירה שיש לתובעת בקרקע ושווים של המקרקעין המופקעים), אותם נבחן כל אחד בנפרד.
...
התובעת מדגישה, כי החוק אינו מפנה את הוועדה להוראות חוק התכנון והבנייה, לרבות סעיף 197 שבו, בנוגע להליכי ההפקעה וקביעת סכומי הפיצויים, ואלו צרכים להפסק במסגרת הליך זה.
לטענת הנתבעת, דין התביעה להידחות על הסף.
אך אין אנו סבורים, כי במקרים נדירים בהם למשל הוסכם בין הרשות לבין הנפקע על גובה הפיצוי והרשות לא שילמה אותו, אין כל מניעה לראות בכך חיוב שלא שולם במועדו ולפסוק ריבית בהתאם לחוק פסיקת ריבית וכך אף נהגנו בעבר.
מאידך, מקום בו קיימת מחלוקת אמיתית וכנה בקשר לזכות לקבלת הפיצוי בכלל או לשיעורה, הרי שאנו סבורים כי הסכום השנוי במחלוקת צריך להיות משולם אך ורק בהתאם לחוק לתיקון דיני הרכישה.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אנחנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובעת:
בגין ראש נזק א' – פיצוי בגין שווי הזכויות בשטח המופקע-סך השווה ל-976,873$ בהתאם לשער היציג שהתפרסם ביום 30.4.95 – 2,892,521 ₪.