ככל שמדובר בטענה כי הצוואה בטלה ואין לקיימה בשל הפגם שבצורתה, קבעה השופטת המלומדת כי הצוואה אמנם לוקה בפגם משום שהעדים לצוואה, שעה שחתמו על כתב הצוואה המודפס, לא אישרו ולא ציינו את שנדרש מהם-שהמנוח הצהיר בפניהם, במעמד שבו חתמו חתימת אישור מצדם, שזו צוואתו.
הלכה זו, שהשתרשה מימים ימימה, מצאה את ביטויה בדברי השופט ח' כהן בע"א 869/75 הנ"ל, בעמ' 102, לאמור:
"כללו של דבר: קו-היסוד של המחוקק בדיני צוואות אינו אלא מצוה לקיים דברי המת: כשרצונו של המוריש בדבר מה שייעשה בירושתו אחריו, בא לידי ביטוי בצוואה (כמשמעותה בסעיף 18 לחוק) ואין ספק באמיתותה של צוואה זו, כי אז אומדין דעתו של המצווה כדי שיקויים כל מה שהיה בדעתו וברצונו (סעיף 54(א) לחוק)...
אין זה משנה כלל ועיקר אם עובר לתאריך האמור לקה המנוח בשכלו וביכולתו לגבש החלטה, ואין זה משנה אם לאחר שערך את הצוואה הידרדר מצבו עד לאיבוד צלילות הדעת.
לכן, אין זה חשוב בעניינינו שבשנת 1965 ובמשך תקופה מסוימת בעבר היה המנוח בטיפול נפשי וגם אושפז בשל כך, כשם שאין זה חשוב ששנים לאחר שנחתמה הצוואה הידרדר מצבו עד שהיה הכרח למנות לו אפוטרופוס.
נהפוך הוא, במקרים רבים יש בחומר הראיות תימוכין לסברה שהצוואה משקפת רגשות חיבה וקרבה או הכרת תודה שרחש המוריש לאדם מסוים, בשל העזרה שהגיש לו זה בחייו או בשל הקרבה ששררה ביניהם, וזו הסיבה לכך שהוריש לאותו אדם, ולו בלבד, את כל רכושו עלי אדמות (ראה, למשל, ע"א 851/79, 160/80 הנ"ל, בעמ' 106).
כך, למשל, מקום שהיוזמה לעריכת הצוואה באה מהמנוח, ופרטי הצוואה נמסרו מפיו לנהנה כדי שיעבירם לעורך הדין אך בלי שנטל חלק כלשהו בגיבוש ההנחיות שניתנו לעורך הדין, ניתן לומר שתפקידו של הנהנה הצטמצם בפעולת שליחות גרידא, שאינה עולה לכדי נטילת חלק של ממש בעריכת הצוואה במובן סעיף 35 (ע"א 851/79, 160/80 הנ"ל, בעמ' 110).
...
על כן, כמסקנה המתבקשת ממצבו של המנוח במרוצת השנים, טוענים המערערים כי המנוח לא היה כשיר לערוך צוואה ולחתום עליה.
על כן, גם אם מקבלים אנו שנטל הראיה במקרה זה (בשל אותו פגם) היה על המשיב, הרי שעמד בו, ומששכנע שאין ספק שמדובר בצוואת אמת, הרי צדקה השופטת המלומדת, בסופו של דבר, כשראתה לקיים את הצוואה על-אף הפגם שבצורה, כפי שרשאית הייתה לעשות, הן על-פי החוק והן על-פי ההלכה.
השופטת המלומדת נתנה דעתה לכל טענה וטענה, לכל השגה והשגה, וקבעה עובדתית, על-פי המהימנות שרחשה לעדים ועל-פי התרשמותה ממכלול הראיות, שהצוואה נחתמה על ידי המנוח שעה שדעתו הייתה צלולה עליו והבנתו הייתה גלויה, ושהוא הורה את שהורה מרצונו הטוב והחופשי.
אין למצוא פגם במסקנה זו, המעוגנת בראיות, וניתן לאמצה.