מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מימוש משכנתא עקב הפרת הסכם הלוואה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בתביעה נתבע, ראשית כל, סעד קינייני, הנוגע לזכויות במקרקעין ולחילופין נתבעו סעדים כספיים, שהם החזר הלוואה ופיצויים בשל הפרת חוזה.
נקבע, כי ככל שההלוואה לא תיפרע במלואה ובמועדה, יהפוך הסכם ההלוואה להסכם מכר של המקרקעין, מהמנוח לתובע וכי במקרה כזה "יפעל המלווה למימוש המשכנתא בלישכת ההוצאה לפועל, מבלי שתהיה ללווה כל היתנגדות...". במעמד חתימת הסכם ההלוואה, חתם התובע על שטר משכנתא, לשם רישום השיעבוד וכן חתם על ייפויי כוח מתאימים לעורכי הדין שטפלו בעיסקה.
...
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הבקשה ומחייבת את המבקש עלי נימר (הנתבע 2 בתיק) לשלם לתובע וכן למנהל המיוחד, הוצאות ושכ"ט עו"ד, בגין בקשה זו, בסך של 3,000 ₪ לכל אחד מהם (סה"כ: 6,000 ₪).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בתביעה הנ"ל טענה המבקשת כנגד זכותם של המשיבים למימוש המשכנתא הנ"ל ובין היתר: כי בין הלווים למבקשת נחתם הסכם שכירות ביום 4.2.18 שבמסגרתו היה על הלווים גם להשקיע בשפוץ המלון, אולם הלווים הנ"ל הפרו את ההסכם, הותירו את המלון בנוי חלקית באופן שנדרשת השקעה להמשך הפעלתו.
לאור האמור, נתבקשו בתביעה הסעדים הבאים: הצהרה כי דין הסכם ההלוואה להתבטל בשל הפרתו על ידי המשיבים לאמור, גם המשכנתא דינה להמחק.
...
והשאלה היא האם די באלה על מנת ליתן למבקשת את הסעד המבוקש? סבורני כי יש להשיב על כך בשלילה, באשר מאזן הנזקים נוטה במובהק לטובת המשיבים, כמפורט להלן.
לסיכום: הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיבים הוצאות הבקשה בסך כולל של 15,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ביום 12.3.2019 נטלו בעלי הזכויות במקרקעין – התובעת, הנתבעת 1 והנתבעת 2 – הלוואה מהבנק הבנלאומי, בסך כולל של 13,500,000 ₪ וזאת כנגד התחייבות הצדדים לרישום משכנתא על זכויותיהם במקרקעין.
לטענת התובעת, הנתבעת 3 חדלה לשלם את חלקה בהחזר החודשי של המשכנתא, וביום 23.5.2021 פתח הבנק הבנלאומי תיק הוצאה לפועל למימוש המשכנתא.
בשל הפרת הסכם ההלוואה בין התובעת לנתבעת 3, שלחה התובעת מכתב התראה טרם נקיטת הליכים והודיעה על העמדה לפרעון מיידי של ההלוואה.
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים באתי לכלל מסקנה כי יש להותיר על כנו את סכום העיקול, בהתאם להחלטה מיום 5.1.2023 (בסך 1,369,140 ₪ לכל אחת מהנתבעות 1 ו-2).
נוכח כל האמור, לא מצאתי בשלב מקדמי זה להעדיף את חוות דעתו של רו"ח גביזון.
לסיכום, צווי העיקול שניתנו ביום 5.1.2023 – עומדים על כנם.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

הפרות אלה הקימו לה לשיטתה זכות להעמיד לפרעון מידי את מלוא ההלוואה ולנקוט בהליכים למימוש הבטוחות ובכלל זה מימוש המשכנתא על הנכסים.
לחילופין נטען כי המשיבה הפרה את הסכמי ההלוואה, שכן עוד לפני שהעמידה את מלוא סכום ההלוואה, היא פנתה באופן חד-צדדי למימוש ערבויות שקבלה מכוחן.
...
בית המשפט עמד על כך כי טענות המבקש בהליך הנוכחי זהות לטענות שהעלה בפני בית המשפט המחוזי בהליך הקודם, וכי אין די בעובדה שהסעד המבוקש בהליכים שונה, כדי להיעתר לבקשה.
כמו כן, אם טענות המבקש יידחו, החוב ימשיך לצבור ריבית שבסופו של דבר יהיה על המבקש לשאת בהן.
המבקש הפנה בהקשר זה לכתב התביעה – בו אכן קיים פירוט ביחס להליך הקודם ובפרט ביחס לחוות הדעת שהוגשו בו. המבקש לא ציין אמנם את ההסכמה לפיה המשיבה לא תפעל למימוש המשכנתא במשך 12 חודשים אם המבקש ישלם ריבית חודשית, וכי הוא לא עשה כן. אלה פרטים שהמבקש צריך היה לציינם (הן בכתב התביעה והן בבקשה.
סוף דבר; לאור האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענת המערערת, ביום 5.12.18 נרשמה על הנכס משכנתא על סך 500,000 ₪ לטובתה, בהתאם להסכם הלוואה שנחתם בינה לבין היחידה ובנה (להלן – הלווים) מיום 26.11.18, במסגרתו התחייבו הלווים לפרוע את החוב בתוך 12 חודשים (להלן – הסכם הלוואה).
הנאמנת הוסיפה וטענה כי הן ממכתב ההתראה טרם נקיטת הליכים משפטיים, הן מבקשת הבצוע אשר הוגשה ללישכת ההוצאה לפועל לצורך פתיחת תיק מימוש המשכנתא, הן מתנועות החשבון בתיק ההוצאה לפועל והן מהנטען בתביעת החוב, עולה כי היחידה למעשה לא ביצעה ולו תשלום אחד על חשבון ההלוואה.
הנאמנת הוסיפה לטעון כי גם בהנחה שהיחידה אכן שילמה תשלום חודשי מופחת בסך 1,000 ₪ בעבור ריבית חלקית אזי הדבר עדיין מהוה הפרה של הסכם ההלוואה, מכך היה על המערערת לפעול לגביית החוב כבר במועד ההפרה (ולא להמתין עד לחודש 2021).
...
עוד צוין כי המערערת אף לא הציגה אסמכתאות לאותן הקלות אשר ניתנו באותה תקופה ללווים על ידי גופי מימון, וכן לא הוצג הסכם על סיוע שניתן ליחידה באופן פרטני עקב כך. לאור כל האמור ביקשה הנאמנת להורות על דחיית הערעור וכן להורות כי ההכרעה בתביעת החוב מתאריך 12.5.22, בה אושר סך של 553,208 ₪, תיוותר על כנה.
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת כלל המסמכים שהובאו לפניי מצאתי להורות על דחיית הערעור, ולהלן אנמק: מידת ההתערבות של בית משפט בהכרעות נאמן - הלכה ידועה היא כי בית המשפט ינהג בריסון, תוך התערבות מצומצמת בפיקוח השיפוטי על הכרעות נאמן בתביעת חוב.
לאור זאת אני דוחה את גרסת המערערת גם בעניין זה. סוף דבר: הערעור נדחה, החוב למערערת יוותר בסך של 553,208 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו