ושוב, חוזרת הטענה כי גם הפעם התובע לא הוזהר מפני הסיכונים שבהשקעה באופציה, ובמיוחד לאור הרכב תיק ההשקעות שלו {עמ' 100 לפרוטוקול מיום 2.10.00]: "גב' כץ לא הזהירה אותי מפני סיכון כלשהוא. היא לא אמרה לי שתיק ההשקעות לא מאוזן, על פי הגדרת הבנק עצמו. היא לא אמרה לי שמבנה תיק ההשקעות מסוכן, מכיוון ש-90 אחוז ממנו מושקעים בניירות ערך של חברה אחת, 70 אחוז מושקעים באופציות שעומדת לפקוע בעוד חצי שנה. היא לא אמרה לי שהאופציה הזו פוקעת ב 31.7.94. היא לא אמרה לי שאני צריך לשלם תוספת מימוש שבהתאם לכמות הערך הנקוב הזו, מסתמכת ב-616,000 שקל. היא לא אמרה לי שקיימת סכנה בעצם ההשקעה בבורסה, מכיוון ששערי ניירות הערך כבר עלו ב-750 אחוז. היא לא אמרה לי שעומדת להיות מפולת בעוד פרק זמן קצר...
לפי שטר המישכון (ת/10) לבנק היתה זכות חוקית לממש את המישכון על ניירות הערך, בכל אחד מן המקרים המפורטים בסעיף 17 לשטר המישכון, ובכללם "אם לפי שיקול דעתו המוחלט של הבנק ולפי הערכתו הבלעדית חל שינוי לרעה בשווי הבטוחות שניתנו להבטחת פרעון הסכומים המבוטחים..
...
בסיכומו של דבר, הנני מקבלת את תביעת התובע אברהם דרעי נגד בנק הפועלים אך ורק לעניין טענתו כי אילו פעל הבנק בתום לב ובמסגרת חובת הנאמנות שחב כלפיו, היה ממש גם את האופציות ביום 22.5.94, ואזי יתרת החובה היתה פוחתת ב-42,808 שקל.
אשר על כן, הנני מחייבת את הנתבע בתביעה שכנגד, אברהם דרעי, לשלם לתובע שכנגד, בנק הפועלים בע"מ את סכום התביעה, בכפוף לתיקון כדלהלן: הואיל סכום התביעה בתביעה שכנגד חושב ליום 15.1.95, והוא כולל ריבית עד למועד החישוב, יבצע הבנק חישוב חדש של החוב, באופן שיפחית מיתרת החובה שהיתה ביום 22.5.94 את הסך של 42,808 שקל, ויחשב מחדש את הריבית המגיעה על היתרה המוקטנת עד למועד הגשת התביעה (להלן – "סכום פסק הדין").
בנוסף, ישלם הנתבע שכנגד לתובע שכנגד את הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד בסכום של 15,000 שקל בצירוף מע"מ.
המזכירות תשלח לב"כ הצדדים עותק מפסק הדין.