כפי שנקבע בע"א 8261/17 מזל לוי נ' שוקי (יהושע) שועלי – נאמן בפשיטת רגל לנכסי החייב (1.11.17), פסקה 15:
"כידוע, הלכה היא כי בעל דין אשר ניתן פסק דין לטובתו זכאי לממש את פירות זכייתו באופן מיידי. לפיכך, ככלל, ולמעט במקרים חריגים, הגשת ערעור לא תעכב את ביצוע פסק הדין מושא העירעור. על המבקש לסטות מכלל זה להוכיח שני תנאים מצטברים והם: כי סכויי העירעור טובים וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו במובן זה שאם תדחה בקשתו לעיכוב ביצוע, עלול להגרם לו נזק בלתי הפיך מבלי שתהא אפשרות להשיב את המצב לקדמותו באם יתקבל לבסוף עירעורו... בין שני תנאים אלה מיתקיים יחס המוכר כ"מקבילית כוחות", לפיו ככל שישתכנע בית המשפט כי סכויי העירעור להיתקבל טובים יותר, כך יקל הוא בדרישת מאזן הנוחות, ולהיפך.
בנסיבות אלו, הכלל האמור לעיל שלפיו הזוכה בפסק הדין זכאי למימוש זכייתו באופן מיידי, מטה את הכף לטובת דחיית הבקשה, תוך מתן הבטחונות המתאימים למניעת החשש שלפיו התובעת תפעל להעברת זכויות לצדדי ג', באופן שעלול להציב את הנתבעת 1 בפני מצב בלתי הפיך, גם אם תזכה בעירעור.
...
התובעת בתגובתה טוענת כי יש לדחות את הבקשה מאחר וסיכויי הערעור אפסיים, ובכל הנוגע למאזן הנוחות לא הוגש תצהיר שיש בו כדי לתמוך בטענות הנתבעת 1 וכי אין כל ראיה על כוונת התובעת למכור את הזכויות במקרקעין שאמורות להירשם מחדש על שמה בהתאם לפסק הדין.
לפיכך טענה התובעת כי יש לדחות את הבקשה לעיכוב ביצוע ללא כל תנאי אך לחילופין הסכימה לרישום צו איסור דיספוזיציה על הזכויות שירשמו על שמה במקרקעין, תוך חיוב הנתבעת 1 בהפקדת ערובה מתאימה ולחילופי חילופין וככל שבית המשפט יורה על עיכוב ביצוע, התובעת דרשה כי ירשם צו איסור דיספוזיציה על הזכויות הרשומות כיום על שם הנתבעת 1.
לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים, אני סבור כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע להידחות, זאת בכפוף לאימוץ הצעתו החילופית של ב"כ התובעת בדבר רישום צו איסור דיספוזיציה באופן שימנע מהתובעת למכור את הזכויות במקרקעין נשוא התובענה עד למועד בו תכריע הנתבעת 1 אם יוגש ערעור על ידה.
בנסיבות אלו, כל שאוכל לקבוע הוא כי סיכויי הערעור אינם ברורים ובכל מקרה מן הראוי שערכאת הערעור היא שתקבע ממצאים בסוגיה זו, וההכרעה בבקשה שלפני צריכה להתבסס בעיקרה על שאלת "מאזן הנוחות".
בענין זה אני סבור כי מאזני "מאזן הנוחות" בין הצדדים מאויינים, ובצד החשש של הנתבעת 1 שמא התובעת תעביר זכויות במקרקעין נשוא התביעה לצד ג', קיים חשש זהה במשקלו של התובעת שמא הנתבעת 1 תפעל אף היא לסיכול ביצועו של פסק הדין בדרך של העברת זכויות לצד ג'.
סיכומו של דבר, לאור האמור לעיל ובהמשך לפסק הדין ולנוסח הפסיקתא שהוגשה ביום 17.8.20, אני מורה לרשם המקרקעין בחיפה לבטל את פעולת הרישום שבוצעה ביום 23.3.15 על פי שטר מס' 14124/2015/1 במסגרתה הועברו 1000/79442 חלקים מזכות הבעלות במקרקעין הידועים כחלקה 5 בגוש 17151 (להלן- " המקרקעין"), מהתובעת – נג'מה הלון, ת"ז 020482683 (להלן: "התובעת"), לנתבעת 1 – לילי הלון, ת"ז 054469432, ובהתאם יוחזר הרישום בחלקים האמורים במקרקעין לשמה של התובעת, כפי שהיה עובר לביצוע פעולת הרישום לעיל.
כמו כן אני מורה לרשם המקרקעין לרשום על זכויות התובעת במקרקעין, אך ורק בחלקים האמורים לעיל, בד בבד עם ביצוע השבת הרישום על שמה, הערה בדבר צו איסור דיספוזיציה שלפיו התובעת לא תהיה רשאית לבצע כל דיספוזיציה באותם 1000/79442 חלקים שירשמו מחדש על שמה, עד למתן החלטה אחרת של בית המשפט המחוזי ו/או העליון אשר יבטלו את הצו האמור.