מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מימוש דירת גרושים באמצעות כונס נכסים

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הפנייה של יהלומה נערכה לאחר שיהלומה ראתה מחלון דירתה שהדירה פונתה ע"י ההוצאה לפועל והתברר לתמר שעל מנת לפרוע את חובותיה ולמנוע את מימוש הדירה ע"י כונסת הנכסים שמונתה למכירת הדירה, יש לפעול מידית למכירת הדירה.
יהלומה סיפרה לה שהיא נימצאת בהליכי גירושין ולכן היא מחפשת דירה באיזור שאליה תוכל לעבור בקרוב.
...
תמצית טענות המשיבה יש לדחות את התביעה על הסף.
אין בידי לקבל את עדותו של עו"ד ג'ורג'י שטען שתמר הסכימה למכור למבקשים את הדירה.
סיכומו של דבר: לא נכרת כל הסכם בין הצדדים ודין התביעה להידחות.
המבקשים ישלמו למשיבה הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך של 50,000 ש"ח. בסכום זה נלקחה בחשבון גם העובדה שהמבקשים חרגו באופן משמעותי מהיקף הסיכומים שנקבע וזאת ללא נטילת רשות מראש ותוך "קביעת עובדות בשטח". צו המניעה הזמני שניתן מבוטל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

כיון שבני הזוג לא עמדו בתשלומים, פעל הבנק למימוש הדירה, וזו נמכרה ביום 25.7.16 ע"י כונסת נכסים שמונתה לצורך כך. המערערת טענה שהיא נתנה לבני הזוג הלוואה במזומן בסך 165,000 $ לרכישת הדירה, ועל כן היא זכאית לקבל את חלקה של החייבת מתוך התמורה שהתקבלה ממכירת הדירה, תוך שהיא מסתמכת על הסכם הלוואה שנערך ביום 6.12.96, בו התחייבו בני הזוג להחזיר לה את כספה עם מכירת הדירה.
אולם בבדיקת מהות הדברים, נראה כי היתנהלות החייבת לבדה אינה מספיקה כדי לתמוך ולהוכיח את תביעת החוב של המערערת, ובמה דברים אמורים: הסכם הגירושין בין בני הזוג קובע כי המערערת נתנה את הסכמתה למחיקת המשכנתא כדי לאפשר את מכירת הדירה, והסכמתה נרשמה כחלק בלתי נפרד מההסכם.
...
לאור כל האמור לעיל, משנמצא כי המערערת לא הוכיחה את תביעת החוב שלה במסמכים או ראיות מספקים, משקיימים ספקות משמעותיים לגבי נסיבות ואופן יצירת המשכנתא, לצד התמיהות והסתירות שעלו מגרסת המערערת, נוכח התרשמות הנאמן מהצדדים וההלכה באשר להתערבות רק במקרים חריגים ובצמצום, הרי שדין הערעור להידחות.
אשר על כן, הערעור נדחה.
המערערת תשלם את הוצאות הערעור בסך 3,500 ₪, שיהוו חלק מהוצאות ההליך, ללא קשר להוצאות שנפסקו או ייפסקו על פי התקנות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הנכס ברח' חיי עולם מומש על-ידי כונס הנכסים, אך תמורת הנכס הועברה לנושים, בין היתר, גם לתובעת ולא היה בתמורת המכר של הנכס ברח' חיי עולם כדי לכסות את המשכנתא אותה התחייב יגאל לשלם בגין הנכס שברח' קלונימוס (בקשת הכונס בדבר חלוקת כספי תמורת המכר צורפה כנספח 7 להשלמת הטיעון מטעם התובעת).
בבקשה טענה הנתבעת כי ערב אישור ההסכם בבית המשפט לעינייני מישפחה, ביום 19.12.2016, הנתבעת הוחתמה על כתב הערבות מבלי שקבלה הסבר ולא הבינה על מה חתמה ולא ראתה את ההסכם השני ואף לא את הסכם הגירושין.
חלופה שנייה היא שהדירה שבבעלותו של יגאל ברח' חיי עולם תמכר באמצעות כונס נכסים וכך תיפרע המשכנתא.
...
אין בידי לקבל את הטענה כי ההסכם השני קוים.
על כן, מתוקף סמכותי לפי תקנה 210 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אני מורה בזאת על התניית הרשות להתגונן, בהפקדת סך של 25,000 ₪ בקופת בית המשפט, במזומן או בערבות בנקאית אוטונומית, לא יאוחר מיום 5.12.21.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

עסקינן בהליך גירושין בין העותרת לבין המשיב 3 (להלן: המשיב), המתנהל בבית הדין הרבני האיזורי בחיפה (המשיב 2.
על כן, ביום 5.12.2021 הודיע כונס הנכסים, אשר מונה על ידי בית הדין הרבני האיזורי לצורך הליך מימוש הדירה (הוא המשיב 4.
...
כונס הנכסים השיב כי משלא התבקש בעתירה כל סעד כלפיו, למעט חיובו בהוצאות, יש לדחות את העתירה נגדו על הסף.
לאחר שעיינו בטענות הצדדים, הגענו לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות.
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שנית, כפי שציינה המערערת 1 בדיון משנת 2018 בבית המשפט העליון בציטוט המובא בסעיף 136 להחלטת הרשמת, כי "אני כל הזמן פניתי לעו"ד רינהויז לנדוי... (ש)אמר כי הוא יוציא את הבית למכירה.. הייתי מוכנה לעשות הכל כדי שלא ימכרו את הבית", הרי שאין אלא להצטרף להערות כב' השופטת ברק-ארז בדיון ביהמ"ש העליון שהביעה תמיהה על כך שכל פעם שהמשיב לא עומד (לבקשתן) על הליכי המימוש, הדבר ניזקף לחובתו במקום לזכותו (סעיף 137 להחלטה) שלישית, ככל שהמערערות חפצו שהמשיב יקדם את הליכי המימוש באמצעות כונס הנכסים, כל שנידרש מהן הוא להודיע לו על נכונותן לפנות את הדירה (או לפנות את הוריהן הסיעודיים אז).
ולבסוף ובהתייחס לדבריה המרגשים של המערערת 1 בדיון אודות קשיים שחוותה לאחר גירושיה.
...
סבורני כי צדקה הרשמת עת קבעה כי לא ניתן להחיל הלכות שנקבעו בעניין זה בהתייחס לחיובים בדבר ביצוע פסקי דין על החיוב דנן לביצוע משכון.
בנסיבות אלו, אין בידי להיעתר לעתירת המערערת כי בכל פסק דין שיינתן היא מבקשת שתינתן אורכה למימוש המשכון.
סיכום מכל הטעמים האמורים, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו