בהתאם להסכם ההשקעה נרכשו על ידי התובעת כתנאי לקידומה בתפקיד, 5% ממניות החברה, אך התובעת לא הפכה לשותפה פעילה ובעלת מעמד של מי שרשאית לקבל החלטות בחברה, ולראיה היתנהלות החברה כלפי התובעת לאחר שזו הודיעה על הריונה.
לטענתה, אין לתת יד לקונסטלציה כזו שבה מחד פועל מנהל בעל קרבה משפחתית לבעלי המניות שעושה כל שעולה על רוחו – מפטר עובדת בהריון, לא משלם זכויות סוציאליות, לא מעביר כספים לפנסיה, אך טוען כי אין לו אחריות אישית שכן הוא לא בעל מניות בחברה ומאידך בעלות המניות טוענות כי אינן אחראיות, כי הן לא ניהלו בפועל.
לימים התברר לתובעת כי סכום המכירה של בית הקפה אשר תאם את סכום חובותיו, אינו סכום מקרי אלא מדובר במימוש אופציה לרכישת בית הקפה במסגרת הסכם שנחתם כבר ביום 30.10.12 על ידי החברה מול משקיע אחר ובו נקבע כי החברה תקים חברה חדשה יחד עם המשקיע ואל החברה החדשה יועבר בית הקפה ויוזרמו כל כספי ההשקעה מצד המשקיע כך שהלכה למעשה החברה תרוקן מהנכס היחיד שלה – בית הקפה בעוד העובדים יישארו תחת הנתבעת 1.
...
התובעת זכאית לפיצוי לפי סעיף 13א (ב) (1) לחוק עבודת נשים הקובע כדלקמן:
"מצא בית הדין האזורי לעבודה כי העובד או העובדת שהגישו תובענה, פוטרו בניגוד להוראות סעיף 9, יפסוק פיצויים שסכומם לא יפחת מ-150% מהשכר שהיה מגיע להם במהלך התקופה המזכה; ואולם רשאי בית הדין, מטעמים מיוחדים שיירשמו, לפסוק פיצויים בסכום אחר שיקבע; לענין חישוב השכר לפי סעיף קטן זה, יחולו הוראות סעיף 13ב לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963,ותקנות לפי סעיף 13 לחוק האמור".
בענייננו ומאותם נימוקים שפורטו לעיל, במסגרת קביעת גובה הפיצוי לפי חוק שוויון הזדמנויות, הגעתי למסקנה כי יש לפסוק לתובעת פיצויים בסכום של 100% בלבד משכרה בתקופה המזכה.
בפרשת אורלי מורי קבע בית הדין הארצי בעניין זה כהאי לישנא:
"דין טענות העובדת בדבר אחריות וחבות אישית של מר בונס וגב' מלמד – להידחות. סעיף 16 לחוק שוויון ההזדמנויות אינו רלוונטי בענייננו הואיל והוא עוסק באחריות פלילית על הפרות חוק שוויון ההזדמנויות ולא בחבות אזרחית. בנוסף לכך, מר בונס וגב' מלמד פעלו כבעלי תפקידים ואורגנים בחברה אשר היא היתה המעבידה של העובדת, ואין מקום להטיל עליהם אחריות אישית בגין ההפרות".
אשר על כן ולאור כל האמור לעיל התביעה נגד הנתבעים 4-2 נדחית.
כל יתר העילות נדחות.
התביעה נגד הנתבעים 4-2 נדחית.