ב"כ המאשימה בטיעוניו לעונש, ביקש מבית המשפט לקבוע כי מיתחם העונש ההולם במקרה דנא נע בין 24 עד 36 חודשי פסילה מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה, מאסר מותנה וענישה נלווית, ובקש למקם את עונשו של הנאשם ברף הבינוני של המיתחם, ולהשית עליו פסילה מלהחזיק רישיון למשך 36 חודשים, פסילה על תנאי בת 6 חודשים למשך 3 שנים, קנס בסך 1,500 ₪ ומאסר מותנה על עבירות של נהיגה בזמן פסילה ועבירות ממשפחת השכרות - לשיקול דעת בית המשפט.
ההגנה טענה כי הנאשם מנהל אורח חיים נורמאטיבי, נפגע בתאונת דרכים לפני כשנה וסובל מכאבים כרוניים עד היום, ולפיכך הגבלת חופש התנועה שלו, בדרך של שלילת רישיון הנהיגה, מהוה פגיעה משמעותית בו, ובמשפחתו.
"כידוע, נהיגה במצב של שיכרות מסכנת את חייהם של הנוהגים בכביש והיא מהוה גורם מרכזי למספרן הרב של תאונות הדרכים. לכן, יש לנקוט במדיניות ענישה מרתיעה ולהעניש בחומרה נהגים הנתפסים כאשר הם נוהגים בשיכרות".
במסגרת עפ"ת (ב"ש) 25588-05-12 דובקוב נ' מדינת ישראל (17.6.2013) עמד בית המשפט המחוזי על מיתחם הענישה הראוי ביחס לעבירה בה הורשע הנאשם, כך.
"מיתחם העונש ההולם לעבירות שיכרות מתחיל מטבע הדברים ברף של 24 חודשי פסילה, נוכח היות זה עונש המינימום על פי הפקודה. המיתחם נע בין 24-36 חודשים לעבירת שיכרות בודדת כאשר היסוד העקרי בקביעת המיתחם, הוא כמות האלכוהול. גם עונש של מאסר, אינו חריגה מהמתחם. מיתחם עונש המאסר בגין עבירה של נהיגה בשיכרות נע בין עונש של מאסר על תנאי, ולעיתים אף ללא מאסר מותנה, לבין עונשי מאסר חמורים של שנה ויותר."
במקרה דנא, מידת הפגיעה בערכים המוגנים היא במידה בינונית; הנאשם נהג תחת השפעת אלכוהול בכמות שהיא פי-5 מריכוז האלכוהול המותר לנהג חדש, כנאשם כאן.
...
בית המשפט המחוזי קיבל את ערעור המדינה על קולת העונש, והוטל על המשיב עונש פסילה למשך 24 חודשים חלף התקופה שנקבעה, ובוטל רכיב השל"צ.
לאור האמור לעיל, אני קובע כי מתחם העונש ההולם נע בין מאסר מותנה ועד מספר חודשי מאסר בפועל, וביחס לפסילת רישיון – החל מ 24 חודשי פסילה ועד 36 חודשים.
אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
פסילה - אני פוסל את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 24 חודשים בניכוי 30 ימי הפסילה המנהלית.