בשאלת הליבה הזו, וכפי שאוזכר לעיל, אימץ בימ"ש השלום את עמדת המשיבה וטיעוניה:
בפסק הדין המקורי-הראשון, נאמר (עמ' 8 לפסק), כי "אני מקבלת את עמדת התאגיד, שאין להטיל על קופת התאגיד את העלויות שנובעות מחמת חסר בתכנון המפורט של השטח החוצץ בין המקרקעין לשטח הבנוי הקיים.... הדרך לכאורה היא לנקוט בהליכים הנדרשים לחייב את הוועדה המקומית לתיכנון ולבנייה לנקוט הליכי תיכנון כך שניתן ליישם את תוכנית המתאר המקומית החלה על המקרקעין ולא להכניס את התאגיד למצוקה כלכלית, שיקול שהוכר בפסיקה כרלונטי..."
בפסק הדין המשלים, קבע ביהמ"ש (עמ' 5 פסקה 3 של הפסק), כי " העולה מחוק תאגידי מים וסל השירותים הוא, כי כלפי צרכן המחובר לרשת המים חלות על התאגיד החובות לאספקת מים אמינה ורציפה תוך שמירה על מערכת הלחצים לפי הנחיות הרשות. אולם ככל שמדובר בתכנון תשתית המים העתידית, סדרי העדיפויות של התאגיד נבחנות על פי הוראות סעיף 23 לחוק תאגידי מים, המכיר גם בשיקולים של עלויות לצד השיקולים המקצועיים. באמות המידה ליישום החוק הכלולות בסל השירותים, (כך מכונות אמות המידה לשירות שהרשות הממשלתית למים ולביוב קובעת, מכח סמכות שהוענקה בס' 99 לחוק, א.ו) כולל תעריפים לשירותים שונים, אין היתייחסות ללוחות זמנים להכנת תוכניות אב, או להנחת תשתית".
באשר לסעיף 32(3) של החוק, המסמיך את התאגיד "להקים מערכת מים ולחברה למקרקעין", נפסק (פסקה 2 בעמ' 4) ש"סמכות זו אינה חובה אלא רשות" (אגב, זו גם לשון החוק, ולא רק פרשנותו.
אכן, נגישות למקורות מים לצורך שימוש אנושי בסיסי, הוכרה כזכות יסוד, ובכפוף למיגבלות ואיזונים כאלה ואחרים, אף הוכרה האפשרות להנגיש מקורות מים זמינים אפילו למקומות ישוב שאינם מוכרים ושההתיישבות בהם היתה בלתי חוקית, כדוגמת חלק מהישובים הבדואים בנגב (ע"א 9535/06 עבדללה אבו מסאעד נ' נציב המים, מיום 5.6.11, פורסם ב"נבו").
...
בשאלת הליבה הזו, וכפי שאוזכר לעיל, אימץ בימ"ש השלום את עמדת המשיבה וטיעוניה:
בפסק הדין המקורי-הראשון, נאמר (עמ' 8 לפסק), כי "אני מקבלת את עמדת התאגיד, שאין להטיל על קופת התאגיד את העלויות שנובעות מחמת חסר בתכנון המפורט של השטח החוצץ בין המקרקעין לשטח הבנוי הקיים.... הדרך לכאורה היא לנקוט בהליכים הנדרשים לחייב את הועדה המקומית לתכנון ולבנייה לנקוט הליכי תכנון כך שניתן ליישם את תוכנית המתאר המקומית החלה על המקרקעין ולא להכניס את התאגיד למצוקה כלכלית, שיקול שהוכר בפסיקה כרלונטי..."
בפסק הדין המשלים, קבע ביהמ"ש (עמ' 5 פסקה 3 של הפסק), כי " העולה מחוק תאגידי מים וסל השירותים הוא, כי כלפי צרכן המחובר לרשת המים חלות על התאגיד החובות לאספקת מים אמינה ורציפה תוך שמירה על מערכת הלחצים לפי הנחיות הרשות. אולם ככל שמדובר בתכנון תשתית המים העתידית, סדרי העדיפויות של התאגיד נבחנות על פי הוראות סעיף 23 לחוק תאגידי מים, המכיר גם בשיקולים של עלויות לצד השיקולים המקצועיים. באמות המידה ליישום החוק הכלולות בסל השירותים, (כך מכונות אמות המידה לשירות שהרשות הממשלתית למים ולביוב קובעת, מכח סמכות שהוענקה בס' 99 לחוק, א.ו) כולל תעריפים לשירותים שונים, אין התייחסות ללוחות זמנים להכנת תוכניות אב, או להנחת תשתית".
באשר לסעיף 32(3) של החוק, המסמיך את התאגיד "להקים מערכת מים ולחברה למקרקעין", נפסק (פסקה 2 בעמ' 4) ש"סמכות זו אינה חובה אלא רשות" (אגב, זו גם לשון החוק, ולא רק פרשנותו.
ואכן - דעתי היא, וכך אציע לקבוע, שדין הערעור להידחות, באשר, טעם הפסק של בימ"ש השלום, כפי שפורט לעיל, מבוסס ומוצדק.