התובע מסתמך על אישורים רפואיים ועל חוות דעת של פרופ' מרדכי רביד, מומחה לרפואה פנימית, שקבע כי הוא סובל מהמחלות הנ"ל וכי "מחלתו נגרמה בלעדית על ידי עבודתו".
הנתבע דחה את התביעה, בהסתמך על חוות דעת של ד"ר נעם גולדשטיין, מומחה למחלות ריאה, שקבע כי "אין לפנינו שום עדות לאסתמה, אין שום עדות למחלת ריאה אינטרסטיציאלית, אין לפנינו ברונכיטיס כהגדרתה. יש התעבות פלורלית דו צדדית שאינה מתוארת כרבדים פלאורליים האופיניים לחשיפה לאסבסט. יש פס פיברוטי בודד".
לדעת ד"ר גולדשטיין, הנזקים שאובחנו אצל התובע "עשויים להעיד על מחלת ריאה נרחבת בעבר שתסביר את הליקויים שהם כשלעצמם זעומים, הנראים בבדיקת תפקודי ריאה ובכל מקרה איני רואה בהם קשר תעסוקתי".
התובע טוען כי לקה במחלה כתוצאה מחשיפה לחומרי כימיקליים רעילים, כגון: כלור, אבקת עמילן, קאולין סיליקת, אבקות אלומיניום, וכן גזים ועשן מנועי דיזל ששימשו לשינוע הכימקליים, כל זאת במהלך עבודתו, במשך 30 שנה, במפעלי נייר אמריקנים ישראליים בע"מ, במפעל החברה שבחדרה.
טענות הצדדים:
ב"כ התובע חוזר בסיכומיו וטוען כי התובע סובל ממחלת ריאה תעשייתית, שמקורה בתנאי עבודתו, משלא קיים כל גורם נוסף שעלול היה לגרום למחלה, מלבד חומרי הכימיקליים להם הוא נחשף במהלך שנות עבודתו במחסן הכימיקלים וב"מטבח הכימיקלים" של מפעלי נייר חדרה (התובע מתגורר בסביבה בעלת צביון "נקי", אינו מעשן ולא סבל ממחלת ריאות או מחלה אחרת הקשורה לדרכי הנשימה, לפני שהופיעו, לטענתו, סימני המחלה, בעקבות החשיפה לחומרים במפעל).
...
בעניינינו, משביסס המומחה הרפואי את חוות דעתו על התשתית העובדתית, כפי שפירט התובע בתצהירו ובמסמכים המצורפים אליו, ועל התיעוד הרפואי המתייחס לתובע, לרבות בדיקות עדכניות שנערכו לפי בקשת המומחה, והמומחה גם מצא לנכון לבדוק את התובע בעצמו, והתייחס לתוצאות הבדיקות בצורה עניינית, ברורה ומפורטת והשיב לכל שאלות בית הדין וגם לשאלות ההבהרה של ב"כ התובע-לא מצאנו בטענות התובע, לאחר קבלת חוות דעתו של המומחה הרפואי, כל נימוק המצדיק לפסוק בנגוד לחוות דעתו של המומחה הרפואי, ולהעדיף על פניה את חוות דעתו של פרופ' רביד, המומחה מטעם התובע.
פרופ' קרמר לא "אימץ" את חוות דעתו של ד"ר גולדשטיין, כפי שציין ב"כ התובע בסיכומיו, אלא שהמומחה הסביר כי חוות דעתו של ד"ר גולדשטיין מקובלת עליו, משהגיעו שניהם לאותן מסקנות, על פי הממצאים הרפואיים, תוצאות הבדיקות, ה-C.T ותפקודי הריאה.
אנו קובעים, אפוא, על פי חוות דעתו של פרופ' קרמר, המומחה הרפואי שמונה מטעם בית הדין, כי התובע לא לקה במחלת ריאות ואין הוא סובל ממחלה בדרכי הנשימה, ומכאן שנשמט הבסיס להכיר במחלה בגינה הגיש התובע את תביעתו למוסד לביטוח לאומי כ"פגיעה בעבודה".
אשר על כן – התביעה נדחית.