לסיכום – לאחר שעיינו ובחנו את כל העדויות והראיות שתוארו דלעיל, השתכנענו כי התובע הצליח להעמיד תשתית עובדתית מספקת לחשיפה נשימתית לבנזן במהלך שנות עבודתו כעובד קבלן במתקני בז"ן. כאמור, וכפי שפורט לעיל, הפסיקה הבהירה כי בהתאם לחוק הביטוח הלאומי, כי הגדרת החשיפה לבנזן אינה תלוית תדירות וריכוזי החומר המסוכן, אלא די בשלב זה, ועל מנת להקים את חזקת מחלת המיקצוע, בחשיפה כלשהיא כשלעצמה.
[38: ב"ל (חי') 4325-06 שכטמן – המוסד לבטוח לאומי, ניתן ביום 14.11.2011: "התובע מתוקף תפקידו כמפקח בבתי זיקוק, עבד על מתקנים בהקמה (חדשים), בהם לא עבר חומר כימי כלשהוא בצנרת, אולם עבודתו התבצעה בשטח פתוח של המפעל, במרחק של עשרות ועד מאות מטרים ממתקנים חיים בשטח פתוח של המפעל, כך שהתובע נחשף לגזים שנפלטו מארובות של מתקנים חיים לאויר הפתוח, בהליכתו משער המפעל למקום עבודתו, או במעבר ממתקן למיתקן. המדובר במתקני זיקוק גלם, של חומרי אמוניה, גופרית ובנזן".] [39: ב"ל (חי') 2702-07 עבאדיס – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 31.5.2012: "התובע יליד שנת 1945, עבד בבתי הזיקוק בתפקיד מפעיל מתקן בשטח בין השנים 1981 – 1998".]
ודוק – נכון הוא, וכפי שהתובע מציין בסיכומיו, כי מר ברב הודה בחקירתו הנגדית שהתובע היה לעתים עובד במרחק של מטרים ספורים מעובדי בז"ן[footnoteRef:40].
דוקא בשיפוצים הריכוזים יותר נמוכים, כי אחרי יומיים שלושה שבעצם מנקזים את החומרים ומנקים, מאחר ואנו עובדים עם חומרי דלק, האיזור אמור להיות נקי בצורה שיהיה אפשר לעבוד עם אש, לצורך ריתוכים וכדומה.
...
לסיכום – לאחר שעיינו ובחנו את כל העדויות והראיות שתוארו דלעיל, השתכנענו כי התובע הצליח להעמיד תשתית עובדתית מספקת לחשיפה נשימתית לבנזן במהלך שנות עבודתו כעובד קבלן במתקני בז"ן. כאמור, וכפי שפורט לעיל, הפסיקה הבהירה כי בהתאם לחוק הביטוח הלאומי, כי הגדרת החשיפה לבנזן אינה תלוית תדירות וריכוזי החומר המסוכן, אלא די בשלב זה, ועל מנת להקים את חזקת מחלת המקצוע, בחשיפה כלשהי כשלעצמה.
בהקשר זה, אנו דוחים את טענתו של בא-כוח התובע, שהועלתה הן בדיון ההוכחות הראשון והן בסיכומיו, כי ניתן ללמוד על חשיפה נטענת לחומר כזה או אחר, מתוך תביעות אחרות כנגד הנתבע, ואשר בהן נידונה עבודה כזאת או אחרת במתקני בז"ן. בא-כוח התובע ציין לעניין זה, כדלקמן[footnoteRef:37]: [37: עמ' 5 לפרוטוקול הדיון ביום 18.4.2016, שורות 16-5.
לסיכום
לאור כל האמור לעיל, קמה הצדקה למינוי מומחה רפואי אשר יחווה דעתו בשאלות בנוגע למצבו הרפואי של התובע וכן לקשר הסיבתי בין חשיפתו לחומרים הבאים כמפורט להלן ובין המחלות/מצבו הרפואי הנטען, וכך אנו מורים.