ביום 12.2.2018 בעקבות בקשת המבקשת לקצר את תקופת השכירות, נחתמה בין המשיבה לבין המבקשת תוספת להסכם השכירות (להלן:"התוספת"), בה נקבעו, בין היתר, ההוראות הבאות:
סעיף 2.2 - "הצדדים יפעלו בשיתוף פעולה לאיתור שוכרים חליפיים אשר ישכרו את המבנה או את חלקו, עד, ככל שיצליח הדבר, שכל הנכס יהיה מושכר לצדדים שלישיים".
בסעיף 2.6 לתוספת נקבע כדלקמן:"על אף האמור, קומת הקרקע תושכר אחרונה על מנת לאפשר לשוכר אפשרות לבצע את פעילויותיו במושכר אך לחילופין ככל שהמשכיר יבקש להשכיר את קומת הקרקע לפני שהושכרו יתר קומות המבנה, הוא יוכל לעשות כן כנגד שיחרור השוכר מיתר התחייבויותיו".
בסעיף 2.9 לתוספת נקבע: "אין באמור בתוספת זו, בכדי לחייב את המשכר להשכיר את הנכס לצדדים שלישיים ומוקנה לו שיקול הדעת הבלעדי אם להשכיר קומה לשוכר פוטנציאלי או לאו. יחד עם זאת, בכוונת הצדדים לפעול להשכרת כל השטחים לצדדים שלישיים אך המשכיר לא יישא בעבודות התאמה, או במתן גרייס בגין עבודות נהתאמה או בתיווך בגין החלקים המושכרים".
הוראות אלה, בהתאם לסעיף 3.1 לתוספת, מהוות חלק בלתי נפרד מהסכם השכירות.
קיימת מחלוקת בין הצדדים בנוגע "לעיסקת היסוד" ובשאלה האם חלה הוראת סעיף 2.6 לתוספת והאם זכאית המשיבה לקבלת כספים מהמבקשים בגין תקופת "גרייס" שניתנה על ידה לשוכר חלופי של המבקשת בהתאם להסכם בין המשיבה לשוכר החלופי לו המבקשים אינם צד.
כבר נפסק שלצורך בחינת שאלת קיומו של חריג "הנסיבות המיוחדות" אין די במחלוקת חוזית בין הצדדים לעיסקת היסוד, אין די בטענות בעלמא ואף אין די בראיות לכאורה באופן שלא ניתן לומר שאין חולק להיעדר חבות (ראו למשל: "עניין רשות שדות התעופה").
הבהיר זאת בית המשפט בעיניין פש"ר 1734/02 אחוזת סביון בע"מ נ' מיאב חברה קבלנית לבנין בע"מ (פורסם בנבו, 12.1.2003), כדלקמן:
"... אין חולק, כי כתב הערבות עצמו מציין במפורש מטרה ספציפית, אחת ויחידה, לשמה הוצאה הערבות, והיא בקשר לעבודות הקשורות עם תשלום המקדמה. עסקינן בתנאי חוזה ברור, מהותי ויסודי המבהיר אלו סיכונים נכנסים לגדר הערבות, ואלו נותרים להתדיינות לפי עסקת היסוד. תנאי זה אף אינו מתנגש עם הסעיפים בכתב הערבות העוסקים באופן המימוש, המתירים למבקשת לבקש את ממושה בלא לנמק ובלא להסביר האם וכיצד הופרה עסקת היסוד. פרשנות חוזית הרמונית, המבקשת להגשים את מטרת שני הסעיפים בלא לייתר אחד מהם ותוך התאמה זה לזה, מביאה למסקנה הפשוטה, כי כאשר עסקינן בדרישה לחילוט הערבות בגין עילה השייכת לתחום המוסכם המכוסה על-ידה, כפי שנקבע בידי הצדדים בכתב הערבות. כאשר בעילה כזו עסיקנן, אין חלה על מוטב הערבות כל חובה לנמק ולהוכיח האם וכיצד הפרה החברה החייבת את עסקת היסוד. אולם, אין בסעיף העוסק באופן הדרישה בכדי להכניס לכתב הערבות יותר מאשר יש בו, וכאשר נקבעה הגבלה מפורשת, הרי שהיא תוסיף לחול. פרשנות אחרת, לא רק שתנגוד את השיקולים אשר נסקרו בהרחבה קודם לכן בעיניין איזון הכוחות שבערבות האוטונומית, הרי שתאפשר להגיע לתוצאה הבלתי-הגיונית לפיה יוכל מוטב הערבות לחלטה בשל עילה הכרוכה בפרוייקט או מערכת יחסים אחרת לחלוטין בין הצדדים, בלא לנמק, וזאת למרות שהחברה החייבת הגנה על עצמה במפורש ותחמה במדוייק את כוחה של הערבות, בכתב הערבות עצמו! נקל לראות, כי פרשנות זו נוגדת את הדין ואת הצדק, ואין להשלים עימה".
בעיניין פש"ר 1739/02 (מח'-ת"א) רו"ח חן ברדיצ'ב בתפקידו כמנהל מיוחד לחברת פויכטונגר תעשיות בע"מ נ' בנק הפועלים בע"מ (פורסם בנבו, 25.2.2003) אף נקבע בהקשר זה:
"יובהר; אין עסקינן בהמצאה של "חריג חדש" לעיקרון האוטונומיות של הערבות הבנקאית; עסקינן, למעשה, אך ורק בישום מושכל של חריג "הנסיבות המיוחדות", אשר הוכר זה מכבר בפסיקה מחייבת של בית המשפט העליון.
...
כך שגם אם תימצא למשיבה טענה כי המבקשת הפרה התחייבותה בנוגע לערבות שהומצאה, ואין אני קובעת זאת, אין בכך להרחיב את הערבות הבנקאית שהוצאה מעבר לעניין אותו היא נועדה להבטיח על פי כתב הערבות.
כל מסקנה אחרת יש בה להשיג על עקרון "ההתאמה המוחלטת" ולנגוד את הדין והצדק.
התוצאה, אפוא, היא שהתובענה מתקבלת באופן שניתן בזה צו מניעה קבוע האוסר על הבנק לשלם את הערבות הבנקאית.