מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחלוקת עובדתית על השבה ופיצוי לביטול קורס לאזרח ותיק

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לפניי מחלוקת עובדתית בשאלה האם זכאי התובע להשבה כספית ופצוי לאחר שביטל קורס אצל הנתבעת.
ממכלול האמור עולים נתונים אלה, שאינם במחלוקת: התובע, יבדל"א, בן למעלה מ- 65 שנים, ועל כן בא בגדר המונח "אזרח ותיק" כמשמעו בסע' 14ג1 לחוק הגנת הצרכן, תשמ"א- 1981 (להלן: "החוק").
...
לאור כל האמור אף לא מצאתי כל הצדקה שבדין להשיב לתובע את חלקו היחסי, לשיטתו, של הסך ששולם.
אשר על כן דין התביעה להידחות.
התביעה נדחית אם כן, ללא צו להוצאות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובע, יש להורות לנתבעים להשיב לו כספים ששילם עבור קורס ללימוד והתנסות במסחר מקוון בשוק ההון, מאחר וביטל את הרשמתו, וכן לשלם לו פיצוי בגין "היתעמרות". טענות התובע לטענת התובע, השתלשלות העניינים הנה כדלקמן: התובע נרשם ללימודי מסחר בשוק ההון וזאת ביום 20.4.22.
אמנם, חתימתו על החוזה הנה "חתימה אלקטרונית", אולם החוזה נשלח לכתובת הדוא"ל שלו (אשר הנה פרט מוסכם) וכן, על פי ההוראות אשר מפורטות בהודעה זו, לא ניתן להכנס לשיעורים המקוונים ללא ביצוע החתימה, ומשעה שלא עלה בידי התובע לסתור את העובדה כי ניכנס לתשעה שיעורים, וכן נוכח העובדה כי אין מחלוקת כי ניכנס למפגש הראשון, הרי שלטעמי, הוכח כי התובע חתם על חוזה ההיתקשרות עם הנתבעים ביום 13.4.22.
ואולם, לטעמי, בעיניינו של התובע חל גם ס' 14ג1(ג) לחוק הגנת הצרכן, לפיו: "בעסקת מכר מרחוק שנערכה עם צרכן שהוא אדם עם מוגבלות, אזרח ותיק או עולה חדש, רשאי הצרכן לבטל את העסקה בתוך ארבעה חודשים מיום עשיית העסקה, מיום קבלת הנכס או מיום קבלת המסמך המכיל את הפרטים האמורים בסעיף 14ג(ב), לפי העניין, לפי המאוחר, ובילבד שההתקשרות בעיסקה כללה שיחה בין העוסק לצרכן, ובכלל זה שיחה באמצעות תיקשורת אלקטרונית.
...
אין חולק כי התובע הודיע טלפונית לנתבעת כבר ביום 22.4.22 אודות רצונו לבטל את הרשמתו לקורס, אך שוכנע בלא פחות משתי שיחות טלפוניות שלא לעשות כן. לאחר ששמעתי את התובע בעדותו, חזיתי בהתנהלותו ועיינתי במסמכים הרפואיים שצירף לכתב הצביעה (תעודת נכון ותעודת "פטור מתור"), אין ספק בליבי כי כל המשוחח עמו יכול לראות על נקלה כי אין הוא מתאים לקורס אליו נרשם אשר כולל השתתפות בשיעורים מקוונים, מסחר בפועל בחדר מסחר, ניתוח עסקאות בשוק ההון וזאת למשך 12 חודשים.
בשולי החלטתי אומר, כי עיון בחוזה מלמד כי התובע נכח בשיעור מקוון אחד, ונכנס לתשעה שיעורים מקוונים (במהלך יומיים: שבעה מפגשים אליהם נכנס ב- 14.4.22 ועוד שניים אליהם נכנס ב- 18.4.22).
סוף דבר אשר על כן הנני מחייבת את הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובע סך של 12,000 ₪, בצירוף הוצאות משפט בסך 1000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

לכן, הגישה התובעת תביעה זו לקבלת החזר כספי בגין עלות הקורס, וכן פיצוי בגין עגמת נפש שנגרמה לה. מנגד, הנתבעת מיתנגדת בתוקף לתביעה וטוענת כי התובעת חתמה על הסכם רישום מחייב, ואף קיבלה את כספי התשלום עבור הקורס ממשרד הקליטה.
דיון והכרעה במוקד המחלוקת בין הצדדים עומדות שתי שאלות מרכזיות: האחת, האם זכאית התובעת לבטל את ההסכם ולקבל החזר כספי מלא בגין הקורס אליו נרשמה אך לא הישתתפה בו למעט שיעור אחד, נוכח מצבה הבריאותי והנפשי המיוחד.
על מנת להכריע במחלוקות אלה, על בית המשפט לבחון את משמעות העובדה כי אם התובעת הייתה משתתפת בקורס היא הייתה זכאית להחזר מלא ממשרד הקליטה – האם יש בכך כדי לשנות את זכויותיה החוזיות.
בין קבוצות אלה נמנים, בין היתר, אנשים עם מוגבלות, אזרחים ותיקים ועולים חדשים.
למרות השתייכותה לקבוצות מוגנות מכוח חוק הגנת הצרכן, ועל אף הקשיים האישיים הכנים בהם נתקלה במהלך ההישתתפות בקורס, בסופו של דבר לא מתקיימים בעיניינה התנאים המצטברים המקימים עילת ביטול גורפת של ההסכם או זכות להשבה מלאה של הכספים ששולמו.
...
לסיכום, לאחר בחינת מכלול הנסיבות והטענות שהועלו על ידי הצדדים, אני קובע כי יש לדחות את הדרישה של התובעת להשבה.
למרות השתייכותה לקבוצות מוגנות מכוח חוק הגנת הצרכן, ועל אף הקשיים האישיים הכנים בהם נתקלה במהלך ההשתתפות בקורס, בסופו של דבר לא מתקיימים בעניינה התנאים המצטברים המקימים עילת ביטול גורפת של ההסכם או זכות להשבה מלאה של הכספים ששולמו.
סוף דבר, על יסוד האמור לעיל התביעה נדחית, בנסיבות העניין אין צו להוצאות.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

ב"כ המאשימה חזר על האמור בתסקיר שירות המבחן לעניין העונש, וטען כי הנאשם נפגש פעם אחת עם שירות המבחן, לא עבר טפול פרטני או טפול במסגרת ההליך ולא היה תחת מעקב ולמרות שמדובר בפגישה אחת ויחידה שירות המבחן ממליץ על עונש מאוד מקל, תוך ביטול הרשעה.
נטען כי הנאשם מפרנס יחיד, בהיותו שכיר בחברה שמספקת שירותי בנייה לקמ"ג. הנאשם עבר קורסים מטעם מקום עבודתו, לשם שיפור הכשרתו.
מיתחמי העונש ההולם נראה כי הצדדים אינם חלוקים ביחס לסוג הערכים המוגנים שנפגעו כתוצאה ממעשי הנאשם, ביחס לשתי העבירות.
המלומדים רבין וואקי עמדו על כך בספרם "הענישה הפלילית", וכלשונם: "אי הרשעה אינה עונש... השיקול העקרי המנחה את בית המשפט בהחלטה שלא להרשיע את הנאשם הוא יחס בלתי מידתי בין התועלת שבהרשעת הנאשם לבין הנזק שעתיד להגרם לו כתוצאה מכך. שיקול זה אינו חלק ממערך השיקולים המנחה את השופט בקביעת מיתחם העונש ההולם... בהחלטתו להמנע מהרשעה , חייב ליתן דעתו על העקרון המנחה ועל שאר העקרונות הקבועים בחוק. ככל שמעשה העבירה חמור יותר, וככל שמידת אשמו של הנאשם רבה יותר, כך החשיבות של הטלת עונש שישיב לנאשם כגמולו לפי עיקרון ההלימה גוברת גם היא. על כך יש להוסיף את העובדה שהכרעה של אי הרשעה כובלת את בית המשפט לגזירת עונשים מסוימים בלבד – כגון שירות לתועלת הציבור או התחייבות להמנע מבצוע עבירה – ומונעת ממנו להטיל עונשי מאסר או קנס. בכך ניתן לזהות קיומם של יחסי תלות בין ההכרעה בדבר אי הרשעה להכרעה בדבר קביעת המיתחם ההולם" (יורם רבין, יניב ואקי, "הענישה הפלילית", כרך ג', פרק 3, עמ' 48, 2022) [הדגשות לא במקור – א.ד] מיתחם העונש ההולם לארוע הראשון – כ/א 1.
מדיניות הענישה הנוהגת בבצוע עבירת התקיפה הבסיסית נעה במנעד רחב, והיא משתנה בהתאם לנסיבות הספציפיות שקיימות בכל תיק ותיק.
לעומת זאת הפגיעה השנייה, שהנה עקיפה בדמותה, מהוה תמריץ שלילי לכלל עובדי הציבור להעניק שירות יעיל לאזרח, אשר אינו מבוסס על רגשות של פחד, לחץ ואימה.
הדברים נשענים על העובדה אשר על פיה הרגשות של מורא ופחד מתעצמות כאשר מדובר בהיתקלות פיזית וכן, נוכח האפשרות הנמוכה להסלמה של הארוע.
לנוכח טיב העבירות שיש בהן פרץ בלתי נשלט של אלימות , ניתוח אופיו של הנאשם על ידי תסקיר המבחן, הצורך בהרתעת היחיד והרבים דוקא בשל אלו בהפרעה לעובד בתחום הרפואה והפגיעה הבלתי נשלטת במוכרת , חומרת העבירות השתיים המלמדות על חובת הטיפול השיקומי טפולי ובטוחה לעתיד במאסר מותנה בהתאם לניתוח הסיכון הנשקף , קנס פיצוי והתחייבות ועוד ומנגד היכול לאזן מבלי לפגוע יתר על המידה ברכיבי הענישה גם לאחר הרשעה , הריני מורה בזה על הותרת ההרשעה על כנה .
...
נוכח האמור לעיל, אני סבור כי מתחם העונש ההולם צריך לנוע בין ענישה צופה פני עתיד בצירוף של"צ לבין מספר חודשי מאסר שיכול שיהיו מבוצעים בעבודות שירות לצד רכיבי ענישה נלווים .
" בעפ"ג (מחוזי ב"ש) 66903-07-20 טאופיק אבו מדיעם נ' מדינת ישראל (נבו 30.12.2020) (להלן: "עניין אבו מדיעם"), בו נקבע (בדעת רוב): "מקובלת עליי טענת ב"כ המערער, התואמת את ההלכה הפסוקה, לפיה בין התבחינים הללו מתקיימת מעין "מקבילית כוחות", במובן זה שככל שמעשה העבירה חמור יותר, נדרש הנאשם להוכיח פגיעה קונקרטית ולא יהא די בתרחיש תאורטי או אף בהוכחת מידת ודאות קרובה לקיומו של נזק קונקרטי.
סוף דבר: לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים כמפורט לעיל, והחלטתי להותיר את הרשעת הנאשם על כנה הריני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: צו של"צ בהיקף של 220 שעות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו