בית הדין האיזורי לעבודה חיפה
ב"ל 43272-06-20
לפני
כב' השופט טל גולן
נציג ציבור (עובדים) מר הנרי אלקסלסי
נציג ציבור (מעסיקים) מר יוסף אהרון לוי
התובעת:
חוה מזרחי
ע"י ב"כ: עו"ד צבי פרדיס
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
ע"י ב"כ: עו"ד הדס אהרוני
ה ח ל ט ה
תביעתה של התובעת הוגשה בגין מכתבו של הנתבע מיום 4.11.2019, שבו הוכרה הפגיעה בירך שמאל בגין תאונת הדרכים, כפגיעה בעבודה.
במהלך ההליך הודיע הנתבע כי הוא מסכים למינוי מומחה רפואי מטעם בית הדין, לבחינת הקשר הסיבתי בין הארוע המוחי לבין תאונת הדרכים, ועל בסיס התשתית העובדתית שהציע הנתבע, כדלקמן:
"א. התובעת ילידת 4/1945.
לאור המחלוקת העובדתית בין הצדדים, התיק נקבע לדיון הוכחות, כאשר השאלה שנותרה במחלוקת הנה לגבי אופן נטילת התרופה בימים שלפני אשפוזה של התובעת כתוצאה מארוע מוחי שארע לה ביום 24.2.2019, כדלקמן:
מחד, התובעת טוענת כי היא קיבלה את התרופה לסירוגין, וכי הפעם האחרונה שהיא קיבלה אותה היתה יומיים עובר לארוע המוחי;
מנגד, הנתבע טוען כי התובעת קיבלה את התרופה שבועיים לאחר השיחרור מהאישפוז, והפסיקה ליטול אותה שבוע טרם הארוע המוחי, וכפי שמצוין בדו"ח שיחרור מאישפוז מיום 15.3.2019.
כמו כן, נקבע כי המשקל שיש ליתן לרישום במסמכים הרפואיים, ככל שאין הם מתיישבים עם גרסת המבוטח, נגזר ממכלול הנסיבות, ובכלל כך: סמיכות הזמנים שבין הרישום הרפואי לבין הארוע הנטען, מידת הפרוט של הרישום הרפואי, תוכן הרישום והאם יש בו לסתור את גרסת המבוטח או לבטא חסר של פרטים התומכים בה, זהות הגורם שערך את הרישום הרפואי והנסיבות שבהן הוא נערך.
...
אשר להכרעתנו – במקרה שלפנינו, שוכנענו כי יש לקבל את טענות התובעת.
לכן, נציין כבר עתה, כי אנו קובעים כי יש מקום להוסיף להודעת הנתבע, וכחלק מהתשתית העובדתית שתוצב לפני המומחה הרפואי מטעם בית הדין (קרי – המילים שיתווספו לסעיף ד' להודעת הנתבע, ולאחר המילים "לתובעת הומלץ על נטילת קלקסן מניעתי לחודש"), כך:
לתובעת הומלץ על נטילת תרופת הקלקסן למשך חודש, והיא קיבלה אותה בצורה סדירה במשך כשבועיים לפני האירוע המוחי.
דבריה של אלינור מקובלים עלינו, ואף אנו התרשמנו כי בעת הלחץ והבלבול ששררו מטבע-הדברים בחדר המיון, היא אכן לא הבינה את חשיבות הדברים, וכפי שטענה, כך:
"באותו רגע רק דיברתי על כל מה שהיא לקחה. לא הבנתי מה חמור מה לא חמור. דיברתי על כל מה שהיא לקחה, על פרקוסט, על רוקסט, על זריקות שהיא לקחה. לא לגמרי היה לי הבנה עם מה, מה חמור ומה לא חמור."
אשר לסתירה הלכאורית בין מכתב השחרור לבין מה שנאמר לד"ר אינספקטור, שבה אלינור וטענה – ואנו מקבלים את עדותה, גם כאן – כי השוני אכן נובע מכך שהיא לא הבינה את חשיבות המועד באותו רגע:
"ממה שזכרתי, כן. שהיה, שהיה שם בלגן. באותו רגע אני הייתי במצב מאד נסער, חשוב להבין. רמת הדיוק של המידע, אני לא יכולה להגיד שהיא הייתה מאד מדויקת. זכרתי ששבוע האחרון היה איתה דין ודברים בנושא הקלקסן. היה ויכוחים, 'כן בא לי, לא בא לי'. זה פחות או יותר מה שזכרתי, זה מה שאמרתי. לא יודעת כמה דייקנו וחיפשנו דיוקים עוד בשלב הזה."
כמו כן, אלינור העידה שרק לאחר מכן, ואחרי שהיא החלה לחקור את הנושא לעומק, היא הבינה את המשמעות של מועד נטילת התרופה.
לסיכום – עמדת התובעת דינה להתקבל, כך שסעיף 2ד לתשתית העובדתית שתצוין לפני המומחה ישונה בהתאם לתצהירן של בנות התובעת (אלינור ובטי), וייכתב בו כך:
לתובעת הומלץ על נטילת תרופת הקלקסן למשך חודש, והיא קיבלה אותה בצורה סדירה במשך כשבועיים לפני האירוע המוחי.