מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחלוקת לגבי אור הרמזור בצומת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענת שומרה, עת עמד קלמן עם האופנוע בעצירה מוחלטת לנוכח אור אדום ברמזור בצומת רמת שלמה בירושלים, לפתע, נפגע מאחור על ידי רכב הנתבע אשר לא שמר מרחק ולא שם לב למתרחש לפניו.
אפרט להלן החלטתי זו; המחלוקת בעניינינו היא מחלוקת עובדתית.
כך העיד התובע עמורי בחקירתו אודות היתרחשות התאונה: " הייתי עומד ברמזור ברמת שלמה, בצומת למטה יש 2 נתיבים, אחד ימינה וישר ואחד שמאלה. עמדתי ברמזור , היה אדום. אני עומד בנתיב הימני.
...
מכל המקובץ לעיל, לא נותר לי אלא לקבוע כי האחריות לתאונה רובצת על הנתבעת וכי דין התביעה נגדם שהוגשה על ידי התובעים עמורי וקלמן להתקבל.
בהינתן התוצאה, דין ההודעות לצד ג' כולל ההודעה לצד ג' שהגיש קלמן – להידחות.
בגין דחיית ההודעה לצד ג', שומרה, ישלמו הנתבעים 1-3 לשומרה סך של 1,800 ₪ שכ"ט עו"ד, וזאת תוך 20 יום מהיום.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הכרעת הדין את הכרעת דינו ביהמ"ש קמא פתח בציינו, כי אין כל מחלוקת לגבי תקינות הרמזורים וכניסת אחד הרכבים לצומת כשדלק בכיוון נסיעתו אור אדום.
...
למרות האמור לעיל, לא שוכנעתי כי יש לקבל את הערעור ואני סבור שהתוצאה אליה הגיע ביהמ"ש קמא הינה בהחלט נכונה.
מטעם זה ומהתרשמות ביהמ"ש קמא ממכלול הראיות, המסקנה הייתה כי רישום זה מקורו בטעות ואין לסמוך עליו.
מכל האמור לעיל, אני מורה על דחיית הערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אם כך, הרי שאם רכב הנתבעת נסע במהירות של כ- 70 קמ"ש בעת הכניסה לצומת, כפי שהוא עצמו מאשר (עמ' 4, שורה 11 לפרוטוקול) ואין חולק כי ניכנס לצומת בנסיעה רציפה, ורכב התובעת ניכנס לצומת במהירות נסיעה של כ- 30 קמ"ש, לאחר התחלפות האור ברמזור שבכיוון נסיעתו לירוק, ובכל זאת מוקדי הנזק הם כאמור לעיל, הרי שהדבר מעיד על אחת כמה וכמה כי רכב התובעת כבר היה בתוך הצומת בעת כניסתו של רכב הנתבעת לצומת.
באשר למחלוקת בעיניין הקף הנזק הנטען, הרי שמאחר שהנזק נתמך בחוות דעת שמאי ובאסמכתאות המתאימות, ומאחר שהצד שכנגד לא הגיש שומה נגדית שיש בה כדי לסתור את גובה הנזק ואף לא ביקש לחקור את שמאי התובעת על חוות דעתו, הרי שסכום התביעה נקבע כדין.
...
משכך, נחה דעתי כי רכב הנתבעת נכנס לצומת בחסות אור אדום ברמזור שבכיוון נסיעתו, כשאין הוא פנוי ובמהירות נסיעה בלתי סבירה, בנסיבות העניין, לחציית הצומת.
אשר על-כן, התביעה מתקבלת חלקית, כאמור בפתח סעיף 5 לעיל.
לפיכך, הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: 6.1.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אין מחלוקת לעניין עצם קרות התאונה אלא שהצדדים חלוקים באשר לנסיבות התרחשותה.
לא כל שכן לגבי נהג המשאית, שאני סבור כי ניכנס לצומת באור אדום.
כבר הדגשתי במספר פסקי דין דומים כי אור ירוק ברמזור אינו חזות הכל, ועל נהג שלו אור ירוק ברמזור המתעתד להכנס לצומת, לוודא כי הצומת פנוי ועתיד להשאר כזה לאורך חצייתו את הצומת.
...
לא כל שכן לגבי נהג המשאית, שאני סבור כי נכנס לצומת באור אדום.
מאחר ששוכנעתי כי המשאית נכנסה לצומת בחסות אור אדום ובמהירות שאינה תואמת את שדה הראייה המוגבל מאוד, הרי שאני סבור כי עיקר האחריות לתאונה חל על נהג המשאית.
יחד עם זאת, הגם ששוכנעתי כי רכב הנתבעים נכנס לצומת בחסות אור ירוק, אני סבור כי גם נהג רכב הנתבעים נושא באחריות לקרות התאונה, אם כי בשיעור מופחת מאחריותו של נהג המשאית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כלומר, הנתבע הפר את הוראת תקנה 64(ה) לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה") הקובעת: "נוהג רכב המתקרב לצומת שבו התנועה מוסדרת על ידי רמזור, יציית לאותות שברמזור ולא ייכנס לצומת אלא לאחר שהופיע בו אור ירוק; היה ברמזור אור צהוב מהבהב - יאיט נוהג הרכב ובמקרה הצורך אף יעצור את רכבו כדי לאפשר להולך רגל להשלים את החצייה בביטחה ויתן זכות קדימה לרכב אחר שניכנס לצומת מכביש אחר, או לרכב הבא אל הצומת." מכאן, שעיקר האחריות לקרות התאונה חל על הנתבע.
אשר למחלוקת בעיניין סכום התביעה, התביעה עומדת על סך 15,568 ₪ ללא כל פירוט של מרכיבי הסכום.
...
מנגד, טוען הנתבע שתי טענות מקדמיות שבגינן יש לדחות את התביעה על הסף: האחת, ביחס לגובה הנזק ולטענתו לא ברור כיצד חושב סכום התביעה ומהם ראשי הנזק המרכיבים את סכום התביעה.
לאחר שמיעת העדויות וטענות הצדדים ולאחר שעיינתי בכל החומר המונח לפניי, לא נותר לי אלא לדון ולהכריע בתובענה.
אני סבור כי הנתבע נכנס לצומת שלא באור ירוק, בין כדי לבצע "מחטף רמזור" (להספיק לחצות את הצומת לפני שנכנסים לצומת מכיוונים מנוגדים) ובין בטעות בתום לב משום שהתבלבל.
אשר לטענה המקדמית של הנתבע, לפיה התובעת אינה הבעלים של הרכב ולכן לא יכולה לתבוע בגין נזקי הרכב, אני מקבל את הטענה רק לעניין היעדר הרישום.
בכפוף להצגת ייפוי הכוח כאמור בסעיף 9 לעיל תוך פרק הזמן שנקבע, ישלם הנתבע לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 8,798 ₪ שהינו 70% מסכום התביעה המוכח בהתאם לשיעור אחריותו של הנתבע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו