על בסיס אותו פסק דין נקטה המבקשת הליכי גבייה, אשר הובילו, בין היתר, להגשת בקשת נושה למתן צו לפתיחת הליכים כנגד היחידה בהליך זה בגין יתרת חוב בסך 4,487,681 ₪ נכון ליום 7.6.20.
בנוסף, התבקש סעד כספי כנגד בנק הפועלים, אשר ניהל את החשבונות האמורים, לפצוי בסך 1,103,463 ₪ בגין היתנהלות זו.
נוכח מתן הצוו לפתיחת הליכים בהליך דנן, עותרת המבקשת לאפשר לה להמשיך בניהול התביעה החדשה, כאשר כל תקבול שיתקבל במסגרתה יועבר לקופת הנשייה.
היחידה אינה מיתנגדת למתן היתר לניהול התביעה כמבוקש וזאת בתנאי שהיא תמשיך להיות מיוצגת על ידי בא כוחה בהליך זה.
היחידה העלתה בתגובתה מספר טענות בנוגע לסכויי ההליך בתביעה החדשה וכן מפנה לטענות ההגנה הטובות של הבנק, אך אין לכך רלוואנטיות לענייננו כעת.
שיעור שכר טירחה שבין 14% - 16% מתוך הכספים שיתקבלו בפועל לקופה בפשרה (כולל במסגרת הליכי גישור), לאחר הגשת תצהירי עדות ראשית וטרם הגשת סיכומים.
"
למבקשת לא תהיה זכות עודפת בכספים שיתקבלו בעקבות התביעה החדשה, והם יחולקו באופן שוויוני בין נושי היחידה.
עם זאת, בסיפא לסעיף 29(5) לחוק נקבעו הקריטריונים לאישור ניהול הליך נפרד – "אישור כאמור יינתן אם מצא בית המשפט כי מתקיימים טעמים מיוחדים שיירשמו, הנוגעים לטבעו או מורכבותו של ההליך המשפטי או לניהולו היעיל, שבשלהם ראוי לנהל את ההליך המשפטי בנפרד מהליכי חידלות הפרעון;".
קריטריונים אלה דומים לקריטריונים שנקבעו בפסיקת בתי המשפט, טרם כניסת חוק חדל"פ לתוקפו, אך הוחלו גם על הליכים על פי החוק –
" השיקולים שמדריכים את בית המשפט להורות על בירור בהליך עצמאי הם בין היתר האם מדובר בתביעה סבוכה ומורכבת שמחייבת שמיעת ראיות, קביעת ממצאים וכדומה כך שבירורה על יסוד תביעת חוב לפני בעל תפקיד או בקשה למתן הוראות לא תאפשר הכרעה כדבעי במחלוקת. שיקול נוסף אותו יש להביא בחשבון הנו האם בירור כאמור לא ייפגע בזכויות הדיוניות של הצדדים." (חדל"ת (מח'-ת"א) 8915-12-19 אורתם סהר הנדסה בע"מ נ' הממונה על חידלות פרעון ושקום כלכלי (פורסם במאגרים, 31.05.2020) בס' 6).
...
עם זאת, בסיפא לסעיף 29(5) לחוק נקבעו הקריטריונים לאישור ניהול הליך נפרד – "אישור כאמור יינתן אם מצא בית המשפט כי מתקיימים טעמים מיוחדים שיירשמו, הנוגעים לטבעו או מורכבותו של ההליך המשפטי או לניהולו היעיל, שבשלהם ראוי לנהל את ההליך המשפטי בנפרד מהליכי חדלות הפירעון;".
קריטריונים אלה דומים לקריטריונים שנקבעו בפסיקת בתי המשפט, טרם כניסת חוק חדל"פ לתוקפו, אך הוחלו גם על הליכים על פי החוק –
" השיקולים שמדריכים את בית המשפט להורות על בירור בהליך עצמאי הם בין היתר האם מדובר בתביעה סבוכה ומורכבת שמחייבת שמיעת ראיות, קביעת ממצאים וכדומה כך שבירורה על יסוד תביעת חוב לפני בעל תפקיד או בקשה למתן הוראות לא תאפשר הכרעה כדבעי במחלוקת. שיקול נוסף אותו יש להביא בחשבון הינו האם בירור כאמור לא ייפגע בזכויות הדיוניות של הצדדים." (חדל"ת (מח'-ת"א) 8915-12-19 אורתם סהר הנדסה בע"מ נ' הממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי (פורסם במאגרים, 31.05.2020) בס' 6).
יש בכך להשליך על האפשרות לאמוד את סיכויי ההצלחה בה נכון לשלב המקדמי הנוכחי ולחזק את המסקנה לפיה יש מקום לאפשר ניהול ההליך כמבוקש.
לכן, לעניין שכר הטרחה אני מורה כדלקמן -
במידה והתביעה החדשה תידחה, המבקשת לא תהיה זכאית לתשלום כלשהו מקופת הנשייה בגין הוצאותיה ושכר טרחת באת כוחה שם.
בגין כל סכום שיפסק (אם ייפסק) בתביעה החדשה, ישולם לבאת כוח המבקשת שכר טרחה בהתאם למדרגות השכר ושלבי ניהול ההליך המפורטים בסעיף 29 לנוהל הממונה.