(א) העובדות שאינן במחלוקת
נקודת המוצא בנוגע לעצם ההיתקשרות בהסכם המכר, אינה במחלוקת בין הצדדים – ההסכם נכרת בתיווך הנתבע, כאשר לא נכרת כל הסכם תיווך והנתבעים אף לא גבו מהתובע תשלום דמי תיווך.
המחלוקת נסובה, בין היתר, סביב השאלה מה הציגו הנתבעים לתובע במועד הסמוך לרכישת הקרקע ובסמוך לחתימתו על הסכם המכר וממה נובע הפער שבין הסכום הנקוב בהסכם המכר (70,000 ₪) לבין הסכום שהועבר למוכרת אור (290,000 ₪).
כמו כן, יפים דבריה של השופטת גלר בעיניין בדוסטוב:
"בהתאם להלכה הפסוקה, ולשכל הישר, חזקה על מי שמתקשר בחתימתו על מיסמך... כי קרא והבין את תוכנם ומהותם של המסמכים עליהם חתם זאת בודאי לעניין עיקריו המסחריים של ההסכם, ובפרט סכומי התמורה והעלויות הנילוות. בנוסף לכך, התמורה הנקובה בכל אחד מההסכמים אף מצוינת במובחן ובנפרד תחת ראש פרק עצמאי במילים ובספרות ומהוה מתנאי היסוד שבהסכמים."
זאת ועוד, לטענת התובע, גם לאחר החתימה על הסכם המכר לא קיבל את ההסכם לידיו, אלא רק שלוש שנים מאוחר יותר (ביום 6.6.19) ולאחר פניות והפצרות רבות בנתבעים.
...
עם זאת, וחרף כל האמור לעיל, מצאתי כי לא הוכח קיומו של קשר סיבתי בין חתימתו של התובע על הסכם המכר והתקשרותו בעסקה לבין המצג הכוזב שהציגו לו הנתבעים.
במישור המשפטי – אשר איננו מאפשר התנערותו של אדם ממסמכים עליהם חתם (אלא בהתקיים תנאים מסוימים ונוקשים שלא מתקיימים בענייננו) ונוכח הצהרותיו החד משמעיות של התובע במסגרת הסכם המכר, כמו גם העובדה שמדובר בהתנהלות בלתי סבירה המאיינת כל קשר סיבתי בין המצגים לפעולות שנקט התובע, מצאתי כי דין התביעה להידחות.
בנסיבות העניין ונוכח כל האמור לעיל, ובמיוחד נוכח התנהלות הנתבעים, לא מצאתי לפסוק הוצאות משפט לטובתם.