מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחלוקת בין חברת זירת סחר חליפין ללקוחותיה

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

'מטבע וירטואלי' הוא יחידה דיגיטאלית ממוחשבת בעלת ערך , המשמשת לצורך סחר חליפין ו/או יחידה של חשבון וירטואלי.
אולם, כפי שיפורט להלן, המחלוקת העיקרית בין הצדדים היא עקרונית: האם צודק המשיב בסירובו לאפשר עשיית פעולות בחשבון הקשורות למסחר בביטקוין? שאלה עקרונית זו איננה תלויה במעשיה או במחדליה של המבקשת.
" כך העיד גם טל ארדינסט, עורך דין בהשכלתו, המשמש כ"רכז ציות" של המשיב, שלפי הסברו (עמ' 78), רכזי הציות "מנהלים את העניינים שיכולים לנבוע מתוקף חוק איסור הלבנת הון. . .", ושמתוקף תפקידו ליווה את חשבון המבקשת בתקופה הנדונה (סעיפים 7 ו-8 לתצהירו): " בהמשכה של אותה שנה (יוני 2013) לאחר בחינת הנושא בראיה מבוססת סיכון, קבעה ועדת הבקורת של דירקטוריון הבנק כי אין לבצע בבנק פעילות מסחר במטבעות וירטואליים, לרבות הביטקוין, ובהתאם הנחתה את מערך הציות בבנק לאכוף הוראה זו. ומשכך וכפועל יוצא, הוחלט בבנק לחסום העברות מ/אל מספר זירות מסחר העוסקות בביטקוין. הבנק קבע עוד כי נוכח הסיכונים הגלומים בתחום המטבעות הוירטואליים המבוזרים (שהביטקוין הוא אחד מהם) – ובכלל זה העדר פקוח ורגולציה בתחום, העידר האפשרות להיתחקות אחר מקור הכספים, האפשרות והחשש להלבנת הון ומימון טירור, מירמה, הונאה וניצול לצרכים פליליים – יימנע הבנק מגידול בפעילות של לקוחות במטבעות אלה ומפתיחת חשבונות חדשים למטרה זו, ויפעל לצימצום פעילות קיימת.
ארדינסט העיד (עמ' 114): "אנחנו אף פעם לא הצלחנו להבין אם החברה היתה חלק מהפעילות של ההאקרים או לא". שלמייב נישאלה אם היא סבורה שהמבקשת קשורה לאותם מעשים והשיבה (עמ' 185-186), "אני לא יודעת להגיד לך". מכל מקום, גם על פי עדותו של ארדינסט (סעיף 11 לתצהירו), לכל הפחות באחד המקרים יונתן הוא שהבחין בכך שלחשבון המבקשת הועבר סכום, "המעלה אצלו חשד למירמה", כשבעקבות כך אכן נערך בירור והוחזרו הכספים לאותה לקוחה.
הפסד הכסף בפלטפורמות המסחר - רכישה של מטבעות וירטואליים יכולה להעשות באופן ישיר ממי שמחזיק בהם, באמצעות זירות מסחר או באמצעות שירותי חליפין.
...
בהקשר זה נאמנים עלי דבריו של ארדינסט בתצהירו (סעיפים 35-36), שהמבקשת לא הצליחה לסתור אותם: " לעניין האסמכתאות שהומצאו ע"י החברה בסופו של דבר – מהעתקי הדיווחים לא ניתן ללמוד על נהלי הדיווח שהחברה החילה על עצמה בנוסף לחובות החלות עליה מכוח הצו והאם קיים גוף המפקח על עמידה בנהלים אלה. הבנק לא קיבל מהחברה, על אף שדרש ממנה, כל מסמך המצביע על פעילות החברה בהקשר זה. בניגוד לנטען בבקשת החברה, סוכם כי יתקבל אישור עו"ד ופירמת רו"ח מבקרת לנוהלי הפעילות של החברה בתחום איסור הלבנת הון ומימון טרור, בעוד שבסופו של דבר הומצא אישור רו"ח כללי שלא מתייחס כלל לנהלים שכאלה.
מאחר שהמבקשת, כטענתה, עוסקת במסחר בביטקוין בלבד, הרי התוצאה הנובעת מהאמור הוא, שיש לדחות את עתירתה העיקרית, להורות למשיב לאפשר את הפעילות בחשבונה ללא הטלת מגבלות כלשהן.
התוצאה התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע והמחלוקת בין הצדדים התובעת היא חברה המפעילה זירת סחר חליפין (עיסקאות ברטר) בין עסקים שונים במדינת ישראל.
אתם טוענים לעירוב נכסים וחברות, זה מה שאתם עושים? הוצאנו מכתב מסודר לכל הלקוחות שכל היתרות וכל הפעילות מברטר מדיה תחת העוסק מורשה של יוסי קזימירסקי עוברות לברטר מדיה בע"מ זה היה בשנת 2010.
...
בנסיבות העניין, לדעתה, אין יריבות בין הצדדים, אין עילה להרמת מסך בכל הנוגע לנתבע 1 ויש לדחות את התביעה.
מכל האמור לעיל, דוחה תביעת התובעת ל"הרים מסך ההתאגדות" ולחייב הנתבע 1 בתשלום חוב נתבעת מס' 2 לתובעת.
מכל מקום, משהועלתה, יש להידרש לה. סוף דבר דוחה התביעה לחייב את נתבע מס' 1 בתשלום חוב נתבעת מס' 2 לתובעת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית-המשפט באותו ענין קבע מפורשות בהקשר זה כי – "אינני רואה מקום לטענת המשיבים כי ניתן לפרש את הגדרת 'נייר-ערך' ככוללת בתוכה מכשירים פינאנסיים כגון האופציות הבינאריות אליהן מתייחסת הבקשה. אין ספק ואין מחלוקת כי היה אכן צורך להסדיר את הפעילות במכשירים פינאנסיים נגזרים ובזירות מקוונות. המחוקק בחר להסדיר את הנושא תוך היתייחסות לזירה עצמה והוספת הגדרה של 'מכשיר פינאנסי' מעבר להגדרה של 'נייר-ערך' על פי ההגדרה הרחבה שלו בסעיף 52 לחוק ניירות-ערך" בהמשך ההחלטה מתייחס בית-המשפט לתיקון 42 לחוק ניירות-ערך, וקובע כי "מאופן הגדרת 'מכשיר פינאנסי' בתיקון 42 לחוק ניירות-ערך ומדברי ההסבר, עולה כי המחוקק סבר שהגדרת 'נייר-ערך' איננה רחבה דייה כדי לכלול את כל אותם המכשירים הפינאנסיים הקיימים או העתידיים בזירות הסוחר אותן התכוון להסדיר, ולכן הוספו ההגדרות השונות במסגרת התיקון". בהתייחס להחלטה בענין איטריידר, השיבה הרשות בתגובתה לעתירה כי מדובר בהחלטה שעסקה בשאלת העברת הדיון בבקשה לאישור תביעה ייצוגית (שעניינה באופציות בינריות הנסחרות בזירות מסחר מקוונות), מהמחלקה הכלכלית למחלקה האזרחית של בית-המשפט.
אין ספק כי אחד האינטרסים שהחוק נועד לקדם הוא האנטרס של איזון פערי הכוחות בין הגורם המנפיק את ניירות-הערך לבין הציבור, איזון שנידרש הן בשוק ההנפקות הראשוניות (כאשר ניירות-הערך מוצעים לראשונה לציבור), והן במסגרת המסחר בשוק המישני, כאשר ישנו חשש מהשפעה אפשרית על שערי ניירות-הערך הנסחרים, השפעה שהיא אפשרית מקום בו יש קשר בין הסוחרים לבין החברה שניירות-הערך שלה נסחרים.
תיקון 42 הוסיף לחוק ניירות ערך את פרק ז'3 בו, שכותרתו "זירת סוחר לחשבונו העצמי". בס' 44י"ב שנוסף לחוק במסגרת התיקון, הוגדר "מכשיר פינאנסי". ההגדרה הזו כוללת (בס"ק (4) גם "הסכם או הסדר שערכו נגזר מערכם של מטבעות, סחורות (commodities), שערי ריבית, שערי חליפין, מדדים או מכשיר פינאנסי אחר". לגישת העותרת, מההגדרה הזו – בה המחוקק כלל לא היתייחס לס' 52 בחוק, עולה כי המחוקק הבין כי סעיף זה אינו חל על אופציות בינריות.
בתקנון הבורסה לניירות ערך בתל אביב נקבעו הסדרים בנושאים שונים ומגוונים, ובכלל זה דרישות ביחס לניהול הבורסה, דרישות ארגוניות ודרישות של מימשל תאגידי, כללי גישה ותנאי כשירות לחברים בבורסה, חובות חברים כלפי הלקוחות, תחומי פעילות מותרים ושקיפות, רישום למסחר, ביצוע המסחר בבורסה ומחוץ לבורסה, עמלות, אכיפה ויציבות הבורסה.
...
כעולה מפסק דין זה, חוות הדעת המשפטיות ואף זו הכלכלית אינן יכולות לשנות את המסקנה המשפטית נושא פסק דין זה לפיה פעילותה של העותרת היא פעילות המחייבת רישיון.
לאור כל האמור לעיל, אין מקום לקבוע כי החלטת הרשות לפיה פעילותה של העותרת מחייבת קבלת רישיון לניהול בורסה בהתאם לסעיף 45 לחוק ניירות ערך, היא החלטה בלתי סבירה או בלתי מידתית.
לאור האמור, העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע ועובדות שאינן שנויות במחלוקת: התובעת מנהלת זירת עיסקאות סחר חליפין (להלן: "ברטר") במסגרתה התובעת מקשרת בין ספקים ללקוחות, מנהלת כרטסת חיובים וזיכויים בגין עיסקאות הברטר וגובה בגינן עמלה.
הנתבעת פנתה אל התובעת במטרה לרכוש טרקטורון בעסקת "ברטר". התובעת הפניתה את הנתבעת אל חברת עופר אבניר אופנועים בע"מ (להלן: "אבניר") לצורך ביצוע הרכישה.
המחלוקת בין הצדדים היא בשאלת חובתה של הנתבעת לשאת בתשלום כספי בגין עיסקאות הברטר שביצעה לרבות עסקת רכישת הטרקטורון.
...
לאור כל האמור לעיל אני סבורה כי מרגע שהשתכלל חוזה רכישת הטרקטורון בין הנתבעת לאבניר, אין התובעת אחראית יותר כלפי הנתבעת בגין טיב הטרקטורון וזאת להבדיל ממצב שבו הטרקטורון לא היה מסופק או שהיה מסופק מוצר שונה מזה שהוזמן.
דין טענה זו להידחות.
לאור כל אלה אני מקבלת את התביעה במלואה ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 28,550 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה 6.9.15 ועד למועד התשלום בפועל, מלוא אגרת בית המשפט בסך 756 ש"ח ושכר טרחת עורך דין בסך 4,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע עובדתי לחברה היתה פלאטפורמת מסחר (שתכונה להלן "מערכת המסחר") שאיפשרה ללקוחותיה לסחור בשערי חליפין במט"ח, בחוזי הפרשים, במניות, מדדים ובסחורות (ס' 7 לתצהיר פישמן).
המוצרים אותם הציעה החברה בזירת המסחר אותה היא הפעילה נחשבים אם כן "מכשיר פינאנסי" לפי הגדרה זו, ונראה כי אין על כך מחלוקת בין הצדדים (ראו למשל: סעיף 39 וסעיף 41 לכתב ההגנה).
התקנות קבעו שורה של הוראות ביחס לפעילות של זירות סוחר, ובכלל זה הוראות לגבי בקשה לקבלת רישיון לניהול זירת סוחר; רמת המינוף והבטוחה הנדרשת מהלקוח; הסכמי ההיתקשרות בין זירות הסוחר ללקוחותיהן; וכן הוראות ביחס לפירסום ושיווק הזירה, לרבות האזהרות הנדרשות בפירסום, תוך ציון העובדה כי מדובר בפעילות ממונפת הכרוכה ב"סיכון ממשי של אבדן מלוא כספי ההשקעה בתוך זמן קצר" וכי החברה מפעילת הזירה היא צד נגדי לעיסקאות הלקוח (תקנה 40 לתקנות).
...
יתרה מכך, התובע לא טען ולא הוכיח לקיומה של מערכת יחסים מיוחדת בין פישמן לבינו, המצדיקה מסקנה אודות קיומה של חובת זהירות של פישמן כלפיו.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני מקבלת בחלקה את התביעה כנגד החברה והנתבע 3.
התביעה כנגד הנתבע 2 נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו