כשהוא קובע את הדברים הבאים:
"... הצדדים אינם חלוקים במישור הדיוני על האמור בפסק דינו של בית המשפט קמא. המחלוקת היא על מועד התחולה לגבי המבקשים. החלטנו... כי יש הצדקה להאריך את המועד, והדיון יוחזר לועדת הערר לבחינת טענות הצדדים בבקשת הפטור לגופה. פסק הדין ברע"א 8907/13 שניתן ב- 3.9.15 נמצא בדיון נוסף בדנ"א 6298/15, הממתין להכרעה; תשומת לב ועדת הערר מופנית לכך."
יובהר: דנ"א 6298/15 עניינו - הועדה המקומית לתיכנון ולבניה פתח תקוה נ' שלום ירושלים דיבון (להלן: "דנ"א דיבון"), העוסק באופן תחולת הפטור מהיטל השבחה לבעלים מרובים במקרקעין.
אי צירוף שומת ההשבחה ומסמכים המעידים על מועד רכישת הבעלות במקרקעין – טענה המערערת, כי שגתה ועדת הערר כשלא דחתה על הסף את הערר מחמת אי צירוף מסמכים חיוניים להודעת הערר, ובפועל העברת נטל ההוכחה אל כתפי המערערת, ובפרט אי צירוף שומת ההשבחה הנתקפת, ואי הוכחת מועד רכישת הבעלות במקרקעין, מחדל המיוחס לערר יוספיאן.
...
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, נחה דעתי כי יש לדחות הערעור.
לסיכום, קובע בית המשפט שם, כי סעיף הפטור מאפשר ליתן פטור לכל אחד מהמחזיקים במשותף בקרקע העומד בתנאיו, והוא אינו קובע מגבלה שלפיה ניתן יהיה להקנות פטור אחד לכל היותר בגין חלקת מקרקעין אחת.
לפיכך, הערעור נדחה
אך מובן, כי בהינתן העובדה שהבניין טרם נבנה ידחה תשלום השומה עד לאחר חלוף המועד הנדרש לשם בחינת העמידה בתנאים המזכים את המשיבים בפטור המיוחל.