בתאריך 22.2.2007 הגיש המנוח למשיב תביעה להכרת זכות נכה בין תנאי השרות הצבאי ובין המחלה הממארת בה לקה אולם המשיב מצא לנכון לדחותה בהחלטתו מיום 3.12.2008 לאחר שהועברה אליו חוות דעת מייעצת מטעמו של מומחה בתחום האורולוגיה (דר' אילן גרינולד), ולפיה ניתן למנוח במהלך תקופת שרותו הצבאי טפול רפואי נאות ולאחר שנשללה על ידי המומחה קיומה של זיקה אפשרית (בהיבט הרפואי) בין המחלה לבין תנאי השרות.
עוד טוען המשיב כי בהיבט המשפטי יש לדחות את העירעור שכן מכלול טענותיו של המשיב בנוגע לטיב הטיפול הרפואי אשר ניתן למנוח צריכה להבחן במסגרת תביעת נזיקין אזרחית, ובפרט שעה שגם המומחה הרפואי מטעם המערערים, דר' סיבי, טוען בחוות דעתו כי נקודת הזמן הקריטית שבה הטיפול היה צריך לעבור משלב המעקב לשלב של היתערבות פולשנית היה במהלך חודש יוני 2008, דהיינו למעלה משנה לאחר שהמנוח שוחרר מצה"ל.
המשיב טוען כי אין מדובר בסטייה מהטיפול הרפואי הרגיל משום שמחוות דעתו של דר' סיבי עולה כי מצבו הרפואי של המנוח לאחר כריתת האשך היה תקין, ומשום שהציסטות אשר נימצאו בכליה אובחנו כבלתי חשודות.
יתירה מכך, בדיקת התיק הרפואי מעלה כי לאחר שהמנוח עבר את ניתוח הסרת האשך, נערכו לו במהלך שנה ורבע (19.12.2006 ועד 2.3.2008) ארבע בדיקות CT, ובנוסף לכך היה נתון במקביל במעקבים רפואיים של צוות מומחים רב תחומי במספר בתי חולים, וכן גם אצל הרופאים המטפלים בקופת החולים ובצה"ל.
משכך, אנו סבורים שלא נפל פגם בדרך התנהלותם של הרופאים המטפלים בנוגע לטיב המעקבים הרפואיים אשר ניתנו למנוח במהלך תקופת שרותו הצבאי ועד לתום "התקופה המוארכת", ובפרט לאחר שבדיקת ה - MRI אשר התבצעה בחודש יוני 2008 לא הדגימה באופן מובהק האם מדובר בגידול ממאיר או אם לאו, וכי מסיבה זו הוחלט על המשך המעקב שלא באמצעים פולשניים.
...
יתירה מכך, בדיקת התיק הרפואי מעלה כי לאחר שהמנוח עבר את ניתוח הסרת האשך, נערכו לו במהלך שנה ורבע (19.12.2006 ועד 2.3.2008) ארבע בדיקות CT, ובנוסף לכך היה נתון במקביל במעקבים רפואיים של צוות מומחים רב תחומי במספר בתי חולים, וכן גם אצל הרופאים המטפלים בקופת החולים ובצה"ל.
משכך, אנו סבורים שלא נפל פגם בדרך התנהלותם של הרופאים המטפלים בנוגע לטיב המעקבים הרפואיים אשר ניתנו למנוח במהלך תקופת שירותו הצבאי ועד לתום "התקופה המוארכת", ובפרט לאחר שבדיקת ה - MRI אשר התבצעה בחודש יוני 2008 לא הדגימה באופן מובהק האם מדובר בגידול ממאיר או אם לאו, וכי מסיבה זו הוחלט על המשך המעקב שלא באמצעים פולשניים.
מן המקובץ לעיל עולה כי אף בהנחה והיינו מקבלים את עמדתם של המערערים ולפיה ניתן למנוח טיפול רפואי רשלני, הרי שהקשר הסיבתי שבין רמת הטיפול לבין הנזק (פגיעה בסיכויי הישרדותו של המנוח) היה ניתק מאליו, בהינתן העובדה שלא הוצגו בפנינו ראיות לכך שהגידול ממנו נפטר המנוח (מסוג "ווילמס") התפתח מאותן ציסטות אשר נראו בצילומי הכליה השמאלית בשנת 2006, ובנוסף לכך גם נוכח עמדת המומחה מטעם המערערים ולפיה ניתוח הכריתה החלקי היה צריך להתבצע לאחר תום "התקופה המוארכת".
בל לנו לשכוח, שבתקופה בה לכאורה התפרץ הגידול מסוג ווילמס, לא היה המנוח תחת חסות מערכת הרפואה הצבאית, ולמעשה המעקב כמעט בארבע השנים האחרונות לחייו (כאשר הסברה הרפואית הינה כי אורך תקופת ההתפרצות של המחלה הספציפית היה קצר בהרבה) היה לא קשור למערכת הרפואה הצבאית, ולא ניתן לקשור קשר שכזה בדיעבד.
סוף דבר :
הערעור על החלטת המשיב מיום 24.12.12 נדחה.