תקנה 119 לתקנות קובע לעניין טענת החיסיון כי "הוגשה בקשה למתן צו למסירת שאלון, או לעיון במסמכים, ונטענה טענת חסיון לגבי שאלה פלונית או מיסמך פלוני, רשאי בית המשפט או הרשם שלא להיעתר לבקשה לענין אותה שאלה או אותו מיסמך, ולשם כך רשאי הוא לעיין במסמך כדי להחליט אם יש ממש בטענה זו..."
תקנה 120(ב) קובעת כי " בית המשפט או הרשם לא יתן צו למסירת שאלון או לגילוי מסמכים או לעיון במסמכים, אלא אם כן היה סבור שיש צורך בכך כדי לאפשר דיון הוגן או כדי לחסוך הוצאות...".
הפסיקה קבעה, כי נקודת המוצא הנה שבמסגרת הליך משפטי ראוי שיהא גילוי מרבי, וזאת מנימוקים של חשיפת האמת, תוך פרישת תמונה עובדתית רחבה ומלאה, יעילות דיונית במובן הרחב והזכות להליך ראוי, כפועל יוצא מהזכות לגישה לערכאות.
לשיטת המבקש השחרת סעיפים באותם הסכמים אינה מוצדקת, כך שבתגובה טענה המשיב למחיקת החלקים שמגלים "סודות מסחריים".
טענה לאי גילוי מיסמך בשל קיומו של סוד מסחרי מכוח ס' 23(ג) לחוק עוולות מסחריות, מצריכה איזון ותעשה ע"פ התשתית הראייתית הלכאורית אשר הציג התובע (ראה רע"א 2376/13 רמי לוי שיווק השקמה תיקשורת בע"מ נ' משה דהן [פורסם בנבו] (8.7.13), וכן פס"דGLAXO SMITHKLINE P.L.C האמור לעיל).
בהחלטה מפורטת, דן כבוד השופט רונן אילן בתיק 29655-04-17 צ'רלטון בע"מ נ' אלעד אמיתי (פורסם בנבו, 17.06.2018) (להלן: "פס"ד אמיתי") , בהסכמים של המשיבה מול אופ"א ומול רשת, אשר גולו מטעמם בתיק נשוא הנידון, כאשר הורה על מחיקת הסעיפים שיש בהם כדי לגלות "סוד מסחרי". בהתאם להחלטה זו השחירה המשיבה חלקים מההסכמים הנ"ל.
דומה כי, הסדרים ביחס לפורמט השידור, חסויות ובטוחות שהמשיבה צד להן, כפי שהוגדרו בפס"ד אמיתי –ניתן לראותן כסוד מסחרי- אינם רלוואנטיים למחלוקת בין הצדדים.
מנגד, לשיטתה של המשיבה, אישור זכויות מטעם המנהלת המקנה לה זכויות בתחרויות נשוא הדיון אשר צורף לתצהיר הגילוי מטעמה, מיתר בקשה זו. דומני כי צדקה המשיבה בטענתה, אף נוכח טענת המבקש בכתב ההגנה וכתב התביעה שכנגד שהוגש מטעמו, אשר "מטילה ספק" בזכויות השידור שהוקנו לערוץ הספורט מול המשיבה , לכן אפשרי בהחלט להסתמך על אישור הזכויות.
המידע שבקש המבקש לגלות אודות חברות החקירות שעובדות עם המשיבה, הטמון לשיטתו בחוזים שחתמה האחרונה עם חברות החקירות שהפעילה וכמה חברות הפעילה, אין בו כשלעצמו להועיל לטענה אודות שליחת מכתב אזהרה מטעם המשיבה למבקש כפי שנטען מפיו בבקשה.
שאלות שנענו באופן חלקי / לא נענו
שאלות ב, ד, ה- לא מצאתי פגם בתשובות שניתנו על ידי המשיבה בתצהיר לגילוי מסמכים, ביתר שאת לאחר התגובה שהוגשה מטעמם.
...
לשיטתה של המשיבה דין הבקשה דחייה מבלי שתידרש לדיון, משלא נתמכה בתצהיר, ולחילופין הגיבה המשיבה לגופו של עניין תוך התייחסות מפורטת לשלל טענות המבקש.
תקנה 119 לתקנות קובע לעניין טענת החיסיון כי "הוגשה בקשה למתן צו למסירת שאלון, או לעיון במסמכים, ונטענה טענת חסיון לגבי שאלה פלונית או מסמך פלוני, רשאי בית המשפט או הרשם שלא להעתר לבקשה לענין אותה שאלה או אותו מסמך, ולשם כך רשאי הוא לעיין במסמך כדי להחליט אם יש ממש בטענה זו..."
תקנה 120(ב) קובעת כי " בית המשפט או הרשם לא יתן צו למסירת שאלון או לגילוי מסמכים או לעיון במסמכים, אלא אם כן היה סבור שיש צורך בכך כדי לאפשר דיון הוגן או כדי לחסוך הוצאות...".
הפסיקה קבעה, כי נקודת המוצא הינה שבמסגרת הליך משפטי ראוי שיהא גילוי מירבי, וזאת מנימוקים של חשיפת האמת, תוך פרישת תמונה עובדתית רחבה ומלאה, יעילות דיונית במובן הרחב והזכות להליך ראוי, כפועל יוצא מהזכות לגישה לערכאות.
יפים לענייננו דבריו של השופט גרוניס ברע"א 4234/05 בנק המזרחי המאוחד בע"מ נ. פלץ (פורסם בנבו 14/8/2005), "אין להפוך את הליך הגילוי והעיון, בין אם הוא עומד בפני עצמו, ובין אם הוא בא כחלק מקדם המשפט, לתחליף לשלב ההוכחות".
נוכח האמור, אני דוחה את הבקשה בחלקה הארי ומורה למשיבה ביחס למסמכים/ פרטים שצוינו לעיל יועברו לב"כ המבקש תוך 14 ימים מהיום.