יובהר, כי האמור לעיל חל - גם בהיתחשב בנכוי התקופה שבין מועד הגשתה של התביעה (כ-4 חודשים, מיום 14.8.11 ועד למועד מחיקתה – 17.2.12); כאשר לגבי "ניכוי" זה קיימת מחלוקת בדין; כאשר לעניין הפרשנות הראויה לענין תחולת סעיף 15 לחוק ההתיישנות במקרה של מחיקה מחוסר מעש, ראו בענין ע"א 1650/00 מרדכי זיסר נ. משרד הבינוי והשיכון, פ"ד נז (5), 166, 179 (21.7.2003):
"למסגרת זו ניתן להכניס מצבים שבהם כתב-תביעה נמחק משום שאינו מראה עילת תביעה, או מקום שבו תובע מבקש לחזור בו מתביעתו בתנאים שלא ימנעו את הגשת התביעה מחדש (תקנה 154(א) לתסד"א), או מקום שתביעה נמחקת מחמת חוסר מעש (תקנה 156 לתסד"א). במצבים מסוג זה פשיטא הוא, על-פי סעיף 15, כי תקופת ההיתדיינות הראשונה בתובענה שנדחתה או נמחקה לא תובא במניין תקופת ההתיישנות (ז' יהודאי דיני היתיישנות בישראל – תוך זיקה למשפט האנגלי והאמריקני (כרך א) [33], בעמ' 253 ואילך; ע"א 109/63 "שמשון" בע"מ נ' איון [15]; ע"א 522/77 איגוד עולמי של יוצאי ווהלין נ' פינקלשטיין ושות' בע"מ [16]).
ההליך בעניינינו הוא מחיקה מחוסר מעש פשוטה של תובענה שהוגשה בפלת"ד, ועל כן "פשיטא", אם הולכים לקולא, ניתן לנכות "לטובת התובעת" את הימים בהם התביעה היתה תלויה ועומדת.
...
לאחר ארכות נוספות שהתבקשו, בסופו של יום - בחרו הצדדים שלא להגיש אסמכתאות נוספות; ומשנתבקשה הכרעתי זה מכבר, מצאתי ליתן החלטה, פסק דין, זה.
טענות הצדדים
הנתבעת טוענת כי כעולה מהאמור לאחר שהתביעה הוגשה למעלה מ-7 שנים לאחר מועד התאונה הנטענת, במהלך פגרת בית המשפט, די במחיקתה משך כשנתיים נוספות (במועדים 17.2.12 עד 6.1.14), כדי "להשלים" את מניין מרוץ הזמן להתיישנותה [ומפנה להוראת סעיפים 15 ו-16 לחוק ההתיישנות, תשי"ח-1958 (להלן: "חוק ההתיישנות")]; ובשל התיישנותה – דין התביעה להידחות.
על כן, אני מוצא לציין כי בנסיבות, כלל לא שוכנעתי בקיומה של פגיעה דרסטית בעצם דחיית התביעה בגין התיישנות; ככל שנגרמת לתובעת פגיעה בעצם ההחלטה לדחות את התביעה, הרי היא תוצר של התנהלות התובעת, ואין לה אלא להלין על עצמה.
לסיכום, כעולה מהדיון לעיל, אני מוצא כי דין בקשת הנתבעת לדחיית התביעה בגין התיישנות - להתקבל; אני מורה כי דין התביעה הנדונה להידחות בגין התיישנות.
סוף דבר
אני פוסק כי התביעה הנדונה תדחה בשל התיישנותה.