יצוין, כי התובע לא התייצב לדיון זה.
ביום 19.12.21 הגישו הנתבעות בקשה לדחיית התביעה מחמת חוסר מעש ואי קיום הוראות בית הדין וכן חיוב התובע בהוצאות משפט.
התובע או מי מטעמו מבקשים לנהל הליך משפטי של אזרח זר, מבלי שהתובע עומד במינימום הדרוש בהתאם להוראות הדין, תוך פגיעה מהותית ודיונית בזכויות הנתבעות.
ביום 9.3.22 הגישו הנתבעות היתנגדותן לבקשת התובע לגביית עדותו בהוועדות חזותית וטענו כי בהתאם לתגובת התובע לבקשתן של הנתבעות להגשת תצהיר חתום ומאומת כדין , יש להורות על מחיקת התביעה.
כמו כן , לבקשתו התובע לגביית עדותו בהוועדות חזותית לא צורף תצהיר ערוך כדין, התובע אינו מיפרט בבקשתו האם ביקש להכנס לישראל מטעמים מיוחדים (ונדחה); מתי ביקש להכנס לישראל, אם בכלל; מה האמצעים בהם נקט לצורך כניסתו לישראל (אם בכלל); הם קיימים בידו האמצעים הטכנולוגיים הדרושים לצורך הפעלת המערכת לבצוע היועדות חזותית; כיצד ניתן יהיה לוודא כי לא יהיה בחדר כל גורם נוסף שייעץ לתובע במהלך עדותו; כיצד ניתן לקיים את ההיוועדות החזותית עת מתורגמנית בישראל כאשר התובע שוהה במולדובה וכיוצ"ב.
הנתבעות הוסיפו וטענו כי נוכח היתנהלות התובע בהליך, לרבות אי הגשת תצהיר חתום ומאומת כדין, העדר יפוי כח כדין, העדר תיקשורת בין בא כוח התובע לבין התובע עצמו, לרבות אימות עובדות מול התובע, אי התייצבות התובע לדיון קדם משפט בעיניינו, ומשעה שאין בבקשת התובע כל פירוט עינייני (והיא אינה נתמכת בתצהיר ערוך כדין), אין מקום להעתר לבקשת התובע לשמיעת עדותו בהוועדות חזותית.
"תצהיר" מוגדר בתקנה 1 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), התשנ"ב-1991, כהגדרתו בתקנות סדר הדין האזרחי:
" 'תצהיר' – תצהיר לפי סעיף 15 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971, לרבות הצהרה בכתב שניתנה מחוץ לישראל בפני נציג דיפלומאטי או קונסולארי של ישראל או שניתנה לפי דין המקום שבו ניתנה ואושרה בידי נציג כאמור ולרבות הצהרת אימות הנתנת בפני רשם".
כב' הנשיא (בדימוס) סטיב אדלר קבע כי במקרים מסוימים בהם התובע מתגורר במרחק ממקום משכנה של השגרירות או הקונסוליה הישראלית במולדתו; או כאשר אישור התצהיר בפני גורמים אלה, או בדרכים האחרות בהן ניתן לאשר נתינת תצהיר בחו"ל, יהא כרוך בהוצאות כספיות משמעותיות או כאשר הדבר נידרש לעשות משפט צדק, אזי, ניתן יהיה לקבל את התצהיר הפגום לתיק, ובילבד שבמועד הגעתו של המצהיר לחקירה נגדית על תצהירו בישראל, יאשר בפני בית הדין את תוכן הצהרתו ואת חתימתו עליה [ע"ע (ארצי) 148/08 אשליק יוסוף – מנרב הנדסה (18.12.08)(להלן – עניין אשליק)].
נוסף על כך, כפי שניתן להווכח לתובע ניתנו אנספור הארכות על מנת להגיש תצהירו, כאשר כתוצאה מכך, ההליך מתארך שלא לצורך ולמעשה עד למועד זה אין לפני תצהיר ערוך כדין מטעם התובע או תצהיר התומך בבקשה לשמיעת עדותו באמצעות היועדות חזותית.
...
בנסיבות אלו נטען כי אין מנוס מקיום הדיון באמצעות היוועדות חזותית, על מנת שלא לפגוע בזכות הגישה לערכאות של התובע.
מובן כי בעניינו מדובר בעדות רלוונטית בלעדיה התובע לא יוכל להוכיח תביעתו, אך משלא התקיימו יתר התנאים המופיעים בתקנות, אין בידי לקבל את בקשת התובע כפי שהוגשה בשלב זה.
נוסף על הדברים האמורים, בקשת התובע לשמיעת עדותו בהיוועדות חזותית לא נתמכה בתצהיר, כאשר בהתאם לפסיקה, הדבר עשוי להוות כשלעצמו טעם לדחיית הבקשה (ר' עניין ברמן).
טרם סיום אבהיר כי לא נעלמה מעיניי בקשת הנתבעות להורות על מחיקת ההליך כבר בשלב זה. עם זאת ולפנים משורת אני סבורה כי יש ליתן לתובע אפשרות לרפא את הנדרש, וככל שהתובע עומד על בקשתו זו, עליו להגיש בקשה מסודרת ומפורטת בהתאם לתנאים הקבועים בתקנות וזאת תוך 14 ימים ממועד מתן החלטתי זו. על התובע לפרט את הנסיבות בשלן הוא סבור כי יש לקבל את בקשתו, כמו כן, על התובע לתמוך בקשתו זו בתצהיר ערוך חתום והמאומת כדין.
סוף דבר
על התובע להגיש תצהיר ערוך, חתום ומאומת כדין בתוך 14 ימים ממועד החלטתי זו.
ככל שהתובע עומד על בקשתו להעיד בהיוועדות חזותית, עליו להגיש בקשה הנתמכת בתצהיר אודות התקיימות התנאים המנויים בתקנות, וזאת בתוך 14 ימים ממועד החלטתי זו.
דיון ההוכחות הקבוע ליום 23.3.22 יבוטל.