מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת תביעה עיקרית והמשך תביעה שכנגד

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפסק דין מיום 13.1.19 הוריתי על מחיקת התביעות העיקריות ועל המשך ניהול הדיון בתביעה-שכנגד.
...
מכל מקום, גם לו הייתי סבורה כי הנטל עבר אל כתפי הנתבעת-שכנגד להוכיח את גרסתה, אני קובעת כי זו עמדה בנטל, משמצאתי לנכון לקבל במלואה את עדותה, כי מסרה לידי התובע-שכנגד מס' 1 את הסך של 1,600 ₪ במזומן.
לאור כל האמור לעיל אני קובעת, כי התובעים-שכנגד לא הוכיחו את תביעתם נגד הנתבעת-שכנגד, ואילו היא, מנגד, עמדה בנטל להוכיח את טענות ההגנה שלה.
התוצאה היא, כי דין התביעה-שכנגד להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהמשך לדיון שהתקיים ביום 26.11.18 בתביעה, לאחר ששבתי ושקלתי מכלול טענות הצדדים בבקשת התובע למחיקת התביעה העיקרית וטענות הצדדים לעניין המשך ניהול התביעה שכנגד, ניתנת להלן החלטתי.
...
לאותו עניין נפסק ב- רע"א 5112/07 סיבוני נגד יזרעאלי (פורסם בנבו), כדלקמן: "כידוע, 'פסק דין שבהסכמה, ממוזגות בו שתי תכונות, של הסכם ושל פסק דין' ... יש לזכור, כי פסק דין הנותן תוקף להסכם שהושג בין בעלי הדין מחייב ככל פסק דין אחר ... עם זאת, לעובדה שמדובר בפסק דין שניתן בהסכמה עשויה להיות השלכה במישורים שונים. השאלה המתעוררת בענייננו היא איזו השלכה יש למאפיין ההסכמי שבפסק הדין על אופן אכיפתו. ברמה העקרונית, בפני בעל דין המבקש לאכוף פסק דין מוסכם פתוחים שני מסלולי פעולה: המסלול האחד, הנשען על הפן ההסכמי של פסק הדין, הינו הגשת תביעה חדשה בה יתבקש סעד של אכיפת פסק הדין. מסלול זה מתבסס על התפיסה לפיה ההסכם שאומץ בפסק הדין יוצר עילה חדשה אשר ניתן לתבוע על פיה ...; המסלול השני, הנשען על הפן השיפוטי של פסק הדין, הינו אכיפה של פסק הדין באופן ישיר, כפסק דין רגיל ... חובה לציין כי לא בכל מקרה פתוחים שני המסלולים בפני המבקש אכיפה. בעניינו מתעוררת השאלה מתי פסק דין שניתן בהסכמה הינו אכיף בלא שיהא צורך בהגשת תביעה חדשה לאכיפתו. התשובה שניתנה לכך בפסיקה היא כי הדבר תלוי במידת הבהירות של פסק הדין. פסק דין הנותן תוקף להסכם פשרה בין הצדדים הינו בר אכיפה אם הוראותיו ברורות ומסוימות במידה המאפשרת את אכיפתו ללא נקיטת הליך משפטי חדש. במקרה שפסק הדין אינו נהיר דיו, אין מנוס מהגשת תביעה חדשה אשר עילתה פסק הדין המוסכם" (שם, פסקה 7 לפסק הדין)(ההדגשה אינה במקור – ר.ח.).
לאור כל האמור לעיל אני מורה כדלקמן: א. התביעה העיקרית נמחקת בזאת.
התובע ישלם לנתבעים 1-3, 5-6, 8 ו-10, ביחד ולחוד, באמצעות בא כוחם, הוצאות משפט בסך של 3,510 ₪ (כולל מע"מ) וזאת עד ליום 27.12.18, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהתאם לתק' 57 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984, נקבע כדלקמן: "העלה נתבע תביעה שכנגד, מותר לידון בה אף אם עוכבה תובענת התובע, הופסקה, נמחקה או נדחתה". הינה אם כן, עצם העובדה כי התביעה העיקרית נמחקה, אינה מונעת המשך הדיון בתביעה שכנגד, זאת בתנאי והיא מקיימת אחר התנאים שנקבעו בהלכה הפסוקה, כמפורט בהמשך.
...
יוצא אפוא, כי אף אם תאמר כי בית משפט זה אינו מוסמך לדון בסעד של אכיפת הסכם הפשרה, ולא כך אני סבור, יחייב הדבר פיצול הדיון בתביעה בפני שתי ערכאות שונות, תוצאה לא רצויה בדין ובהלכה הפסוקה.
לאור כל האמור לעיל, אני קובע כי הסמכות העניינית לדון בתביעה שכנגד הינה של פורום זה ולאור התואצה אליה הגעתי, בד בבד עם מתן החלטתי זו תינתן החלטתי בדבר הגשת תצהיר עדות ראשית במסגרת התביעה שכנגד.
לפיכך, טענת ב''כ הנתבע, עו''ד קליין, במהלך ישיבת היום בנדון, אינה משכנעת בעיניי והיא נדחות בזאת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 6.2.2023 הודיעה המבקשת, כי היא עומדת על המשך בירור התביעה שכנגד ואכיפת הסכם המכר וכן על בקשתה לתיקון כתב התביעה שכנגד.
ראשית, אין בידי לקבל את טענת המבקשת כי מדובר אך בתיקון צר של "מחיקת הסעד ביטול ההסכם/השבה... וצמצום הסעדים שנתבקשו בו." הלכה למעשה, מדובר בתיקון מהותי של כתב התביעה שכנגד, זאת שעה שהמבקשת עתרה במסגרתו לסעד עקרי של ביטול ההסכם ועתה היא מבקשת לעתור לסעד של אכיפה, אשר נתבע על ידה כסעד חלופי בלבד על כל המשתמע מכך.
...
שלישית, התנהלותה של המבקשת, ובכלל כך הסעד העיקרי אותו בחרה לתבוע במסגרת התביעה שכנגד שהוגשה על ידה, והימנעותה מבדיקת המצב התכנוני עובר להגשת התובענה על ידה, צריכים ויבואו אף הם בכלל חשבון במסגרת החלטתי זו. לאור האמור, קבלת בקשתה של המבקשת לתיקון כתב התביעה שכנגד משמעה התרת שינוי המסד העובדתי העומד בבסיס התביעה שכנגד, אשר יביא דה-פקטו להיפוך היוצרות, זאת כאמור, שעה שאכיפת ההסכם נתבעה מלכתחילה על-ידי המשיבה, ולא על ידי המבקשת.
סוף דבר אשר על כן, הבקשה לתיקון כתב התביעה שכנגד נדחית.
המזכירות תדוור החלטתי לב"כ הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 30.4.21 ניתן לפיכך פסק דין המורה על מחיקת התביעה העיקרית (ללא צו להוצאות), וכי המשך הדיון יתקיים בתביעה שכנגד.
...
אני מקבל לפיכך את טענת האחים כי קמה להם טענת קיזוז, אשר לא התיישנה, וכי הם זכאים לקזז מהתביעה שכנגד את דמי השימוש שהיה על המנוח לשלם בגין השימוש שעשה בדירה מחודש 10/1999 ועד חודש 9/2011.
סוף דבר על יסוד כל המפורט לעיל, התוצאה היא שעומדת לאחים זכות הקיזוז מול התביעה שכנגד.
אני מחייב את התובעת שכנגד בהוצאות האחים (הנתבעים שכנגד) בסך 2,500 ₪ בלבד, אשר ישולמו לנתבעים שכנגד באמצעות בא כוחם תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו