מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת עתירה מנהלית ללא חיוב בהוצאות

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצדדים הסכימו להמלצתי ובפסק הדין שניתן על ידי ביום 11/10/23 נמחקה עתירת המסמכים שמוצתה ונקבע שהמרוץ הסטאטוטורי של הזמנים יחל מיום 7/9/23 כשצוין בפסק דיני שראשית על העותרת לפנות בהקדם האפשרי לנת"ע במכתב מיצוי הליכים ולהעלות בו את טענותיה ועל נת"ע להשיב לפניה זו במהירות המרבית באופן שיאפשר לעותרת להגיש עתירה מנהלית במועדים הסטאטוטוריים לאחר קבלת תשובת נת"ע ,שזו הדרך הראויה .
כן ציינתי בפסק הדין בעתירת המסמכים שלא מצאתי מקום לחיוב בהוצאות אך אוכל לקחת בחשבון את עתירת המסמכים במסגרת ההוצאות שייפסקו בעתירה עצמה.
...
לאור האמור, אני דוחה את טענת העותרת לגבי הפונקציות.
התוצאה: לאור כל האמור, אני דוחה את העתירה.
בהתחשב במורכבות המכרז, היקפו הענק ושוויו הכספי שדרש מהמשיבות 1-3 שעות עבודה רבות של צוותים שלמים ,הן מקצועיים והן משפטיים ,כדי להיערך כראוי לטענות הרבות של העותרת ולהתמודד איתן בכתב ובעל פה (הוצאות בעין שנת"ע מעריכה בגובה של כ-150,000 ש"ח) ובהתחשב גם בהליכים הרבים שנקטה העותרת, בליקויים והכשלים הרבים שנפלו בהם וכן בהתנהלות העותרת, כפי שפורטו ונסקרו על ידי , אני מחייב את העותרת לשלם לכל אחת מהמשיבות 1-3 (נת"ע, מטפרו ודן רייל) הוצאות משפט בסך כולל של 85,000 ₪ .

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בבת-ים (כב' הרשם הבכיר מיכאל שמפל) מיום 27.1.2024 בתאד"מ 17088-01-23 ולפיו נדחתה תביעת המערערים נגד המשיבה (להלן גם: "הערייה") והם חויבו לשלם הוצאות בסך 3,000 ₪.
כאשר ביקש התובע לקיים דיון בעתירה ,נקבע בהחלטה מיום 20.12.2022 כי העתירה המנהלית נמחקה ואם המבקש מעוניין לתבוע את המשיבה על נזקיו "עליו להתכבד ולהגיש תביעת נזיקית. יש להניח כי זו תוגש לבית המשפט השלום". ב) בקשתו של המערער להשפט בעיניין הדו"ח התבררה בבית משפט לעניינים מקומיים בתל אביב במסגרת ח"נ 31201-10-22.
בעירעור נטען כי בית משפט קמא שגה כאשר דחה התביעה ולא חייב הערייה לשלם "הנזק המבוסס על סבל – כאב – עוגמת נפש" בשל רישום דו"ח על סך 250 ₪.
...
מכוח סמכותי בהתאם לתקנה 138 (א) (1) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט -2018 הגעתי למסקנה ולפיה דין הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובה, כיון שאין לו סיכוי להתקבל.
סעיף 42 א' (א) לפקודת הראיות קובע: "הממצאים והמסקנות של פסק דין חלוט במשפט פלילי, המרשיע את הנאשם, יהיו קבילים במשפט אזרחי כראיה לכאורה לאמור בהם אם המורשע או חליפו או מי שאחריותו נובעת מאחריות המורשע, ובכלל זה מי שחב בחובו הפסוק, הוא בעל דין במשפט האזרחי". רק כאשר קיימת הרשעה במשפט פלילי ניתן להסתמך על הממצאים והמסקנות בפסק הדין הפלילי, בהליך האזרחי.ברור אם כך, שפסק דין מזכה (ובהסכמה) אינו "מעשה בי דין" בתביעה האזרחית.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחה הערעור.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

המשיבות טענו כי הערר שהגישו העותרים למשיבה 1 על החלטת משיבה 2 נשען על סעיף 198(ד) לחוק התיכנון והבנייה, וכי השגה על החלטת משיבה 1 בערר לפי סעיף 198(ז) לחוק התיכנון והבנייה צריכה להיות, בהתאם לסעיף 5 לתוספת השנייה של חוק בתי המשפט לעניינים מינהליים, התש"ס – 2000, (להלן: "חוק בתי המשפט לעניינים מינהליים"), באמצעות ערעור מינהלי ולא באמצעות עתירה מנהלית כפי שזו הוגשה.
המשיבות עתרו כאמור למחוק את העתירה על הסף מטעם זה ומשיבה 1 עתרה לחייב את העותרים בהוצאות.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים ואת האסמכתאות אליהן הפנו, מצאתי לקבל את בקשת המשיבות ולהורות על מחיקת העתירה על הסף.
בעע"מ 4597/01 הוועדה המקומית לתכנון ובניה שורקות נ' גרמנוב (פורסם בנבו, 4.12.2002), פסקה 3 (להלן: "עניין שורקות") אליו הפנתה גם משיבה 1, קבע בית המשפט העליון בעניין זה כי: "במחלוקת זו דעתנו היא כי הדרך לתקיפת החלטתה של ועדת הערר שניתנה לפי סעיף 198 לחוק היא הדרך הקבועה בסעיף 198(ח) (סעיף 198(ז) דהיום, י' ל'), דהיינו על-ידי הגשת ערעור לבית-המשפט לעניינים מינהליים. איננו מקבלים את הגישה שלפיה ניתן לתקוף החלטה כאמור של ועדת ערר גם באמצעות עתירה מינהלית. הדרך הקבועה בסעיף 198(ח) היא דרך ייחודית שהיא בבחינת הסדר מיוחד הגובר על ההסדר הכללי שלפיו ניתן לתקוף החלטות של מוסדות התכנון על דרך של הגשת עתירה מינהלית כנגדן. פרשנות אחרת, שלפיה ניתן להשיג על החלטת ועדת הערר שניתנה על-פי סמכותה לפי סעיף 198 לחוק גם בדרך של עתירה מינהלית, מרוקנת מתוכן את סעיף 198(ח) ואת תכליתו" בהמשך ציין בית המשפט העליון כי: "המסקנה היא כי משנקבע על-ידי המחוקק מסלול מוגדר ומצומצם לתקיפת החלטת ועדת הערר, שהיא ועדה מעין-שיפוטית, אין לעקוף מסלול זה על דרך של הגשת עתירה מינהלית. הכרה בשני ערוצים מקבילים לתקיפת החלטת ועדת הערר עלולה להביא לסרבול ההליכים ולריבוים. היא עלולה ליצור מצב של פגיעה בשוויון הזדמנות הגישה לבית-המשפט ולהביא לתוצאות סותרות בעניינים דומים בשל השוני בהליכים. יודגש כי מסקנה זו נתמכת בגישתו של המחוקק כפי שהיא באה לידי ביטוי בחוק בתי משפט לענינים מינהליים. סעיף 5 לחוק האמור הבחין בין המסלולים השונים שבין עתירה לערעור, והפירוט בתוספת השניה לחוק, שנקבעה בהתאם להוראת סעיף 5(2), מלמד על הבחנה ברורה בין ערעורים לאחר דיון בפורום מעין-שיפוטי לבין עתירות שמתקיימת בהן ביקורת שיפוטית. הבחנה זו נועדה, בין היתר, להגביל את מספר הערכאות השיפוטיות אשר יבחנו החלטות מן הסוג האמור". כן ראו עע"מ 2775/01 ויטנר נ' הועדה המקומית לתכנון ולבניה "שרונים" (פורסם בנבו, 4.9.2005) פסקה 32: "בשולי הדברים ראינו להעיר בעניין סוג ההליך שהיה על הצדדים לנקוט לשם תקיפת החלטותיהן של ועדות הערר בעניינם. חלק מן התיקים שלפנינו התבררו בפני בתי משפט קמא כערעור מינהלי על החלטת ועדת הערר, ועל כן הובאו לפנינו כבקשות רשות ערעור, ואילו חלקם התבררו בפני בתי משפט קמא כעתירה מינהלית נגד החלטת ועדת הערר, ועל כן הובאו בפנינו כערעורים.
מכל מקום, בשים לב להכרעות של בית המשפט העליון בסוגיה שבמחלוקת, יש לבכר את עמדת המשיבות, ולפיכך אני מורה על מחיקת העתירה על הסף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 13.2.22 התבקשו התובעים לעדכן בדבר תוצאות העירעור שהוגש על פסק הדין שניתן בעתירה מנהלית 11798-12-19 בעיניין דחיית ערר התובעים על החלטת רשות הרשוי לאשר את בקשת הנתבעים לקבלת היתר בניה.
התובעים, אומנם הסכימו למחיקת התביעה, ברם היתנו זאת בכך שלא יחויבו בהוצאות, ומשכך נותרה התביעה על כנה.
...
מנגד, לא ניתן להתעלם מכך שבסופו של דבר, ההליך הגיע לסיומו בשלב מקדמי, בטרם נשמעו ראיות ובטרם ניתנה הכרעה שיפוטית לגופם של דברים.
סוף דבר - התביעה נמחקת.
לאחר שנתתי דעתי למכלול השיקולים הצריכים לעניין, הריני קובעת כי התובעים ישלמו לנתבעים 2-3 הוצאות, לרבות שכר טרחת עו"ד, בסכום כולל המועמד ע"ס 7,500 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 7.5.2023 נמחקה העתירה תוך חיוב העותרים בהוצאות, מחמת אי-התייצבותם להליך.
אשר על כן, בהחלטה מיום 21.8.2023 ביקשתי מאת העותרים להודיע "מדוע לא תדחה עתירתם, בהנתן קיומו של סעד חלופי, בדמות הגשת עתירה לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לענינים מינהליים. זאת, בהתאם לסעיף 5א ולפרט 2 לתוספת הרביעית של חוק בתי משפט לענינים מנהליים, התש"ס-2000, וכפי שלכאורה אף פעלו בעבר, באותו עניין שבמוקד העתירה דנן". תגובת העותרים הוגשה ביום 30.8.2023.
...
ביום 2.8.2023 הוגשה העתירה דנן, והבקשה הנלווית למתן צו ביניים, כאמור בפתח הדברים; בו ביום הוריתי למשיבים להגיב לבקשה למתן צו ביניים; וביום 16.8.2023 הוגשה תגובת המשיבים, שבגדרה נטען כי דין העתירה להידחות על הסף, מחמת קיומו של סעד חלופי בדמות הגשת עתירה לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים.
משכך, באנו לכלל מסקנה כי דין העתירה להידחות מחמת קיומו של סעד חלופי, כאמור בפסקה 7 לעיל.
העתירה נדחית אפוא בזאת על הסף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו