מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת ערעור עקב אי תשלום אגרת בית המשפט העליון

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 8104/20 לפני: כבוד הנשיאה א' חיות המערערים: 1. פלונית 2. פלונית 3. פלוני נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. פלונית ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בירושלים מיום 8.9.2020 בע"א 17349-09-20 אשר ניתנה על ידי כבוד הרשמת (כתוארה אז) ת' בר-אשר בשם המערערים: אביהם ][]פסק-דין
ביום 21.9.2020 הגישו המערערים הודעה בה עמדו על טענתם כי לרשמת (כתוארה אז) בר-אשר ולשופטת הנוספת יש "דיעה מקדמית" וכן "ניגוד אינטרסים" בנוגע להליך ועל כן אין מקום שידונו בו. בית המשפט נתן באותו היום החלטה בה הפנה לאמור בהחלטתו בבקשת הפסלות, ובהמשך אותו היום ניתן פסק דין בגדריו נמחק ההליך מחמת אי-תשלום אגרה.
...
עיינתי בערעור על נספחיו ובאתי לידי מסקנה כי דינו להידחות.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"מ 5814/22 לפני: כבוד השופט נ' סולברג המבקשת: טירנגו מקונן נ ג ד המשיבים: 1. רשות האוכלוסין וההגירה - ועדה הומניטארית/שרת הפנים 2. בית הדין לעררים 3. בית המשפט המחוזי בירושלים בקשת רשות ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים בעמ"נ 63297-07-22 מיום 23.8.2022 שניתן על-ידי כבוד השופטת פ' נויבירט; ובקשה למתן צו ביניים
בקשת רשות ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בירושלים, בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, בעמ"נ 63297-07-22 (השופטת פ' נויבירט), מיום 23.8.2022, שבגדרו נמחק ערעור שהגישה המבקשת על פסק הדין של בית הדין לעררים בירושלים (הדיין ד"ר י' ברודא), מיום 27.7.2022, מחמת אי-תשלום אגרה ועירבון.
...
בנסיבות אלה, ובהינתן שהמבקשת לא פעלה להסדיר את מעמדה קרוב לשנה וחצי, יש לדחות את הבקשה למתן רשות ערעור.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה למתן רשות ערעור, וכמוה גם הבקשה למתן צו ביניים – להידחות.
עוד אוסיף, כי המבקשת כמעט שלא התייחסה בבקשותיה השונות, לכך שהערעור שהגישה לבית המשפט המחוזי, לא נדחה אלא מחמת אי-תשלום אגרה וערבון – עניין שממילא תחום לדל"ת אמותיה של הערכאה הדיונית – כאשר גם מטעם זה אין מקום להעתר לבקשתה.
אשר על כן, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית בזאת, ועמה, נדחית גם הבקשה למתן צו ביניים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט לערעורים אזרחיים ע"א 7300/22 לפני: כבוד השופטת ע' ברון כבוד השופטת ג' כנפי-שטייניץ כבוד השופט י' כשר המערערת: שושנה קינן נ ג ד המשיב: עו"ד רונן ברק ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופט י' שקד) מיום 9.8.2022 ב-ע"א 7500-02-22 תאריך הישיבה: כ"ג באדר התשפ"ג (16.3.2023) בשם המערערת: מר אברהם וקנין בשם המשיב: עו"ד אהוד שטיין ][]פסק-דין
בגדרם, דחה בית המשפט את בקשת המערערת לפטור מהפקדת ערבון ומתשלום אגרה, והורה על מחיקת העירעור בשל אי-הפקדת ערבון על ידי המערערת.
...
לצד זאת ובשונה מהעירבון, מצאנו כי מן הראוי שהמערערת תשלם כנדרש את האגרה, שממילא אינה עומדת על סכום גבוה.
בשל כך, לטעמנו מוטב לעכב את הדיון בבית המשפט המחוזי בהליך שהוא נושא הערעור עד להכרעה בהליך המקביל.
סופו של דבר, הערעור מתקבל, במובן זה שיבוטלו פסק הדין מיום 9.8.2022 וארבע החלטות הרשם; המערערת תהא פטורה מהפקדת עירבון, אך שומה עליה לשאת בתוך 30 יום בתשלום האגרה כנדרש, שאז בית המשפט המחוזי ישוב לדון בע"א 7500-07-22 לאחר שתתקבל הכרעה בערעור בהליך המקביל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

על החלטה זו הוגש ע"א 27454-11-16 וביום 11.7.2019 מחקה כבוד הרשמת (כתוארה אז, כב' השופטת ת. בר אשר) ערעור זה, ושוב, בשל כך שלא שולמה אגרת בית המשפט.
"לפי רשומי הנהלת בתי המשפט, במרוצת השנים, היו סימון או מי מהם, צד לכ-240 הליכים, הנחלקים בין 18 ערכאות שיפוטיות ברחבי הארץ, בתי משפט שלום ומחוזיים כאחד. בנוסף לאלה, בבית המשפט העליון לבדו, אמונים סימון על פתיחתם של למעלה מ-150 הליכים, מהם כ-60 שניפתחו רק בשנתיים האחרונות. ברובם המוחלט של התיקים, סימון הם יוזמי ההליך; כתובעים, כמבקשים, כמערערים" (סעיף 5 לפסק הדין) .
...
תמונת מצב זו הובילה לבחינה מוקפדת של ההליך שבפניי, ובעקבות זאת, הגעתי לכלל מסקנה שגם אם נדרשת החלטה מעט חריגה, אין בפניי מנוס מהקביעה שעל הפרק בקשה באמצעותה חותרים המבקשים להתנהל בתיק שהסתיים לחלוטין לפני כשש שנים, תוך מאמץ לעקוף צו חוסם שניתן על ידי בית המשפט העליון, ונסיבות בהן ההחלטה הנכונה היחידה היא להבהיר, כי אין כלל תיק, ובוודאי לא תיק פתוח שניתן להתנהל בו. מכאן שאין כלל הליכים שניתן לשקול בהם ועל המערכת לראות תיק זה כסגור וחתום לכל דבר ועניין, ויובהר בהמשך.
בין היתר נכתב בה כדלקמן: "מנִי אז ועד היום, במשך למעלה מעשור, מנהלים סימון מאות הליכים משפטיים, בבתי משפט בכל רחבי הארץ; רובם ככולם, אוחזים הלכה למעשה אותן טענות – לפגמים בהליכים המשפטיים שבהם נדון עניינם, למזימה הכלל-מערכתית שנרקמה נגדם – בשינויים קלים. כמעשיהם בראשונה, כך מעשיהם גם כיום: כאשר תביעה או הליך שהגישו נדחה – ממאנים סימון לקבל את ההכרעה. זמן מה לאחר מתן פסק הדין, נוהגים השניים להגיש תביעה חדשה, על יסוד טענותיהם המוכרות, בבקשה לביטול ההחלטות שבגדרן נדחו תביעותיהם הקודמות; וחוזר חלילה – לאחר שהתביעה החדשה נדחית גם היא, מוגשת לאחריה תביעה נוספת, המבוססת על אותן טענות, ובגדרה מתבקש שוב סעד בדמות ביטול ההחלטות הקודמות. כך נוצר מעגל אינסופי, המזין את עצמו" (סעיף 3) .
סוף דבר.
החלטתי זו, אין בה דבר מצד עצמה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 13.8.23 נקבע ע"י רשמת בית המשפט העליון, כב' השופטת אזולאי: "בסופו של יום ומבלי שיהיה בכך כדי להביע עמדה כלשהיא באשר למצבו הכלכלי של המערער או ביחס לסכויי העירעור, מצאתי לפטור את המערער מאגרה וערובה, וזאת על מנת שלא להיקלע ל"מעגל דיוני שוטה". בית המשפט העליון (כב' השופט מינץ) בפסק דינו מיום 31.8.23, דן בעירעור על פסק דינה של הרשמת בע"א 7649/22 בו הורתה על מחיקת העירעור בשל אי תשלום אגרה ואי הפקדת ערובה וכן על החלטתה לדחיית בקשת המערער לעיון חוזר.
...
אני דוחה את טענתו של התובע לפיה בתי המשפט לא היו מוסמכים להתנות הגשת תביעה חדשה בתשלום הוצאות.
סוף דבר לאור האמור, אני מורה כי על התובע לקיים את התנאים שנקבעו בפסקי הדין של בית המשפט המחוזי בחיפה, מיום 19.6.13 ושל בית המשפט המחוזי מרכז מיום 19.7.22, לעניין תשלום ההוצאות שנפסקו לטובת הנתבעים כאן (סכום (קרן) של 10,000 ₪ לטובת הנתבעת 2 וסכום (קרן) של 2,500 ₪, לטובת כל אחד מהנתבעים).
לאחר שקיבלתי את טענות הנתבעים בשאלת ההוצאות, אני מורה על חיוב התובע בהוצאות משפט בסכום של 2,000 ₪, לכל אחד מהנתבעים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו