דברים אלה נכונים שבעתיים בכל הנוגע לבקשה לצרוף ראיה שהיא כתב התביעה אותו הגישה המשיבה לבית המשפט בישראל, תוך שהיא יוזמת הליך שנמחק בהמשך, עותרת להשבת האגרה, בין היתר, בטענה שמדובר בחברה נתבעת אשר ננקטו כנגדה הליכי חידלות פירעון בביהמ"ש באיטליה.
גם ניסיונות המשיבה להעלות טענות הנוגעות לתנאים המנויים בסעיף 6 לחוק מהוות הרחבת חזית מובהקת, שעה שהדברים כלל לא נטענו בתגובת המשיבה לבקשה לאכיפת פסק החוץ, ועלו לראשונה בסיכומיה.
מעבר לכך, כפי שפורט לעיל בהרחבה, אם טוענת המשיבה כי המצב המשפטי שבו היתה נתונה המבקשת באיטליה, בעת הגשת הבקשה לאכיפת פסק חוץ לא איפשר לה להגיש את הבקשה, היה עליה להביא חוות דעת מומחה לדין הזר, להוכחת טענתה זו. ודוק, אין הכוונה לשאלת תחולתו של חוק חידלות פירעון, כי אם להוכחת הטענה כי מצבה המשפטי של המבקשת באיטליה, במועד הרלבנטי, היה כזה שמנע ממנה לנקוט בפעולות כאלה ואחרות, ובכללן – הגשת בקשה לאכיפת פסק חוץ.
המומחית מטעם המבקשת הגישה חוות דעת מפורטת, במסגרתה פירטה את סעיפי החוק האיטלקיים הרלוואנטיים, את שאלת הסמכות, את העובדה כי מדובר בפסק חוץ חלוט וכן את העובדה שמדובר בפסק דין שניתן לאכיפה, שאינו סותר את תקנת הציבור, שעה שהוא מחייב את המשיבה לשלם למבקשת חוב כספי הנובע מהפרת היתחייבותה של המשיבה לשלם את מלוא התמורה בגין אספקת מכונה למיון ואריזת פירות.
...
גם טענות אלה, דינן להידחות.
טענות המשיבה לפיהן, בהתאם לחוק חדלות פרעון, לא היתה רשאית המבקשת להגיש בקשה זו, והיה עליה להגישה באמצעות הנאמנים/המפקחים שמונו לה, גם הן דינן להידחות.
גם טענות המשיבה בעניין חוות הדעת דינן להידחות.