מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת משיב מערעור בשל טעות פרוצדורלית

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המשיב ביקש להורות על מחיקת העירעור בשל איחור בהגשתו.
כן הפנה המערער לפסיקה נוספת שלפיה ישנן נסיבות שבהן ישנה הצדקה לסטייה מכללי הפרוצידורה לשם עשיית צדק.
בעיניין זה נטענו בין השאר, טענות אלו: נושא הערר שנידון בועדת הערר הוא חוב ישן, שהמשיב לא פעל להגשת השגה או ערר במועד; ראיות המשיב מעלות ספקות לגבי אמינותו ומטעם זה התבקשה החזרת העניין אל ועדת הערר לבחינת ראיות נוספות; ביטול החוב, משמעו חיוב הבעלים שהותיר חובות כבדים, כך שהדבר יסב הכבדה על ציבור משלמי המסים; מחיקת העירעור תותיר פרשנות משפטית שגויה של ועדת הערר לפסיקה, ולכן ראוי להעמידה למבחן ערכאת העירעור; העירעור עוסק בסוגיה חשובה.
...
בכלל זה הפנה לדברי בית המשפט הידועים, כי "הפרוצדורה אינה מיטת סדום", כפי שנאמרו בעניין ע"א 189/66 ששון נגד "קדמה" בע"מ, בית חרושת למכונות וציוד, פ"ד, כרך כ (3), 477, בע' 479, (1966) (כבוד השופט צ' ברנזון, בהסכמת השופטים ב' הלוי ומ' עציוני) (להלן – עניין ששון) וכן לפסקי הדין הבאים: רע"א 4038/09 ברונשטיין נ' ד"ר בלינדר ג'ורג' – מ.א.ר בע"מ (19.7.2009)‏, כבוד השופטת מ' נאור (להלן – עניין ברונשטיין);‏ בש"א 954/11 הוליס תעשיות בע"מ נ' מדינת ישראל - רשות המיסים (14.3.2011)‏, כבוד השופט ס' ג'ובראן ((להלן – עניין הוליס תעשיות); החלטתי בעניין עפ"א (מחוזי י-ם) 18896-12-19 סלאמה נ' אבו חדיד (23.12.2019)‏‏ (להלן – עניין סלאמה).
בתשובתו לבקשת הארכה (מיום 23.9.2020), הטעים המשיב, כי המערער עצמו הודה באיחור בהגשת הערעור ובכך שתקלה משרדית אינה טעם המצדיק מתן ארכה להגשת הערעור, ולפיכך יש לקבל את בקשתו ולהורות על מחיקת הערעור.
כפי שנקבע לעניין זה, "משלא הצליחה המערערת להראות קיומו של טעם להארכת המועד, אף הטענה בדבר חשיבות הערעור אינה יכולה לשמש בסיס לאורכה (מבלי להידרש להערכתה של טענה זו), שכן אין בחשיבות העניין כשלעצמה כדי לשמש עילה עצמאית להארכת המועד (ב"ש 338/81 עמיתי מלון ירושלים נ' דוד טייק, פ"ד לה(4) 614). אשר על כן, הערעור נדחה" (ע"א 694/01 מדינת ישראל נ' ויסמן (30.7.2001)‏‏, כבוד הנשיא א' ברק, פסקה 6).

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בתגובה טענו המבקשות כי הלכה למעשה הוגשה על ידן בקשת רשות ערעור ואך בשל טעות סופר הוכתרה היא על ידן כהודעת ערעור.
לצד הבקשה הוגשה אף בקשה לעיכוב הדיון בבקשה שהגיש המשיב ללישכת ההוצאה לפועל למחיקת הערות בדבר הליך כנוס הנכסים אשר נרשמו על נכסיו.
אדגיש כי משעה שהודעת העירעור הוגשה אף תוך המועד הקבוע בדין להגשת בקשת רשות ערעור, ולאחר שהמבקשות נימקו את בקשתן לקבלת רשות כאמור, הרי שבסופו של דבר, הפגם שנפל בהודעת העירעור הוא פגם פרוצידוראלי גרידא, ולא מצאתי במה יגרע חלקו של המשיב מתיקונו של פגם זה. אשר על כן, יש לראות בהודעת העירעור שהוגשה כבקשת רשות ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל.
...
בתשובתו, טען המשיב, בין היתר, כי לא עומדת למבקשות זכות ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל, וכי היה עליהן להגיש בקשת רשות לערער על החלטה זו. לפיכך, כך נטען, יש לדחות את הערעור על הסף.
אדגיש כי משעה שהודעת הערעור הוגשה אף תוך המועד הקבוע בדין להגשת בקשת רשות ערעור, ולאחר שהמבקשות נימקו את בקשתן לקבלת רשות כאמור, הרי שבסופו של דבר, הפגם שנפל בהודעת הערעור הוא פגם פרוצדוראלי גרידא, ולא מצאתי במה יגרע חלקו של המשיב מתיקונו של פגם זה. אשר על כן, יש לראות בהודעת הערעור שהוגשה כבקשת רשות ערעור על החלטת רשם ההוצאה לפועל.
אשר לעצם מתן הרשות – אני סבורה כי ההנמקה התמציתית, העולה עד כדי היעדר הנמקה, של החלטת רשם ההוצאה לפועל לדחות את בקשת המשיבות להגדלת קרן החוב (כפי שמובא לעיל), כמו גם חשיבות השאלה המשפטית המתעוררת בענייננו בנוגע לאופן מימוש פסק דין המותנה בחיובים שונים, מצדיקות מתן רשות ערעור על החלטת הרשם (וראו בהקשר זה אף את עמדתו של בית משפט השלום אשר ציין בפסק דינו כי הוא אינו משוכנע שראוי היה לקבוע, כפי קבע רשם ההוצאה לפועל, כי מקום בו נקבע בפסק דין חיוב מותנה המחייב בירור עובדתי, נדרש הזוכה לנקוט בהליך משפטי נפרד).
נוכח האמור, אני מקבלת את ערעור המבקשות, ומורה כי החלטת בית המשפט המחוזי ופסק דינו של בית משפט השלום, לרבות סכום ההוצאות שנפסק לזכות המשיב – מבוטלים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ככל שניתן להבין מטענות הצדדים ומן המסמכים שהוגשו לתיק, מדובר בתביעה שהגישו רוכשי הנחלה (שאינם צד להליך זה ולהליך קמא), כנגד המבקשים והמשיב (נתבעים נוספים נמחקו).
לטענת המבקשים בבקשה להארכת מועד להגשת ערעור, לפני בית המשפט בהליך הנוסף תלויה ועומדת בקשת המשיב לביטול פסק הדין שניתן בהעדרו, שבו אושרו הסכמות המבקשים והרוכשים בנוגע לזכויות בנכס והסדרת רשומו, ויש להמתין להכרעה בבקשה בטרם יוגש העירעור על פסק דינו של בית המשפט קמא.
עוד טוענים המבקשים כי הם מצויים בקבוצת סיכון להידבקות בנגיף הקורונה ומנועים מלהיפגש עם ב"כ לצורך הכנת העירעור; כי פסק הדין קמא שגוי פרוצדוראלית ומהותית; וכי סכויי העירעור טובים והגשת הבקשה בתוך המועד להגשת העירעור מצדיקה את קבלתה.
...
מן הכלל אל הפרט לאור האמור וביישום הדין לענייננו סבורני, כי לא עלה בידי המבקשים לעמוד בנטל המוטל עליהם להוכיח קיומו של "טעם מיוחד" כנדרש לצורך הארכת המועד.
מקובלת עליי טענת המשיב כי המבקשים לא פירטו באופן המניח את הדעת (אם בכלל) את הצורך להמתין להכרעה בהליך הנוסף על מנת להגיש את הערעור על פסק הדין קמא.
סבורני כי לא עלה בידי המבקשים להבהיר באיזה אופן, אם בכלל, ישפיע ההליך הנוסף על הערעור ולא נחה דעתי כי מכלול השיקולים מצדיק את הארכת המועד.
לאור כל האמור, לא נמצא שהוכח קיומו של טעם מיוחד ומשכך, אין מקום להיעתר לבקשה להארכת מועד להגשת הערעור עד לאחר הכרעה סופית בהליך הנוסף.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתה, עם סילוק העירעור על הסף ייוצר מצב לפיו הטענות המשפטיות ייחרצו על בסיס פרוצדוראלי בלבד ללא הליך ראוי והוגן בבית המשפט המחוזי כדי להגיע לחקר האמת ולהשיג תוצאה נכונה ופתרון צודק של הסיכסוך לפי עקרונות היסוד של תקנות סדר הדין האזרחי.
להלן הדברים : "מסקנתי היא, אם כן, כי פסק הדין טעון רשות ערעור נוכח הוראות סעיף 38 לחוק הבוררות. משלא התבקשה – וממילא לא ניתנה – רשות ערעור על פסק הדין, דינו של העירעור שבכותרת להמחק על הסף. כעת, עליי להדרש לבקשת המערערת להארכת המועד להגשת בקשת רשות ערעור על פסק הדין.
לסיכום, מאחר שהערעור המקורי הוגש במועד, נוכח בקשתה החלופית של המבקשת כפי שהועלתה בסעיף 13 לנימוקיה, מאחר שכתב העירעור כלל את מלוא טענות המבקשת כך שהטעות התייחסה רק לסיווג ההליך, לאור המשקל הנמוך שיש לתת להסתמכות המשיבה בדבר סיום ההליכים והציפייה כי המבקשת תעמוד על טענותיה במסגרת הגשת בקשת רשות ערעור, מאחר שטענותיה של המבקשת טרם נדונו לגופו של עניין, לאור פסקי הדין שהובאו לעיל בדבר מתן ארכה גם בנסיבות של טעות בדין בהיתחשב במטרת התקנות וזכות הגישה לערכאות, נחה דעתי כי האיזון הראוי במקרה דנן הוא ליתן למבקשת ארכה להגשת בקשת רשות העירעור.
...
טענות הצדדים המבקשת טענה כי לאור השתלשלות העניינים שתוארה לעיל ,יש להיעתר לבקשה להארכת מועד כדי למנוע עיוות דין.
לאחר ששקלתי את האמור לעיל, אני מחייב את המבקשת לשלם למשיבה הוצאות בסך של 6,000 ₪.
החלטתי ניתנת בתוקף תפקידי כרשם.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה ירושלים ב"ל 41394-03-23 24 אוקטובר 2023 לפני: כב' השופט עמי רוטמן המערער יחזקאל ניסן ע"י ב"כ: עו"ד אורן גרימברג המשיב המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ: עו"ד איילת ברעם פסק דין
סוגיה זו ראוי היה שתבחן עובדתית ומשפטית בהליך הנכון של תביעה ולא במסגרת זו. בהקשר זה לא למותר לציין כי המערער עצמו טוען כי בשל טעות מזכירותית לא הוגש טופס התביעה (כך למשל בסיכומי המערער מיום 10.9.23 בסעיף 2).
לשון התקנות המפורשת, תקנה 36(2) לתקנות, מוכיחה כי אין הדבר כך וכי יש פרוצידורה מסודרת שהיה עליו לנקוט לו ביקש לעשות כן והוא לא פעל לפיה, על כל המשתמע מכך.
בהתאם לאמור, דין טענות המערער בעיניין מועד הגשת טופס התביעה – להמחק, הואיל ולא נטענו בהליך הנכון.
...
באשר לטענת המערער בדבר מועד הגשת טופס התביעה מחדש – אם ביום 6.3.22 או ביום 30.5.22, דין טענות המערער בערעור זה להידחות.
דין טענותיו בעניין התייחסות הוועדה לסוגיית תחולת מועד תחילת הנכות, לאור העדר הנמקה מספקת, להתקבל כאמור לעיל.
סוף דבר לאור המפורט לעיל, הערעור מתקבל בחלקו, במובן זה שעניינו של המערער יוחזר לוועדה לעררים (נפגעי עבודה) בהרכבה מיום 19.1.23, על מנת שזו תשוב ותשקול מחדש קביעתה באשר למועד תחילת זכאות המערער לנכות שנקבעה לו לאור לטענתו לפיה יש לקבוע נכות זו החל מיום 28.4.22 ואילך בשים לב למועד האשפוזים ביום 28.4.22 וביום 19.5.22 ולמועד הניתוח ביום 22.5.22.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו