אם המערערים מבקשים לשנות את הוראות פסק הדין, הדבר אינו בסמכותו של רשם ההוצאה לפועל ועליהם לפנות לבית המשפט המוסמך לצורך כך.
על החלטה זו לא הוגש הליך ערעורי, ואולם המערערים פנו לבית המשפט בתובענה חדשה (המרצת פתיחה) למתן פסק דין הצהרתי, לפיו המערערים אינם חייבים לשלם את סכום פסק הדין נשוא תיק ההוצאה לפועל, עד שהמשיב יסדיר את ענייניו עם רשויות המס ויסיר את העיקול המונע את ביטול הערת האזהרה.
אין מחלוקת שהעיקול בוטל, הערת האזהרה נמחקה, נימסרה הודעה לבית המשפט, וזה הורה להעביר את הכספים לתיק ההוצאה לפועל.
...
אמנם, על פי פרשנותי, ניתן היה להגיע לתוצאה זהה כבר בשנת 2014, כאשר ניתנה החלטת כב' הרשמת יהלומי, ואמנם על החלטה זו לא הוגש ערעור והיא הפכה להיות חלוטה, ואולם עתה, כאשר ניתן תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים, שקבעה שתנאי להעברת הכספים לתיק ההוצאה לפועל יהיה הסרת הערת האזהרה, נראה שגם הצדדים, ובמיוחד ב"כ המשיב, באו למסקנה, כי אין די במתן ייפוי הכוח לצורך הסרת הערת האזהרה אלא יש צורך גם בהסרתה בפועל כדי לחייב בסכום פסק הדין.
התוצאה היא אפוא, כי יש לקבוע, כי כל עוד לא ניתן היה לעשות שימוש שיביא להסרת הערת האזהרה בייפוי הכוח, שמטרתו הייתה הסרת הערת האזהרה, לא היה מקום לפתוח את תיק ההוצאה לפועל, ולפיכך יש לבטל את כל החיובים הנוספים מעבר לסכום פסק הדין שהועבר כבר, וממילא יש לסגור את תיק ההוצאה לפועל.
התוצאה היא אפוא, שהערעור מתקבל, מתקבלת הבקשה בטענת פרעתי, במובן זה, שלא היה מקום לפתוח את תיק ההוצאה לפועל כל עוד לא היה די בייפוי הכח כדי להסיר את הערת האזהרה, אין צו להוצאות ויש להחזיר למערערים את סכום הערובה.