בהקשר להחלטה זו מפנה המערער ראשית לכך, שהתביעה הוגשה קודם תחולתן של תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט - 2018 (להלן: "התקנות החדשות"), במסגרתן הוסדרה סמכותו של בית המשפט להגביל את מספר העמודים.
אשר לכך, תקנה 216 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984 (להלן: "התקנות הישנות"), אשר עמדה בתוקפה במועד הגשת ההודעה לצדדים שלישיים, קובעת שלושה מקרים בהם ניתן יהיה להגיש הודעת צד שלישי:
"(1) כשהנתבע טוען נגד הצד השלישי שהוא זכאי להישתתפות או לשיפוי ממנו בשל כל סעד שייפסק נגדו בתובענה;
לאור האמור והמפורט הנני סבורה כי בדין הורתה המפקחת על מחיקת ההודעה לצדדים שלישיים ולא מצאתי טעם להתערב בקביעתה זו.
הקף כתב ההגנה;
אשר להקף כתב ההגנה, הרי שתחילה יובהר כי בהתאם להלכה הפסוקה, ערכאת העירעור אינה נוטה ככלל להתערב בשקול דעתה של הערכאה הדיונית בעניינים שבסדרי דין, אפילו היא סבורה היא שראוי היה להחליט לנקוט דרך דיונית אחרת (ראו - רע"א 266/88 סאן אינטרנשיונאל לימיטד ואח' נ' מדינת ישראל, פ"ד מד(2) 206).
...
בהקשר זה נקבע על ידי בית המשפט העליון בפסקה 24 לפסק הדין כי:
"הנה, בעיניי, לשון סעיף 72(א) לחוק המקרקעין מלמדת - בצורה חד-משמעית - על הענקת סמכות ייחודית למפקח לדון בכל סכסוך בין בעלי דירות בבית משותף, בדבר זכויותיהם או חובותיהם, הנובע מחוק החיזוק. אין בלשונו של סעיף 5 לחוק החיזוק כדי לסתור מסקנה זו. למען הסדר הטוב יובהר, כי סעיף 5(ד) אינו עוסק בענייני סמכות ולכן אין בו כדי לתמוך בטענות המערערים בערעור זה (להבדיל - אולי, ובלי לקבוע מסמרות - בשאלה המהותית העולה מתביעתם, דהיינו, למי שייכות זכויות הבעלות בדירות החדשות שתיבנינה, אם תיבנינה, בבניין)."
וכן, נקבע בהמשך בסעיף 28 לפסק הדין:
"לסיכום, סמכותו העניינית של המפקח קבועה בסעיף 72(א) לחוק המקרקעין, והיא חלה על כל סכסוך הנוגע לזכויות וחובות של בעלי דירות בבית המשותף לפי חוק החיזוק. משתובענת המערערים נוגעת לזכויות ביחס לדירות שתיבנינה, אם תיבנינה, מכוח תמ"א 38 ובהתאם להוראות חוק החיזוק, הרי שהמפקח מוסמך לדון בה."
קביעה דומה קבע בית המשפט העליון גם ברע"א 1002/14 שומרוני נ' קופמן (9.7.2014), שם הוסיף בית המשפט העליון וקבע כי סמכותו של המפקח על רישום המקרקעין לא נסבה רק על אישור עבודות החיזוק, אלא היא משתרעת גם על אישור של אופן ביצוע העבודה.
לאור האמור, הנני דוחה ערעורו של המערער הנסב על היקף עמודי כתב ההגנה אשר יוגש על ידו כפי שנקבע על ידי המפקחת.
סוף דבר;
לאור האמור והמפורט – הערעור נדחה.