מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מחיקת בקשת פירוק חברה לפי פקודת החברות

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ב"כ המבקשים קיבל את המלצת ביהמ"ש למחוק את התובענה, להגיש בקשה לפירוק חברה עפ"י תקנות החברות (פירוק) תשמ"ז-1987, לבצע את כל הפרסומים הנדרשים ולהפקיד פקדון בידי הכונס הרישמי.
כב' השופט ברק בהילכת ע"א 419/89 אולשטיין נ' זקסוניה, פ"ד מ"ו(1) 172, 175 מדגיש : " רק אם יתברר שההתאגדות אינה אלא תכסיס, וכי למעשה מנוהלים המקרקעין, והיחסים בין בעלי המניות כאילו היה מדובר בשיתוף במקרקעין, רק אז יש מקום לשקול, אם לסטות מהכלל ולאפשר את ביצוע הפרוק בהתאם לדיני הפרוק שחלים על שתוף במקרקעין ". עוד אמר כב' השופט ברק כהמחשה בעמ' 175 לפסק : " טול גם מקרה בו מספר פרטים מעוניינים לרכוש קרקע לשם עיבודה החקלאי. עומדות בפניהם מס' אפשרויות לבצע את הרכישה , בין היתר על דרך של שתוף במקרקעין... או על דרך של חב' מניות . משבחרו להיתאגד כחברת מניות , תהא נקודת המוצא כי יש לכבד את רצונם, וכאשר יעמוד פירוק החברה על הפרק – יתבצע הפרוק בהתאם לאמור בפקודת החברות ". ככל שיהיה סבור השופט הדן בפירוקי חברות, שעל הפרוק יחולו דיני המקרקעין ולא דיני החברות [ראו הילכת אולשטיין ] – יוכל לשקול אם לידון בעיניין או להעביר את המשך הדיון לשופט הדן בעינייני מקרקעין.
...

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ביום 17.7.2018 הורה בית משפט קמא על מחיקת בקשת המערערת להצטרף כצד לתיק הפרוק.
עוד נקבע, שהמערערת לא זכאית לעיין במסמכי החברה לפי סעיף 286 לפקודת החברות, לפיו "לאחר מתן צו לפירוק בידי בית המשפט רשאי בית המשפט להורות על מתן אפשרות לנושים ולמשתתפים לעיין בפנקסי החברה שבהחזקתה ככל שייראה לצודק, והם יהיו רשאים לעיין לפי הוראה כאמור ולא בנוסף עליה ולא בדרך שונה". נקבע כי הסעיף מאפשר רק לנושים ומשתתפים לעיין בצמצום בפנקסי החברה, לפי הנחיות בית המשפט בלבד, בעוד שהמערערת לא הגישה תביעת חוב נגד החברה ואינה נושה שלה.
טענות הצדדים המערערת טענה כי סעיף 18ג(ה) לפקודה אינו מונע העתרות לבקשה, שכן עניינו רק במידע שהושג במסגרת חקירות של בעל תפקיד בהליכי הפרוק; וכי אפילו ניתן לפרש את הסעיף כחל גם על מידע שהיתקבל במסגרת הליכי פירוק לצורך ביצוע הוראות פקודת החברות, הרי שהמידע שבמחשבים "מצא דרכו" להליכי הפרוק רק משום שהיה במחשבים כשנתפסו על-ידי המשיבה, אך אין הוא רלוואנטי להליך הפרוק.
...
לטענת המערערת, כל עוד הפעולה המבוקשת מותרת, בית המשפט בישראל חייב להיעתר לבקשה.
לאחר שבחנו את המסמכים ושמענו את הסבריה של המשיבה במעמד צד אחד, השתכנענו כי אין מקום להיעתר לצו שהוצא על ידי בית המשפט בקנדה, גם מחשש לפגיעה באינטרסים של צדדים שלישיים.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

נטען כי לא היה מקום ליתן למערערות צו פירוק זמני ולבעלת השליטה צו כנוס נכסי זמנים זמן קצר בלבד לאחר מינוי בעל התפקיד, באופן שבו לא התאפשר להן לאתר משקיע; כי ניקצב להן סד זמנים קצר מאוד לצורך הגשת תגובות במהלך ההליך; כי לא ניתנה להן ההזדמנות לטעון לעניין זהות הנאמן שמונה במסגרת הקפאת ההליכים; כי לא ניתנה להן היזדמנות ראויה להוכיח את כשירות פרעונן של החברות; כי היה על בית המשפט להעתר לבקשת וולך למחוק את בקשת הפרוק בעיניין אור סיטי שהוגשה ביום 1.3.2016, כאשר באותה עת טרם הצטרף כל נושה אחר של החברות לבקשת הפרוק.
שכן אין חולק כי במקום שבו מבקש הבקשה הנו נושה אשר מועד פרעון חובו טרם הגיע, לפי הדין הקיים, הייתה סגורה בפניו הדרך להגשת בקשה לפירוק חברה בהתבסס על דרישת תשלום שהוגשה לחברה, לפי סעיף 257(1) לפקודה, עילה אשר לא ניתן להשתמש בה על בסיס חוב שטרם הגיע מועד פרעונו (ראו גם: כהן, עמ' 113)).
במסגרת זו, בית המשפט נידרש להיתחשב בזכויותיהם ובמאווייהם של כלל הנושים ובעלי העניין בהליך (ראו סעיף 273 לפקודת החברות לפיו על בית המשפט להיתחשב "במשאלות הנושים והמשתתפים" בכל ענין הנוגע לפירוק).
...
ב) לשיטתי יש לראות את התייחסויותיו של חברי לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע"ח-2018, האמור להכנס לתוקף רק בעוד כ-18 חודשים, כהערות ראשוניות בלבד, שהן בבחינת אוביטר דיקטה לענייננו, ולכן אין אני קובע עמדה ומסמרות לגביהן.
ג) נראה לי שבהמשך ההליכים ראוי לבדוק לא רק את התנהלותה של גב' ענבל אור ושל הדירקטורים ויתר נושאי המשרה בתאגידי המערערות, אלא גם של חלק מאלה שהתקשרו עם המערערות בעסקאות שונות, ככל שהיה בהן, לכאורה, ניסיון לסייע למערערות בהברחת נכסים מפני נושים אחרים.
עם כל הצער על התוצאות הקשות מבחינתה של בעלת השליטה, אין מנוס מדחיית הערעור על כל חלקיו, כפי שהובהר היטב על ידי חברי.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

(ב) על הליכי פירוק לפי פקודת החברות, על הליכי פשרה או הסדר שניתן במסגרתם צו הקפאת הליכים לפי חוק החברות ועל הליכי פשיטת רגל לפי פקודת פשיטת הרגל שהיו תלויים ועומדים ערב יום התחילה, ימשיכו לחול הוראות הדין שחלו עליהם ערב יום התחילה [ההדגשה הוספה].
בכל הנוגע למטרת החקיקה, הצדדים מסכימים כי הוראת המעבר נועדה לקדם יעילות דיונית אך לשיטתם הפרשנות שנקבעה על ידי בתי המשפט קמא אינה מגשימה ראציונל זה. זאת, שכן מחיקת בקשות פשיטת הרגל שהגישו המערערים וחייבים אחרים לאחר שנבדקו על ידי הכונס מביאה לניצול לא יעיל של כספי ציבור.
האם יחול עליהם הדין הישן, דהיינו פקודת פשיטת הרגל, או חוק חידלות פרעון? על מנת להכריע בשאלה זו אנו נדרשים לפרש את הוראת המעבר שבסעיף 373(ב) לחוק חידלות פרעון ואת משמעותה של התיבה "הליכי פשיטת רגל [...] שהיו תלויים ועומדים". תורת הפרשנות התכליתית הנוהגת בשיטתנו המשפטית משמיעה כי כל מסע פרשני תחילתו בלשון ההוראה או המסמך שאותו מבקשים לפרש, וכי אין לתת להוראה או למסמך משמעות אשר לשונו אינה יכולה לשאת (רע"א 3106/16 עו"ד יעקב כהן המפרק הקודם לקלרין טבריה חברה לבניין בע"מ (בפרוק) נ' עו"ד איתן ארז ‏מפרק קלרין טבריה חברה לבניין בע"מ (בפרוק), פסקה 10 (30.11.2017)‏ (להלן: עניין קלרין)).
...
לשני הטעמים המרכזיים שציינתי מצטרף טעם שלישי התומך באותה מסקנה והוא נוגע לפגיעה שתגרם לחייבים לו תאומץ פרשנותם של בתי המשפט קמא בענייננו.
סוף דבר – מן הטעמים המפורטים לעיל באתי לידי מסקנה כי פרשנות הוראת המעבר המגשימה במידה הטובה ביותר את התכלית החקיקתית היא זו המורה כי הליכי פשיטת רגל שהוגשו לכונס הנכסים הרשמי לפני יום התחילה, יוסיפו להתנהל לפי פקודת פשיטת הרגל ובהתאם לסדרי הדין וכללי הסמכות העניינית הקבועים בה לטיפול בהליכים אלה.
אציע, אפוא, לחבריי לקבל את שני הערעורים (ע"א 6455/19 וע"א 7289/19) וכן אציע כי בנסיבות העניין ולנוכח עמדת שני הצדדים התומכת במסקנה שאליה הגענו, לא ייעשה צו להוצאות.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

במהלך הדיון, הגיעו הצדדים לידי הסכמה, שקבלה תוקף של פסק דין, כדלקמן: "בהמלצת ביהמ"ש מוסכם עלינו כי הדיון בתיק זה יתקיים בדלתיים סגורות. וכן מוסכם עלינו כי התביעה בתיק זה תעוכב, הסיכסוך בין הצדדים יעבור להתברר לפני הבוררת כב' הנשיאה (בדימוס) הילה גרסטל. הצדדים יוכלו לפנות לבוררת ולהעביר לה את כתבי הטענות מטעמם רק לאחר 16.1.18. [...] את תנאי הבוררות אנו נקבע עם הבוררת. הצדדים מסכימים כי הם מתחייבים לקיים את הסכם השותפות מיום 21.2.17 והסכם הניהול מיום 9.3.17 ככתבם וכלשונם, ולעניין זה הם יקפידו קלה כחמורה. כמו כן מוסכם כי התובעים יגישו בתוך 24 שעות בקשה [...] למחיקת הבקשה לפירוק החברה המשותפת [...] בכפוף למוסכם דלעיל, הבקשות לעיקול זמני ולמתן צוי מניעה זמניים יימחקו ללא צו להוצאות..." (להלן: "פסק הדין").
ביום 28.12.2017 הגישו המבקשות, במסגרת התיק הקודם, בקשה לפי פקודת ביזיון בית המשפט ,וביום 29.12.2017 הגישו בקשה לעיקולים זמניים.
...
תמצית טענות המשיבים לדידם של המשיבים, דין הבקשה להידחות.
טענות המבקשות לעניין זה ועם כל הכבוד, בעלמא הן. התוצאה מסענו תם. המבקשות לא הוכיחו עילה בדין למתן הסעדים המבוקשים, ודין הבקשה להידחות.
התוצאה היא, אפוא, כי אני דוחה בזה את הבקשה.
המבקשות ישלמו למשיבים הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל בסך 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו