יום למחרת הדיון, בתאריך 18.4.19, הגיש הנתבע 1 בקשה לביטול הדיון שנקבע כאמור לשמיעת ראיות, והטעים זאת בקושי ראייתי נוכח העידר עדים לארוע האיום המיוחס לתובע 1 מושא הליך ההטרדה.
אין בידי להסכים עם עמדת הנתבעים 1-2, כי טיעון התובעים לעניין עוולת הרשלנות הוא הרחבת חזית אסורה, שכן התובעים טענו בריש גלי כבר בכתב התביעה כי הנתבעים התרשלו כלפיהם, עת הגישו בקשה לצוו מניעת הטרדה מאיימת בקשר לעינייני ניהול הרכוש המשותף, חלף הגשת הליך אזרחי מתאים.
התובעים חזרו וטענו כאן שתצהירי הנתבעים 1-3 שהוגשו במצורף לבקשה לצוו מניעת הטרדה מאיימת היו כוזבים, אולם הם מימשו את זכות התגובה בהליך הקודם, בדרך של הגשת בקשה לביטול הצוו שניתן במעמד צד אחד, ובמסגרתה העלו והביאו את מלוא טיעוניהם לפני הערכאה המבררת (עליהם חזרו גם כאן), מבלי שעלה בידם, טרם מחיקת ההליך ע"י מגישו, לשכנע כי יש לקבל את עמדתם.
בסיכומיהם מיקדו התובעים את תביעתם נגד הנתבעים 3-4 בכך, שהאחרונים הגישו תצהיר כוזב של הנתבע 3, בשמו ובשם הנתבעת 4, בתמיכה לבקשה לצוו מניעת הטרדה מאיימת.
...
סבורני כי הליך מניעת הטרדה מאיימת לא נכנס לגדר הוראת סעיף 60 לפקודה, ובהקשר זה אין עוולת הנגישה חלה על הליכים מכוח חוק מניעת הטרדה מאיימת, מאחר והחוק הנ"ל אינו מגדיר "הטרדה מאיימת" כעבירה פלילית, ואף לא כעוולה אזרחית, והוא מתמצה במתן סעד אזרחי לקורבן/הנפגע (ראו: החלטת כב' הרשמת ש' ליבוביץ, מבית המשפט העליון, לפיה הליך הטרדה מאיימת הוא הליך אזרחי, וזאת בנוגע לסיווגו של ההליך במסגרת בקשה לפטור מאגרה; רע"א 1282/06 קריספי נ' אבוטבול (07.06.2006)).
על מנת להוכיח עוולת הנגישה, יש להוכיח כי פעולות הנתבעים נעשו בזדון ובמטרה להזיק, ברם התובעים לא עמדו בנטל זה.
סיכומה של פרק זה - התובעים לא הוכיחו כי התקיימו יסודות עוולת הנגישה, הן ביחס להגשת התלונה במשטרה והן ביחס להליך ההטרדה, ולכן דינו של חלק זה בתביעה להידחות.
סוף דבר
לשיטה אחרונה, התביעה נדחית בזה.