אולם, אין זה המקרה שלפנינו, שכן התובעת שבהחזקתה נמצא הקטין שלזכותו נפסקו דמי המזונות, היא בגדר "זוכה הזכאית לתשלום" על פי חוק המזונות, ולפיכך תבחן זכאותה בהתאם להוראות החוק ובכפוף למבחן ההכנסה הקבוע בו.
בעיניין אחר (עב"ל 23/03 המוסד לביטוח לאומי – חנה סוויסה, מיום 2.3.05) הוסיף בית הדין הארצי לעבודה וקבע, כי:
"ההסדר הקבוע בחוק נועד לאפשר לכל אשה אשר בעלה מפר את התחייבותו המעוגנת בפסק דין מוסמך לתשלום מזונות ילדיו, לפנות למוסד ביטוח לאומי בבקשה לתשלום חודשי במקום לנקוט הליכי הוצאה לפועל. הדבר עולה מדברי ההסבר להצעת החוק...
סעיף 2(2)(א) לפקודת מס הכנסה קובע (ההדגשות לא במקור, מ.נ.ד.):
"2. מס הכנסה יהא משתלם, בכפוף להוראות פקודה זו, לכל שנת מס, בשיעורים המפורטים להלן, על הכנסתו של אדם תושב ישראל שהופקה או שנצמחה בישראל או מחוץ לישראל ועל הכנסתו של אדם תושב חוץ שהופקה או שנצמחה בישראל, ממקורות אלה:
...
טענות התובעת
פרשנות תכליתית נכונה של המונח "זוכה", המוגדר בחוק המזונות מוביל למסקנה כי משנפסקו דמי מזונות לטובת הקטין, כבענייננו, הוא בלבד הזכאי להם והבעלים בהם, כאשר ההורה ו/או האפוטרופוס הינו בבחינת "כלי עזר" בלבד למימוש זכויות ילדו; לפיכך, דין התביעה להתקבל, ללא כל בחינה להכנסות האם התובעת, אשר פנייתה לנתבע לקבלת התשלום לא נעשתה עבור עצמה אלא בשם בנה הקטין ועבורו בלבד.
לטענת התובעת, משנפסקו המזונות לטובת בנה הקטין, הרי שיש לקבל את התביעה ללא בחינת הכנסותיה בהיותה בבחינת אפוטרופא של ילדה בלבד, ופנייתה לנתבע נעשתה בשמו ועבורו, ולא עבור עצמה.
"
בית הדין הארצי דן בעניין עאסי בפרשנות המונח "זוכה" בחוק המזונות והגיע למסקנה כי "פרשנות מילולית ותכליתית כאחד של חוק המזונות ותקנותיו מעלה, כי משנפסקו מזונות כדין לזכות הקטין, אין מניעה לכך כי בנסיבות המצדיקות זאת, ייחשב הקטין בלבד כ"זוכה" לפי חוק המזונות ובמסגרתו.
יוצא אפוא, כי צירוף הכנסת התובעת מעבודתה והסכומים שקיבלה ממעבידה בגין דמי הבראה ודמי ביגוד, עולים על "נקודת איפוס הגמלה", כפי שנקבעה בחוק המזונות והתקנות על פיו, וזאת גם אם היינו מפחיתים לצורכי העניין את הסכומים בגין הפרשת התובעת לקרן השתלמות ודמי חבר וועד עובדים מחישוב שכר עבודתה, המגיעים יחדיו לכל היותר לסך 288 ₪ לחודש, כמפורט בסיכומי התובעת.
אין בהצעת החוק אליה הפנתה התובעת בסיכומיה כדי לשנות ממסקנתנו זו.
סוף דבר
משאלו הם פני הדברים, דין התביעה להדחות.