כדי שיוכלו לפתוח חיים חדשים, עליהם לשנות את מעמדם הרישמי מ"נשואים" ל"גרושים".
לאמור, נושא הסמכות של בית הדין בסוגית המזונות עדיין לא ברורה ולא התבררה, ואף אינה צריכה להתברר לפי סעיף 3 (א) לחוק להסדר היתדיינות הנ"ל, וקיים "אופק סמכותי", היינו התכנות ואפשרות להיות הערכאה מוסמכת לידון בעיניין מזונות הילדים, ומשכך בכל בקשות לסעדים זמניים או דחופים, בית הדין הוא בבחינת "ערכאה המוסמכת לכך לפי דין".
בנידון שלפנינו כבר עתה ברור לבית הדין שהסמכות לידון בכרוך לגירושין אינה נתונה לו בשום דרך.
היכן מצאנו מי פסק שזוג שחי כידועים בציבור זקוק לגט לחומרא? הדבר אינו פשוט, ובודאי בית הדין לא יכפה על אף אחד מבני הזוג לבצע גט כזה, ופוק חזי, כמה זוגות חיים ללא חופה וקידושין, וכי מי כופה עליהם גט? האם מחלקת הנישואין נדרשה אי פעם לברר, כשאישה רווקה באה להנשא, אם לא חיה בעברה עם בן זוג ללא חופה וקידושין? האם נשלחו אותם אלה שחיו ללא חופה וקידושין לבית הדין לסידור גט לחומרא? האם שמענו מי שרוצה לעכב נישואין של אשה בטענה שבעבר הוא והיא חיו כ"ידועים בציבור" ולא התגרשו? עצם היותם חיים במוצהר ללא נישואין (לא כדמו"י ולהבדיל גם לא אזרחית), אורח החיים, כמוהו כהכרזה קבל עם ועולם שאינם רוצים להיות נשואים.
וכי מה עניין לידת הילדים לצורך בגט? וכי שמענו שכל מי שילדה מחוץ לנישואין, בתי הדין מצריכים אותה להתגרש? אכן לצורך בירור המעמד האישי יש לברר שהאם לא הייתה נשואה (כדמו"י או אזרחית) והתעברה מאחר, וכן יש לבדוק אם לא נפסלה לכהונה (במקרה ורוצה להנשא לכהן), אולם אין מצריכים את האם לקבל גט מאבי הילדים.
...
היכן מצאנו מי פסק שזוג שחי כידועים בציבור זקוק לגט לחומרא? הדבר אינו פשוט, ובוודאי בית הדין לא יכפה על אף אחד מבני הזוג לבצע גט כזה, ופוק חזי, כמה זוגות חיים ללא חופה וקידושין, וכי מי כופה עליהם גט? האם מחלקת הנישואין נדרשה אי פעם לברר, כשאישה רווקה באה להינשא, אם לא חיה בעברה עם בן זוג ללא חופה וקידושין? האם נשלחו אותם אלה שחיו ללא חופה וקידושין לבית הדין לסידור גט לחומרא? האם שמענו מי שרוצה לעכב נישואין של אישה בטענה שבעבר הוא והיא חיו כ"ידועים בציבור" ולא התגרשו? עצם היותם חיים במוצהר ללא נישואין (לא כדמו"י ולהבדיל גם לא אזרחית), אורח החיים, כמוהו כהכרזה קבל עם ועולם שאינם רוצים להיות נשואים.
הרישום ב"ויקיפדיה" (ראה כתב התשובה לכתב ההגנה, נושא שעלה גם בדיון, ומשום מה לא נרשם בפרוטוקול) אינו מהוה עילה והצדקה לתביעה לסדור גט.
הטענה כי העובדה שנולדו לצדדים ארבעה ילדים עשויה לשנות את המסקנה הנ"ל – אינה נכונה.