בכתב התביעה שהגיש המשיב לבית המשפט קמא נטען כי כאשר הוא הגיע במוצאי יום שבת ה-19.5.12 למועדון "קונסטנטין", יחד עם בת זוגו, התברר לו כי בעוד שבית העסק גובה דמי כניסה בסך 40 ₪ מנשים, הרי שמגברים גובים דמי כניסה כפולים בסך 80 ₪, דבר המהוה הפליה בוטה ופוגענית.
לטענתם, מדובר בהבחנה מותרת, ולא בהפליה אסורה.
עוד לטענת המשיב, ההפליה על בסיס מין היא חמורה במיוחד, המשיב שירת תכלית ציבורית חשובה ורק בזכות פנייתו אל המערערים חדלו הם מלהפלות לרעה את לקוחותיהם, ובהיתחשב בכך הפצוי שנפסק הוא ראוי.
טענת המערערים כנגד הטלת אחריות אישית על המערערים 2 ו-3 לא נומקה ואין עילה להתערב בקביעתו של בית המשפט קמא בעיניין זה. המערערים 2 ו-3 היו מינהלי המועדון, על פי סעיף 8 לחוק איסור הפליה מוטלת עליהם אחריות אישית, והם לא הוכיחו כי מיתקיים החריג לכלל זה.
אשר לגובה הפצוי – סעיף 5(ב) לחוק איסור הפליה קובע כי "בית המשפט רשאי לפסוק בשל עוולה לפי חוק זה פיצוי שלא יעלה על 50,000 ש"ח, בלא הוכחת נזק; סכום זה יעודכן ב-16 בכל חודש, בהתאם לשעור שינוי המדד החדש לעומת המדד הבסיסי...".
כפי שנפסק:
"חוק איסור הפליה מניח כהנחת עבודה שכאשר נגרמה הפליה במובן סעיפיו, נגרם בשל אותה הפליה נזק, וכי אותו נזק הוא בר פיצוי. מושכלת היסוד הגלומה בסעיפי החוק היא ש"בסרוב לאפשר לאדם כניסה למקום צבורי או לספק לו שירות או מוצר, רק בשל השתייכותו לקבוצה, ובמיוחד קבוצה שיש לגביה היסטוריה של הפליה בעבר, יש משום פגיעה קשה בכבודו של אדם" [הצעת חוק איסור הפליה במוצרים, בשירותים ובכניסה למקומות צבוריים, התש"ס-2000, ה"ח 2871]" (רע"א 6897/14 רדיו קול ברמה בע"מ נ' קולך - פורום נשים דתיות (9.12.2015)).
...
הערעור מתקבל, אפוא, בחלקו, בכל הנוגע לגובה הפיצוי שנפסק, באופן שחלף הפיצוי שנפסק בבית המשפט קמא ישלמו המערערים למשיב פיצוי בסך של 6,500 ₪ והוצאות משפט בסכום כולל של 5,000 ₪.