מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מוקדן במוקד עירוני שימוע לפני סיום העסקה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בכלל זאת גם הפעלה חלקית של מוקד החרום העירוני שבו הועסקה התובעת כמוקדנית.
כן טענה, כי סמוך לאחר מכן, ביום 14.11.06 היא גילתה בתיבת הדואר מכתב פיטורים מאת רשת ביטחון שבו נכתב כי העסקתה בחברה זו תסתיים ביום 15.11.06.
לדברי התובעת, נודע לה מאביה, כי מר מלכא הפעיל לחץ על מנכ"ל רשת ביטחון לפטר אותה וכי נאמר לו על ידי מר מלכא כי אם לא יעשה כן הרי שהוא (מר מלכא) "יתנכל לו בחברה". במכתב הפיטורים נכתב כי התובעת פוטרה מרשת בטחון "עקב חוסר יכולתך להישתלב בעבודה החל מתאריך 15.11.06". התובעת טענה, כי היא הועסקה בתפקיד מוקדנית במשך 6 חודשים לפני הפיטורים, כי היא היתה מוכרת לעירייה משנת 2004 , במסגרת העסקתה בליווי תלמידים בעיריה, לפני עבודתה במוקד וכי הערייה היא זו ש"העבירה אותה" לעבוד במוקד ולאחר מכן, גרמה לפיטוריה.
בנסיבות אלה, ובמיוחד על רקע היחסים המיוחדים שבין העיריה לבין התובעת, שקדמו לתקופת העסקתה ברשת בטחון, וכן, לאור עוצמת ההשפעה של העיריה על העסקת התובעת ברשת בטחון – נראה כי עריית אלעד ומר מלכא נדרשו אף הם ליתן לתובעת זכות שימוע ולהודיע לה כי יש בכוונתה של הערייה לידרוש את הפסקת עבודתה במוקד באמצעות רשת ביטחון לאלתר.
...
העירייה טענה מנגד, כי יש לדחות את התביעה, היות והתובעת לא הועסקה ע"י העירייה אלא על ידי רשת בטחון; כי מהראיות שהוצגו בפני בית הדין עולה, שהתובעת לא תפקדה במוקד כראוי, היות והיא אירחה במוקד אנשים במהלך שעות העבודה, ללא היתר ובניגוד להנחיות ולהוראות שניתנו לה. עוד נטען, כי על פי עדות מר מלכא היו לתובעת גם סכסוכים עם חבריה לעבודה; כי לא הוכח שפיטורי התובעת נבעו מ"איום" של מר מלכא על מנכ"ל רשת בטחון; כי התובעת לא פעלה להקטנת הנזק וכי היא הסתמכה על עדויות מפי השמועה לצורך הוכחת גרסתה.
אשר לדעתי ולאחר ששמעתי את עדויות הצדדים בפני שלשום, אומר כי יש לקבל את התביעה נגד העיריה באופן חלקי וזאת, מן הטעמים הבאים: ראשית יאמר, כי אף אם לא שררו בין התובעת לבין העיריה יחסי עובד ומעביד הרי שאין די בכך כדי להסיק על היעדר יריבות ביניהן.
אי לכך, מסקנתי היא כי על העירייה לפצות את התובעת בגין הנזק שנגרם לה בשל חלקה של העירייה בפיטוריה וליתר דיוק - בשל חלקה של העיריה בהליך הפיטורים הבלתי תקין של התובעת מרשת ביטחון בסך של 5,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

כשבועיים מיום ההתארגנות והקמת ועד העובדים, ביום 25.8.2014, קיבל התובע מכתב שימוע לפני פיטורים, וביום 26.10.2014 נערך לתובע שימוע ולאחריו, ביום 9.11.14, נימסר לו מכתב סיום העסקה, בו נכתב כי פוטר בשל חובת התייעלות וסגירת יחידת המוקד (פעילות המוקד הטלפוני של הנתבעת הועברה למוקד העירוני 106).
[footnoteRef:15] כמו כן, הודעת דוא"ל מיום 29.6.2014 של מנהלת המוקד מלמדת כי כל עובד זכאי היה לקבל הפסקה בתיאום עימה או עם מוקדן אחר, כדי שתמיד יהא עובד אשר יכול לתת מענה לפניות למוקד.
...
לאחר שבחנו את מכלול הראיות, לא שוכנענו כי הנתבעת התעמרה או התנכלה לתובע, או כי חלה הרעה בתנאי ההעסקה המצדיקה פסיקת פיצוי.
סוף דבר על יסוד כל האמור לעיל, התביעה נדחית.
בנסיבות העניין, ישלם התובע לנתבעת הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 8,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע (להלן גם: "העובד") הועסק כמוקדן במוקד העירוני-ביטחוני של הנתבעת (להלן גם: "המעביד"), תקופה של 45 חודשים ועד לסיום עבודתו בפועל ביום 31.7.09 (מועד יציאתו לחל"ת).
במצב דברים כגון זה שלפנינו, כאשר מול גרסת העובד לפיה הוא פוטר לאלתר במהלך השיחה עם מר פרידמן, עומדת גרסת המעביד לפיה התובע לא פוטר ע"י פרידמן, אלא זומן לשיחת שימוע אצל מר ראובני, אליה הוא לא התייצב וכאשר לתובע אין כל תימוכין נוספים לגירסתו, הרי שאין מנוס מלקבוע כי התובע לא עמד בנטל הרובץ על כתפיו להוכיח כי פוטר, ועל כן תביעותיו ל"פצויי פיטורים", ו"תמורת הודעה מוקדמת", נדחות.
על פי הפסיקה "חזקה על עובד, ועובד יומי בכלל זה, כי הוא מתייצב לעבודתו באופן סדיר, בכל אותם ימים שבהם עליו לעשות כן, אלא אם הייתה לו סיבה להעדרות. על הטוען ליוצא מן הכלל – במקרה שבפנינו המעבידה – הנטל להוכיח, כי נעדר העובד מעבודתו סמוך ליום החג" (דב"א מג/3 – 91 נוהד – חברת אל וו בע"מ, פד"ע ט"ו 163, 168 (1984); וע"ע 778/06 מטיאשצ'וק – שלג לבן (1980) בע"מ, ס' 10 – 12 לפסה"ד מיום 28.5.07.
...
במקרה דנן, שוכנעתי כי המעביד אכן עמד בנטל להוכיח הצדקה לשלילת "פיצויי הפיטורים" ו"תמורת ההודעה המוקדמת".
אשר על כן, דין תביעותיו של התובע לפיצויי פיטורים ותמורת הודעה מוקדמת, להידחות.
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים: החזר הוצאות נסיעה בסך 9,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 26.5.15 שלח מר אמנון נגר נציג החברה לתובע מיסרון ובו התבקש התובע ליצור עמו קשר לקביעת מועד שימוע בעקבות תלונות קב"ט הערייה על תיפקודו כסייר ערוני.
נסיבות סיום העסקת התובע הארוע בגינו הופסקה עבודת התובע כסייר בטחון בכתב ההגנה טענה הערייה כי ביום 11.5.15 עת היה התובע בסיור, התקבלה קריאה במוקד העירוני בדבר ארוע חפץ חשוד.
ייתכן וכפי שהדבר הובא לביטוי בדו"ח המוקד, סבר המוקדן כי התובע מסרב להגיע למקום.
מן העדויות עולה כי החברה ידעה על תלונות הערייה בדבר תיפקודו של התובע בארוע ועל כוונת הערייה להפסיק העסקתו כסייר עוד בטרם נתקבל מכתבו של מר בן יהודה אצל ביום 21.5.15.
...
לפיכך תשלם הנתבעת לתובע פיצוי בגין הפרת הוראות החוק בגובה 2,500 ₪.
בעניין זה ומשמצאנו כי אכן מדובר בחריג ולא בדפוס התנהגות של החברה ושעה שבפועל התובע קיבל את שכרו ולא יצא נפגע, אין מקום לפסוק לו פיצוי ברכיב זה. התובע אישר כי במהלך ניהול התיק שילמה לו החברה תשלום עבור יום חופש בגין לידת בנו ותשלום בגין ימי מילואים ומשך זנח תביעה זו בסיכומיו .
התביעה נגד הנתבעת 2, עיריית הוד השרון, נדחית.

בהליך פסק דין הצהרתי - כללי (פ"ה) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התובעת החלה עבודתה בנתבעת ביום 18.10.2017 ב-50% משרה כמוקדנית במוקד העירוני ו-50% משרה כאחראית ניו מדיה בדוברות הערייה לאחר שזכתה במיכרז.
] ביום 3.1.2019 היתקיימה פגישה בנוכחות התובעת ומנהלת משאבי אנוש בנתבעת וסגניתה כאשר נאמר לתובעת כי בשל הליך התייעלות וצמצומים בנתבעת ייתכן ויהיה צורך לסיים את העסקתה, כאשר התובעת התבקשה לעבוד עד להודעה אחרת[footnoteRef:2].
כן עלה כי הנתבעת זימנה את התובעת לשימוע עוד בטרם פורסם מיכרז להפרטת שירותי הדוברות, כאשר לעניין זה העידה המנכ"לית: "כשבית הדין שואל אותי מדוע הזמנו את התובעת לשימוע עוד לפני שיצא מיכרז ותפקידה נילקח ע"י חברה חיצונית, אני משיבה שאני רואה את זה רוחבי והיא חלק מתהליך הצמצום"[footnoteRef:12].
...
נציין כי תביעת התובעת כוללת סעדים הצהרתיים למניעת פיטוריה אך מאחר ובסופו של דבר היא לא פוטרה והיא עובדת בנתבעת גם כיום, סעדים אלו התייתרו ונותר להכריע בסעד הכספי בלבד.
] מכל מקום, כשלקחנו בחשבון את כל המדדים המפורטים לעיל, אנו סבורים שיש לפסוק לתובעת פיצוי בסך 40,000 ₪ וכי פיצוי זה הוא סביר והולם את מחדלי הנתבעת במקרה זה. סעדים וטענות שאיננו דנים בהם כפי שפירטנו לעיל, התובעת לא תיקנה תביעתה לאחר סיום ההליך הזמני ולכן כפי שהבהרנו אינספור פעמים לתובעת, אנו דנים במסגרת פסק הדין רק בסעדים העולים מכתב התביעה.
בנסיבות אלה, אנו סבורים שיש מקום לפסוק הוצאות נמוכות יחסית בתיק, ואנו קובעים כי על הנתבעת לשלם הוצאותיה של התובעת בסך 3,000 ₪.
סוף דבר מכל המפורט לעיל, אנו קובעים כי הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך 40,000 ₪ והוצאות משפט בסך 3,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו