כן נפסק פיצוי כספי בסך 1,500,000 ₪ לתובעת, סכום שהוגדר: "שווה ערך לחלק קטן מהנזק שניגרם לעמיתים כתוצאה ממעשי הנאשם".
בגזר הדין כתב כב' השופט חאלד כבוב כי: "פעילותו של הנאשם 1 כמפורט בכתב האישום נפרשה על פני שנים רבות החל משנת 2005 ועד שנת 2012 כאשר הוא פעל באופן מתוחכם שנועד להסוות את פעילותו המרמתית ולהקשות על חשיפתה על ידי שימוש בחשבונות בנק שאינם רשומים על שמו. הנאשם ידע היטב שאסור לו לסחור בניירות ערך אך ביקש לעקוף איסור זה על ידי שימוש בחשבונות של אחותו וגיסו..."
במקביל, פנה הנתבע ביום 6.2.13 בתביעה לבית הדין לעבודה לתשלום זכויות נטענות עקב פיטוריו (סע"ש 9544-02-13), ומבטחים הגישה ביום 16.6.13 תביעה שכנגד, לשלילת זכויות ולפצוי עקב מעשיו של הנתבע.
בתביעה, עתרה מבטחים לסעדים הללו:
· "לחייב את הנתבע לשלם לתובעת את מלוא סכום הרווחים שהשיא הנתבע לעצמו ולבני משפחתו תוך הפרת חובותיו כלפיה בסך 13,260,000 ₪ הכוללים את סכומי התשואה שהשקעתם היתה מניבה לקרן, כאמור בחוות הדעת, בתוספת התשואה שהשקעת הכספים בידי הקרן היתה מניבה לקרן לו הושקעו אצלה מיום 30.9.2017 ועד מועד התשלום בפועל; ולחלופין בתוספת הפרישי הצמדה וריבית כדין; בנכוי סך 1.5 מיליון סכום פיצוי שהושת על הנתבע לשלם לקרנות, בגזר הדין בתיק הפלילי;
שלילת פצויי פיטורים ושיעורה מסורה "בראש ובראשונה למעסיק אשר ראוי לו לשקול את מידתיות הפעלת הסנקציה וכמובן מסור הדבר לבית הדין המעביר ביקורת על החלטות המעסיק". כאשר מועלית על ידי המעסיק טענה בדבר שלילת פצויי פיטורים מן העובד, או הפחתתם, יקח בית הדין בחשבון שיקוליו את מכלול נסיבות יחסי העבודה בין הצדדים, ולא רק את מעשיו של העובד, אשר לטענת מעסיקו מהוים עילה לשלילת פצויי הפיטורים.
...
סיכום
סיכומו של דבר, התביעה העיקרית מתקבלת ברובה, כך שהנתבע יפצה את מבטחים בסך 7,890,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.1.09 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
לפי הצורך, מבטחים רשאית להגיש לחתימת בית הדין תוך 30 יום פסיקתא מתאימה המופנית לקרנות ולקופות בהקשר זה.
נדחות התביעות הנוגעות להשבת ההפקדות לתגמולים; להשבת שכר עבודה ששולם לנתבע; ותשלום בגין מס עבור שווי שימוש ברכב.
התביעה שכנגד נדחית במלואה.