מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מועד תשלום פיצויי פיטורים לעובד מפוטר

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך שעד למועד האמור שולמו לתובעת פצויי פיטורים מלאים בסך 207,096 ₪.
...
הנתבעים ישלמו לתובעת ביחד ולחוד סך של 5,000 ₪ פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד על תנאי העסקתו בהתאם לדין.
כמו כן, אנו מורים לנתבעים להפסיק לעשות שימוש בתיבת הדואר האלקטרונית ששימשה את התובעת בעת עבודתה בחברה ובחתימתה.
בנסיבות הללו מצאנו לחייב את הנתבעים בהוצאות התובעת בסך 4,000 ₪ בלבד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בשים לב לפער הזמנים שבין המועד בו קיבל הנתבע את התשלום המזומן הנטען (9.3.14), לבין המועד בו שולמו לתובע פצויי הפיטורים כנטען על ידי הנתבע (6.4.14), בשים לב לכך כי הנתבעים לא הציגו לפנינו את כרטסת העסק המתעדת את כניסת התקבול הנטען והוצאותו לצורך תשלום פצויי הפיטורים, בשים לב לכך כי לפי תלושי השכר, פצויי הפיטורים שולמו לתובע בחודש מאי 2014, ובשים לב לכך כי הטענה לעניין ביצוע התשלום מכספים מזומנים שקבלו הנתבעים משיווק סחורה בשני מועדים שונים בחודשים מרץ ואפריל 2014 עלתה לראשונה רק בדיון ההוכחות, לא מצאנו לקבלה.
...
אשר על כן, טענת הנתבעים שלפיה אין לקבל את טענות התובע מחמת השיהוי בהגשת התביעה- נדחית.
סוף דבר על יסוד כל האמור לעיל, הנתבעים ישלמו לתובע, ביחד ולחוד, כדלקמן: א. גמול שעות נוספות בסכום של 39,861 ₪.
תביעות התובע לתשלום פדיון חופשה, ימי חג, קרן השתלמות - נדחות.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, בחינת ציר הזמן מאז מועד סיום עבודת התובעת ועד ביצוע התשלומים, לשיעורין, מלמדת כי היתנהלות הנתבעים הייתה כזו שחייבה את התובעת לפנות שוב ושוב לנתבעים בבקשה לבצוע גמר חשבון ותשלום פצויי פיטורים והגם שכלל נענתה תוך פרקי זמן קצרים – במבחן התוצאה לא שולמו זכויות התובעת בלי פנייה מטעם בא כוחה, למעלה מ-4 חודשים לאחר סיום עבודתה.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת והנתבעים 1 ו- 2 ישלמו לתובעת בתוך 30 ימים מיום שיומצא לידיהם פסק הדין: סך של 824 ₪ בגין הפרש פיצויי פיטורים והפרשי הפקדות לקופת גמל בהתאם להודעתם בדיון ההוכחות וככל שלא עשו זאת עדיין.
התובעת תשלם לנתבע 3 שנמחק, מר אלירן אזולאי, בתוך 30 ימים מהיום סך של 750 ₪ בגין הוצאות צירופו להליך.
על כן ככל שהצדדים לא יגיעו ביניהם להסכמות בדבר קיזוז הסכומים שנפסקו לחובת כל צד בהליך זה, ונוכח מערכת היחסים בין הנתבעים תשלם התובעת את ההוצאות שנפסקו ביום 23.3.23 בתוך 30 ימים לידי הנתבעת 1 והנתבעים יסכימו ביניהם על חלוקת הכספים ככל שיראו לנכון.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

על אף האמור, במקרה בו העסקתו של העובד בתפקיד נוסף של עוזר משפטי כאמור הסתיימה בטרם הועסק במשך ששה חודשים בתפקיד הנוסף כאמור, יוחזר לעובד הסכום שהשיב למדינה בהתאם לסעיף קטן זה. (יב) (יג) (יד) עובד אשר הוחלט לסיים את העסקתו בשל אחת העילות המנויות בסעיפים קטנים 12(א)(1) – 12(א)(4), ושלא השתבץ בתפקיד נוסף של עוזר משפטי לשופט ולא היתקבל לתפקיד אחר בשירות המדינה, עד המועד בו הסתיימה העסקתו, יהיה זכאי לתשלום פצויי פיטורים מוגדלים, בשיעורים כמפורט להלן: .
...
התוצאה היא, שסך פיצויי הפיטורים שהולן הינו סך 2,701 ₪ (49,503 ₪ + 13,198 ₪ ששולמו 1.8.19 בניכוי 60,000 ₪).
התוצאה התוצאה היא שהתביעה מתקבלת בחלקה הקטן.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצויי הלנת פיצויי פיטורים בסך 3,346 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.8.19 עד לתשלום בפועל.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2024 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בריק טענה כי בית הדין האיזורי טעה בקביעתו כי העובדים פוטרו, כי בריק והרשות חייבות כמעסיקות במשותף בתשלום פצויי פיטורים לעובדים, וכי מועד הפיטורים אינו יום 8.1.2009 (המועד בו היה בפועל אקט הפיטורים שבוטלו בפסק הדין בהליך הראשון או יום 1.10.2008 (מועד הפיכתם לעובדי הרשות), אלא מועד סיום ההיתקשרות בין הרשות לבין בריק (1/2012) או מועד אחר לאחר יום 8.1.2009.
...
בנוסף, מקובלת עלינו קביעתו של בית דין האזורי כי התנערותה של בריק ממחויבותה כלפי העובדים, לאחר שנהנתה מהתמורה בעד העסקתם נגועה בחוסר תום לב. כמו כן, סעיף 30 לחוק הגנת השכר אינו חל בנסיבות המקרה, שכן כמובהר בריק והרשות המשיכו להעסיק במשותף את העובדים, ואין מדובר בנסיבות שעליהן חל סעיף 30 לחוק הגנת השכר.
סוף דבר ערעור העובדים מתקבל בחלקו, כמפורט בסעיפים 49, 135, 140, 153 ו -155 לעיל.
אשר לחיוב בריק בהוצאות לטובת הרשות – אנו קובעים כי בריק תשלם לרשות שכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ש"ח. אשר להוצאות בערעור העובדים כנגד הרשות: מחד – ערעור העובדים התקבל בחלקו, אולם גם לאחר קבלת הערעור בחלקו הסכומים שנפסקו לזכות העובדים נמוכים משמעותית מהסכומים שהעובדים דרשו בערעור.
על כן, אנו קובעים כי במישור היחסים שבין העובדים לבין הרשות כל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו