הוכרע שבכל מקרה עליו להגיש קודם תביעת חוב למנהל המיוחד על מנת שהשאלה כלום יש חוב מובטח במשכנתא ומה גובהו, תתברר בגדר הליך הפש"ר של החייב, בגדר בדיקת תביעת החוב .
מובן שגם החייב רשאי להגיש בקשה בעיניין עד מועד זה.
עוד הוחלט שהיה ולא יודיע המנהל על רצונו לפדות את הערובה וכן לא תוגש בקשה לביטול המשכנתא, עד המועד שנקבע, תנתן החלטה לעניין מימוש המשכנתא ע"י המערער במסגרת ההוצל"פ , בפקוח של המנהל המיוחד.
דיון
בעירעור בפני שב ב"כ המערער על עמדתו כי כנושה מובטח קנויה לו הזכות לממש בטוחתו מחוץ להליך, כפי שאף הורה לו בית משפט של פש"ר בתחילה, לאחר שהמנהל המיוחד לא פדה הבטוחה, מכוח סע' 129 של פקודת פשיטת הרגל.
...
ברור שאין לאפשר לנושה, לרבות נושה מובטח, לגרוע נכס ממצבת נכסיו של חייב ולפגוע בעניינם של כלל הנושים, כאשר אותו נושה לא ממחיש כי לאשורה קיימת עדיין יתרת חוב לטובתו.
דברים אלו הובהרו הבהר היטב בשורת פסקי דין של בית המשפט של חדלות פרעון, ובין היתר בעניין פש"ר 2347/99 בש"א 29582/00 מוריאנו נ' מס, ואין לי אלא לחזור עליהם בקצרה במסגרת החלטתי זו, ומן הראוי כי נושים מגישי תביעות חוב (ולמצער, פרקליטיהם) יתנו את דעתם על האמור לעיל, ולא יעלו טענות מהן משתמע - במישרין או בעקיפין - כאילו בעל התפקיד הוא אשר "חייב להוכיח" כי אין בתביעת החוב ממש, קל וחומר להוכיח קנוניה או יסוד של מרמה בהתנהלות הנושה מגיש תביעת החוב.
הערעור נדחה.