התובעת טוענת, כי הכרזה זו באה רק לאחר שהיא הגישה עתירה מינהלית נגד הנתבעת (שאמנם נדחתה, אך כאמור הזוכה הראשונה לא עמדה בתנאים), ולפיכך, לטענתה, סומנה כבר מההתחלה כ"בעייתית", ובשל כך הנתבעת היתנכלה לה, ולא העבירה אליה מטופלים, כמתחייב מהדין ומההסכמים שבין הצדדים.
התובעת טוענת, כי על פי הוראות ההסכמים, הוראות החוק וההנחיות המינהליות של הנתבעת עצמה, הנתבעת בחרה שלא להפנות פעוטות עם מוגבלויות אליה, על אף שהיא היתה המעון הקרוב למקום מגוריהם, והעבירה למעונות רחוקים אחרים, ובכך גרמה לה נזקים בסכום של כ-2.2 מיליון ₪, אותם היא תובעת בהליך זה. התובעת מפנה להוראות סעיף 3(א) לחוק מעונות יום שקומיים ולהנחיה המינהלית של הנתבעת 1.38 מיום 28.8.2014, הקובעים, כי יש להפנות פעוטות מוגבלים למעון הקרוב ככל שניתן למקום מגוריו ומתאים לצרכיו.
התובעת טוענת, כי אמנם הנתבעת לא היתה חייבת למלא את מיכסת הפעוטות (40) בכל עת, אם לא היו מספיק פעוטות הדורשים השמה, ואולם ככל שהיו פעוטות הדורשים השמה, וככל שמקום מגוריהם היה הקרוב ביותר למעון של התובעת, היתה הנתבעת חייבת להשימם אצלה, ובפועל היא לא נהגה כך.
התובעת טוענת, כי על אף שביקשה, לבקשת הנתבעת, רישיון להשמת 40 פעוטות, הנתבעת נתנה לה רישיונות זמניים, תחילה ל-3 חודשים מיום 1.1.17 עד 1.4.17, כאשר רישיון זה נימסר לה רק ביום 28.3.17, היינו 3 ימים לפני תום מועד הרישיון.
הנתבעת טוענת, כי גם לפי הוראות ההסכם, אין מקום לדרישת פיצוי בגין אי מילוי מיכסת הפעוטות, ובודאי שאין מקום לפצוי, כאשר מספר הפעוטות נקבע בהתאם לממצאים שנמצאו בביקורות ובהתאם לצרכי הפעוטות.
...
על כך יש להוסיף את שעלה מדוחות הפיקוח שהורים ביקשו במפורש להפנות את ילדיהם למעונות אחרים ולא למעון של התובעת, בשל רמת השירות הנמוכה בו.
התוצאה היא, אפוא, שלא זו בלבד שלא הוכח שהנתבעת פעלה שלא כדין מול התובעת, או בהפליה, או בחוסר תום לב, אלא שהוכח שהיא אפשרה לתובעת פעם אחר פעם לתקן את הליקויים באופן שניתן יהיה להמשיך, ואולי אף להגדיל את הפעוטות, אך התובעת לא השכילה לנצל את ההזדמנויות.
לאור האמור, אין מקום לקבוע פיצוי כלשהו לתובעת, ויש לדחות את תביעתה וכך אני עושה.
התביעה נדחית והתובעת תשלם את הוצאות הנתבעת ושכ"ט בסך 40,000 ₪.