מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מועד הגשת ערעור מהיום בו הומצא פסק הדין או מיום מתן פסק הדין

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בש"א 4273/22 לפני: כבוד הרשמת ליאור משאלי שלומאי המבקש: יעקב שוורץ נ ג ד המשיב: דוד רבינוביץ בקשה להארכת מועד לנקיטת הליך מיום 23.6.2022; תשובה מיום 3.7.2022 ][]החלטה
][ לפניי בקשה להארכת מועד להגשת בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (כב' סגנית הנשיא ב' טאובר, וכב' השופטים ס' ג'יוסי ו-נ' ג'השאן) בע"א 41170-06-21 מיום 1.5.2022 (להלן: פסק הדין).
להשלמת התמונה יצוין כי בהחלטת בית המשפט המחוזי מיום 30.6.2022 התקבלה בקשת המבקש לעיכוב ביצוע פסק הדין עד להכרעה בבקשת רשות העירעור אשר תוגש לבית משפט זה. לצד זאת צוין, כי עיכוב הבצוע מותנה בהפקדת דמי השכירות החודשיים שהושתו על המבקש בפסק הדין בקופת בית המשפט, וזאת בתוך 7 ימים מיום מתן ההחלטה.
ואולם, לרשות המבקש עמדו שישים ימים מיום שהומצא לו פסק הדין, ולא הובהר או פורט בבקשה מדוע הגשת שתי בקשות בתקופת הזמן הממושכת האמורה אינה אפשרית מבחינתו.
...
סוף דבר: הבקשה מתקבלת באופן חלקי, והמבקש רשאי להגיש את בקשת רשות הערעור על פסק הדין עד ליום 19.7.2022.
החלטתי זו תצוין בפתח ההליך, ככל שיוגש, ותצורף לו כנספח.
המזכירות תמציא החלטתי זו למבקש לאלתר ותוודא את הגעתה גם באמצעות הטלפון.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בכלל זה, חלים על הליכים פליליים בבתי הדין לעבודה סעיפים 199 ו– 200 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב- 1982 (להלן: חוק סדר הדין הפלילי), אשר על פיהם, התקופה להגשת ערעור פלילי היא ארבעים וחמישה ימים מיום מתן פסק הדין או ממועד המצאתו, ככל שלא ניתן במעמד הנאשם.
שאז, בהתאם לסעיף 10(ג) לחוק הפרשנות, התשמ"א – 1981, ידחה מועד הגשת העירעור ליום הראשון לאחר תום הפגרה (ראו: בש"פ (עליון) 11461/04 יוסף מזרחי נ' מדינת ישראל, 28.12.2004; ב"ש (ארצי) 13/07 עדינה לוין – מדינת ישראל, 20.11.2007).
...
המבקשים טענו עוד, כי יש להיעתר לבקשה להארכת מועד לנוכח ההשלכות ה"הרסניות" של פסק הדין לגביהם ולנוכח סיכויי הערעור הגבוהים לטעמם.
מסקנה זו עולה, בין היתר, נוכח טענת בא כוח המבקשים, אשר נתמכה בתצהיר מטעמו, לפיה בתקופה הרלוונטית הוא התמודד עם משבר משפחתי ומצב בריאותי לא תקין, דבר אשר תרם לטענתו לטעות במניין הימים להגשת הערעור.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בכלל זה, חלים סעיפים 199 ו– 200 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב- 1982 (להלן: חוק סדר הדין הפלילי) הקובעים, כי ערעור פלילי יוגש בתוך ארבעים וחמישה ימים מיום מתן פסק הדין או ממועד המצאתו, ככל שלא ניתן במעמד הנאשם.
שאז, בהתאם לסעיף 10(ג) לחוק הפרשנות, התשמ"א – 1981, ידחה מועד הגשת העירעור ליום הראשון לאחר תום הפגרה (ראו: בש"פ (עליון) 11461/04 יוסף מזרחי נ' מדינת ישראל, 28.12.2004; ב"ש (ארצי) 13/07 עדינה לוין – מדינת ישראל, 20.11.2007).
...
המבקשים הוסיפו, כי יש להיעתר לבקשת הארכה על מנת לאפשר להם "להוכיח את חפותם ולנקות את שמם". המשיבה התנגדה לבקשה, תוך שטענה, כי הבקשה להארכת מועד הוגשה באיחור של "כ-10 ימים". לטענת המשיבה, ימי החג שחלו בתקופה הרלוונטית להגשת הערעור אינם עוצרים את מניין הימים להגשת ערעור בהליך פלילי.
מצד שני, ככל שהיינו מכריעים שאין לראות בדיוור אלקטרוני משום המצאה כדין בהליך פלילי, נראה שלא ניתן היה לקבוע שהערעור הוגש באיחור, שלא על יסוד טענתם של המבקשים בעניין מועד קבלת פסק הדין לידיהם.
בין כך ובין כך, איננו נדרשים להכריע במסגרת החלטה זו בשאלת תוקפו של דיוור אלקטרוני בהליך פלילי, שכן גם אם נסבור שהערעור הוגש באיחור, ממילא שוכנענו, שיש להיעתר לבקשה החלופית להארכת מועד להגשת הערעור, כפי שנבאר.
חרף האמור שוכנעתי, שמתקיימים בענייננו טעמים אחרים אשר משקלם המצטבר מצדיק היעתרות לבקשה להארכת מועד.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת המשיבה, תקנה 16(א) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), תשל"ז-1976 קובעת כי המועד להגשת בקשת רשות ערעור הנו 15 יום לאחר מתן פסק הדין ואינה קובעת כי המועד להגשה הנו ממועד ההמצאה.
דיון והכרעה על פי תקנה 6 לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין) תשל"ז – 1976, המועד להגשת בקשה לרשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות הוא 15 ימים מיום מתן פסק הדין או ההחלטה.
ראוי להפנות בעיניין זה להחלטתו של רשם בית המשפט העליון, כב' השופט רון גולדשטיין בע"א 3641/21 א.א אביבה אלזמי בע"מ נ' מסוי מקרקעין חיפה (6.7.21), בה נדחתה בקשה להארכת המועד להגשת ערעור ביום אחד בלבד: "הבקשה נסמכת על "טעות בתום לב" (ככל שהעמדה המשפטית של המערערים לא תיתקבל) וזאת "על רקע מחלוקת משפטית כנה" בעיניין מניין הימים להגשת ההליך.
...
ואולם, כפי שהובהר לעיל, גם אם הייתה מתקבלת עמדתם המשפטית של המערערים, עדיין לא היה מנוס מן המסקנה כי ההליך הוגש באיחור.
לפיכך, לא ראיתי מקום להיעתר לבקשה להארכת מועד.
סיכומו של דבר, משלא נמצא טעם מיוחד המצדיק סטייה מהמועד הקבוע בתקנות סדר הדין, ומאחר שסיכויי הערעור נמוכים, אני דוחה את הבקשה להארכת המועד להגשת הבר"ע.    המבקשים יישאו בהוצאות המשיבה בגין בקשה זו בסכום של 1,500 ₪.

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת התקנות החדשות בוטל באופן מפורש מוסד "העירעור שכנגד" וכונן מוסד חדש "ערעור משיב". כך, תקנה 137 לתקנות סדר הדין החדשות העניקה זכות למשיב בעירעור להגיש ערעור מטעמו, בכל נושא שהוא, לרבות על החלטות ביניים שניתנו במסגרת ההליך בבית המשפט קמא, וזאת בתוך 60 ימים מהיום בו הודע לו על הפקדת הערובה בעירעור הראשי.
ראשית, נקבע מועד שונה להגשת ערעור מהמועד שנקבע בתקנות סדר הדין האזרחי: "45. (א) המועד להגשת ערעור על פסק דין שניתן בבית המשפט לעינייני מישפחה הוא ארבעים וחמישה ימים מיום שהומצא פסק הדין." ושנית, נשללת באופן מפורש תחולת תקנה 137 לתקנות סדר הדין האזרחי, בתקנה העוסקת בהגשת ערעור אזרחי, על שני חלקיה: "(ד) תקנה 137 לתקנות סדר הדין האזרחי לא תחול." כלומר, אין בלשון תקנות סדרי הדין מישפחה עגון כלשהוא לאפשרות להגשת ערעור לאחר שחלפו 45 יום מיום שהומצא פסק הדין, וזאת גם במקרה בו הוגש ערעור על ידי אחד מהצדדים.
במצב זה שקדם לתיקון 2022 אכן היה עגון לשוני לאפשרות להגשת ערעור מטעם המשיב במועד שלאחר הגשת העירעור הראשון, והמחלוקת נסובה שם רק על הסוגיה, האם מדובר על תקופה של 60 יום או של 45 יום, כאשר בית המשפט שם קבע כי המועד להגשת ערעור משיב הנו 45 יום.
...
אבהיר, כי הטענה בדבר פרקטיקה רווחת, לא נסמכה על מסד נתונים והמשיבה אף לא הציגה החלטה שיפוטית המאשרת פרקטיקה זו. "הפליה" של המתדיינים בענייני משפחה המשיבה טוענת כי באימוץ פרשנות המערער יש משום הפליה של המתדיינים בענייני משפחה, כאשר עליהם נאסר להגיש ערעור משיב לעומת המתדיינים האזרחיים, להם מוקנית זכות זו. איני מקבל טענה זו, ואנמק.
לא נעלם מעיני כי בקשה לארכת מועד מטעם המשיבה כבר נדחתה, אולם אני סבור, כי בנסיבות תיק זה, לאור מועד תחולתו החדשה יחסית של תיקון 2022, ולאור העובדה כי אין פסיקה קודמת בעניין פרשנות התיקון, המשיבה יכולה להגיש בקשה חדשה לארכת מועד, אשר תידון לפי הפרטים הקונקרטיים של מקרה זה, ואיני מחווה דעתי בעניינה של בקשה שכזו, ככל שתוגש.
סיכום לאור האמור והמנומק לעיל, אני מקבל את הערעור וקובע כי לא ניתן להגיש ערעור משיב בענייני משפחה לאחר חלוף 45 יום ממועד המצאת פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו