מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מועד הגשת בקשה לחשיפת מסמכים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

עוד ציין ב"כ הנתבעים, כי הנספחים אשרו צורפו לבקשת התובעים, ביניהם החלטת כב' השופט בן צור עם תרשומת בכתב יד בעלת אופי פלילי, הנה מגוחכת ואין לקבל הגשת מיסמך מסוג זה. בכל הנוגע לגילוי הסכם הפשרה והמסמכים בתיק 22827-12-21, נטען כי התובע בתיק זה הגיש תביעה נגד הנתבעות- חברת איטונג ונגד החברה הקודמת , תוך שהבהיר כי בכל הנוגע לתביעה בתיק 40859-12-12 לאחר דין ודברים בין בעלי הדין התברר כי התביעה הוגשה בטעות כלפי הנתבעת והעניינים הוסדרו, ולכן התביעה נדחתה.
התובעים, לא הצביעו כיצד המידע בכתבי התביעה האמורים יכולים להעיד על יחסי העבודה ביניהם לבין הנתבעות שכן, אף אם הייתה מתקבל הבקשה והיו מוגשים כתבי התביעה האמורים, הרי שמדובר בסופו של יום בכתבי תביעה שהוגשו על יד צדדים שלישיים, ואף חלקם הוגשו כנגד החברה הקודמת, וייתכן כי חשיפתם עלולה להוביל לפגיעה שאינה מידתית באותם בעלי דין ואין לאפשר זאת, בייחוד לאור העובדה שהתובעים לא הצליחו להוכיח מידת נחיצות המידע והיכולת לסייע לחקר האמת.
בכל הנוגע לבקשה לזמן עד נוסף, נוכח מועד הגשת הבקשה, ומשהבקשה הוגשה בצורה לאקונית ללא ציון פרטי העד או תמצית עדותו הרי שהבקשה נדחית.
...
בכל הנוגע לבקשה לזמן עד נוסף, נוכח מועד הגשת הבקשה, ומשהבקשה הוגשה בצורה לקונית ללא ציון פרטי העד או תמצית עדותו הרי שהבקשה נדחית.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, ניתן בזאת צו לשירות התעסוקה, המורה לשירותי התעסוקה – להגיש פירוט/דוחות התייצבותו של התובע, מר ארביב שמעון , ת"ז 059029280 בלשכת התעסוקה בין השנים 2017 ועד 2019.
ב"כ התובע יפעל לזימון העד מטעמו למתן עדות למועד הנ"ל. לאור התוצאה אליה הגענו, ישלמו התובעים לנתבעים הוצאות משפט בסך 3,500 ₪ בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

עוד טוענת המשיבה כי למבקש לא אמור להיות אינטרס להיתנגד לבקשת התיקון, שכן, באם מטרתו הנה צדק צרכני, הרי שיש בבקשה בכדי לקיים מטרה זו וכי המבקש ממילא נחשף לכלל המסמכים במסגרת הליך הגישור.
ברע"א 4665/18 טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ נ' בארי לנואל (27.1.19), (פסקות 11-13) (להלן: "ענין לנואל") היתייחס בית המשפט לשני צירים רלוואנטיים להחלטה מסוג זה; הציר האחד - מועד הגשת הבקשה לתיקון, האם טרם או לאחר שלב אישור הבקשה, והציר השני – הוא סוג התיקון, האם מדובר בהוספת עילה או הוספת עובדות גרידא התומכות בעילות התביעה הקיימות.
...
אומר כבר עתה, כי ממכלול השיקולים דלעיל ובעיקר נוכח אופי התיקון המבוקש ומהות הראיות שצירופן מתבקש, מצאתי להיעתר לבקשה ואפרט.
מאידך, דווקא בשל אופיין של הראיות ודווקא נוכח העובדה שיכול שיש בהן בכדי לשנות את חזית המחלוקת בין הצדדים ביחס לעמדתה המקורית של המשיבה, יש להיעתר לבקשה.
משכך, הריני להיעתר לבקשת המשיבה לתקן את כתב תשובתה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

משהמשיבה סירבה לבקשתו, הגיש המבקש ביום 1.9.2022 בקשה לגילוי מסמכים לבית משפט קמא (להלן: בקשת הגילוי), במסגרתה התבקש גילויים של המסמכים הבאים: חמישה דו"חות שעוסקים בנתוני ייבוא ומכר שונים של המשיבה, לרבות דו"ח המפרט מהו שיעור הירקות והפירות המיובאים שנמכרו על ידה מתוך סך הפירות והירקות שנמכרו באמצעות הפלטפורמות השונות של המשיבה, בחלוקה לפי חודשים, ובהתייחס ל-7 השנים שקדמו למועד הגשת בקשת האישור (דו"חות הייבוא); מסמכים המלמדים על מועד שינוי הכיתוב "תוצרת ישראל" באתר, סיכומי דיונים הנוגעים להחלטה לשנותו, וכיוצ"ב (להלן: הנתונים הנוגעים לכיתוב באתר); העתקי כל הפרסומים שנעשו על ידי המשיבה ובהם היא משווקת תוצרת חקלאית ישראלית (להלן: הפרסומים); מידע בנוגע להשקעה הכספית שביצעה המשיבה לצורך מימון קמפיינים שיווקיים בעיניין האמור (להלן: מיסמכי השיווק); וכן דו"ח הנוגע לריכוז חומרי ההדברה המצויים בירקות ובפירות המיובאים שנמכרו על ידי המשיבה (להלן: דו"ח חומרי ההדברה.
זאת, להבדיל מנתונים או מסמכים אשר איתורם אינו אפשרי למגיש בקשת האישור, אלא במסגרת בקשה לגילוי מסמכים (השוו, למשל: עניין הראל, בפיסקה 18 (שם נדונה חשיפתן של הקלטות שיחות בין חברת ביטוח למבוטחים, אשר הוחזקו בידיה של חברת הביטוח בלבד)).
...
בנסיבות אלה, מקובלת עליי עמדת המשיבה כי טענתו המרכזית של המבקש נוגעת להטעיה בנוגע לארץ ייצורם של הפירות והירקות הנמכרים על ידי המשיבה, כאשר סוגיית אחוז חומרי ההדברה המצוי בהם ממוקמת בפריפריה של בקשת האישור.
במצב דברים זה, לא ניתן לגזור מנתון זה כל מסקנה עובדתית ביחס להיקף ההפרה הנטענת של המשיבה ואופייה, ולפיכך קיים קושי ממשי לבסס על נתון זה דיון של ממש בהגנה הנטענת.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור מתקבלת באופן חלקי, כאמור בפסקה 24 לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע מציין כי במסגרת תשובת גלובלקוב לבקשה להפקדת ערובה חשפה היא מסמכים שלא היו ידועים לו, בהם צוין במפורש מהם ריווחי השכירות המתקבלים באופן שוטף מהפרויקט נכון למועד הגשת התביעה לבקשת התובע להפקדת ערובה.
...
באתי לכלל מסקנה כי גם ביחס להחלטה זו, בדומה לקודמתה, עלה בידי התובע להוכיח לכאורה כי קיימת לו עילת תביעה (תביעה הראויה לדיון) וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו, ומשכך דין בקשתו להתקבל.
אשר על כן הנני מורה כדלקמן: ביחס לתקופת העבר – ממועד הגשת הבקשה ועד מועד מתן ההחלטה ובהתאם לממוצע בשנים 2022-2020 [סה"כ 12 חודשים (כולל חודש פברואר 2024] – יפקידו הנתבעים ביחד ולחוד בקופת בית המשפט, סך של 269,904 פאונד.
הנני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד בהוצאות הבקשה בסך כולל של 18,000 ₪, הסכום ישולם עד יום 18.3.24 , וממועד זה ואילך ישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו