לפי סעיף 81 א 1 (ד) לחוק ההוצאה לפועל המועד להגשת היתנגדות לתביעה על סכום קצוב הוא 30 יום ממסירת האזהרה.
הארכת מועד שנקבע בחיקוק יעשה "מטעים מיוחדים שיירשמו." אשר לאותם "טעמים מיוחדים" אני מפנה לדברים שנאמרו על ידי כבוד השופט הנדל ברע"א 2184/12 אניה מיכלוביץ נגד א. אספקה ויטרנרית בע"מ (29.8.2012 ):
"על פי תקנה 528 לתקנות סד"א, בית המשפט רשאי להאריך מועד שנקבע בחיקוק "מטעמים מיוחדים שיירשמו". בין השיקולים שנימנו בפסיקה היו הסיבה לאיחור, משך האיחור, מידת הסתמכותו של הצד שכנגד, ובמקרה המתאים – אף סכוייו לכאורה של ההליך שלגביו מתבקשת הארכת המועד (ראו: גורן, בעמ' 770-773; יואל זוסמן סדרי הדין האזרחי 889-898 (1995); בש"מ 6229/11 דון-יחיא נ' הוועדה המקומית לתיכנון ובניה חיפה [פורסם בנבו] (10.1.2012)).
אני מפנה לע"א 9551/04 אספן בניה ופיתוח בע"מ נ' מדינת ישראל (12.10.2009):
" הדוקטרינה של מעשה בית דין... מבוססת על הרעיון בדבר כוחו של פסק דין שניתן בסיומו של ההליך שפוטי להוביל לסיומה המוחלט של ההיתדיינות בין הצדדים באותו הליך או כל מי שהוא ביחסי 'קרבה משפטית' ... עם אחד מהם, כך שאלו לא יוכלו עוד לחזור ולהתדיין ביניהם בעתיד בכל עניין או שאלה שנידונו והוכרעו במסגרת פסק הדין שניתן. כך, משנתן בית משפט מוסמך פסק דין סופי בהתדיינות פלונית, מקים הוא מחסום דיוני בפני בעלי הדין, המונע כל היתדיינות נוספת ביניהם בנושא או בשאלה שהוכרעה במסגרתו. כל עוד פסק הדין עומד על כנו, מחייב הוא את הצדדים לו ביחס לכל קביעה עובדתית או משפטית הכלולה בו ואיש מהם לא יכול להעלות, במסגרת היתדיינות אחרת ביניהם, טענה העומדת בסתירה לקביעה זו... דוקטרינה זו של מעשה בית דין מייסדת עצמה על שני כללים עקריים... הכלל הראשון הנו כלל השתק העילה, לפיו מוקם מחסום דיוני בפני כל תביעה שכבר מוצתה בפסק דין קודם. הכלל השני הוא כלל השתק הפלוגתא... לפיו מחסום דיוני מוקם בפני כל אחד מבעלי הדין המבקש להתדיין פעם נוספת על פלוגתא שכבר נדונה והוכרעה בפסק דין קודם, גם אם ההיתדיינות הנוספת מבוססת על עילת תביעה שונה".
לא אסיים לפני שאתייחס להערתו של בית המשפט המחוזי בפסק דינו שם ציין כי "לכל היותר קיימת להסכמות בין הצדדים באשר לגובה האשראי השלכה על הריבית שבה חויבה הנתבעת בגין העסקאות, בהיתחשב ביכולתה לשאת בתשלומים החודשיים כפי שסוכם הדבר בין הצדדים. ברם, עניין זה לא נטען ולא נידון בימ"ש קמא והוא אמור להיות מוכרע במסגרת ההליך שהגישה המשיבה(קרי התובעת כאן) נגד המשיבה (הנתבעת כאן)"
אך ביחס לריבית לא נטענה כל טענה מצידה של הנתבעת בהתנגדות.
...
בנוסף, סיכויי ההגנה של הנתבעת קלושים ובשים לב לתקופת האיחור הארוכה של 10 חודשים עד הגשת הבקשה, אני מורה על דחיית הבקשה להארכת מועד להגשת ההתנגדות.
בהתאם, אני מורה של חידוש ההליכים בתיק הוצל"פ 518327-08-19.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות משפט בגין הבקשה בסך של 1,500 ₪.