עפ"י הנטען בכתב התביעה, בתאריך 26.8.92, בשעה 01:00 או בסמוך לכך, שהתה המנוחה ושתי בנותיה בתוך ביתם בג'נין, ותוך כדי כך פתחו חיילי צה"ל באש וירו לעברן, וכתוצאה מכך נהרגה האם ונפגעו שתי הבנות באורח קשה מפגיעות ירי.
בפי הנתבעת היו שלוש טענות עיקריות: האחת, שהתובעות כלל לא נפגעו מירי של חיילי צה"ל; השניה, כי אף אם כך אירע הרי שחיילי צה"ל לא התרשלו בביצוע הירי; השלישית, כי אף אם התובעות נפגעו מירי רשלני של חיילי צה"ל, הרי שבנסיבות ביצוע הירי קמה למדינה ההגנה הקבועה בסעיף 5 לחוק הנזיקין האזרחיים (אחריות המדינה), תשי"ב – 1952, המורה לאמור:
"אין המדינה אחראית בנזיקין על מעשה שנעשה על ידי פעולה מלחמתית של צבא הגנה לישראל." אדון בטענות הנתבעת כפי שהובאו לעיל אחת לאחת לפי סדרן, לאחר שאתייחס לנסיבות הארוע כפי שהוכחו בפניי.
וכך הוגדרה "פעולה מלחמתית" ע"י כב' הנשיא ברק בפרשת בני עודה הנ"ל, (סימן 10 לפסק דינו):
"הפעולה היא מלחמתית אם זו פעולת לחימה, או פעולה מבצעית – צבאית, של הצבא. לא נדרש שהפעולה תתבצע כנגד צבאה של מדינה. גם פעולות כנגד ארגוני טרור עשויות להיות פעולות מלחמתיות, כך, למשל, אופיה הלחימתי של הפעולה המכוונת כנגד אויב (בין צבא מאורגן ובין גופי טירור) המבקש לפגוע בחיילים הוא שעלול ליצור את הסיכון המיוחד המצדיק הענקת חסינות למדינה".
בהמשך מביא הנשיא ברק את דבריו של הנשיא שמגר (בע"א 623/83 לוי נ' מדינת ישראל פד"י מ(1) 477, 479), באומרו:
"רק פעולת מלחמה ממש במובנו הצר והפשוט של מונח זה, כגון: כינוס כוחות לקרב, תקיפה לוחמת, חילופי אש, פיצוצים וכד', שבהם בא לידי ביטוי האופי המיוחד של הלחימה על סיכוניה ובעיקר על השלכותיה ועל תוצאותיה, הם אלו אליהם כוונו מילותיו של סעיף 5".
(ההדגשות שלי – ס.י).
...
אוסיף, כי לא בלי היסוס הגעתי לכלל מסקנה זו, זאת לאור העובדה שהפעולה בכללותה היתה פעולה מלחמתית מובהקת, למעט אותם רגעים של הפסקת אש שיזמו חיילי צה"ל.
יהא זה צורם, ובלתי צודק בעליל, לפטור את המדינה מאחריות, בנסיבות המקרה שבפנינו.
לאור כל האמור לעיל, הנני קובע, כי הנתבעת התרשלה בביצוע הירי, כי החריג "פעולה מלחמתית" אינו חל בנסיבות הענין, וכי על-כן, על הנתבעת לפצות את התובעים בגין נזקי הגוף שגרמו להם כתוצאה מהירי.
הנתבעת תשלם לתובעים הוצאות משפט בגין הליך זה בסך 1,500 ₪, ושכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪ בתוספת מע"מ כחוק.