מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מודעה על הפקדת תכנית על לוחות המודעות בשכונה

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

הודעה על הפקדת התכנית פורסמה להתנגדויות הציבור באמצעים הבאים: פירסום בעיתונים "ישראל היום", "דה מרקר" והמקומון האילתי "ערב ערב"; פירסום הודעה ברשומות; הצבת שלט בחזית הדרומית של המיגרש הפונה לכיוון מלון "המלך שלמה"; הדבקת מודעות על הפקדת התכנית בשלושה צמתים.
נטען כי בירור שנערך על ידן בדיעבד, בימים אלה, העלה כי ההודעה על הפקדת התכנית הודבקה בשטח התכנית על קיר פנימי ואחורי, ולא על קיר גובל ובולט, וכך נימנעה אפשרות ללמוד אודות הפקדת התכנית.
הועדה המקומית סבורה כי הניסיון לתקוף את התכנית רק כעת - לאחר שהופקדה להתנגדויות ופורסמה כדין בעיתונות, ברשומות, בשלוט ובמודעות, ולאחר ששלב ההתנגדויות הסתיים מבלי שהעותרות הגישו היתנגדות - נגוע בשיהוי ומניעות.
כן נטען כי הגשת התנגדויות לתכנית שהופקדה מחייבת עמידה בלוח זמנים שנקצב בחוק.
על פי סעיף 92(א) לחוק התיכנון והבניה, "הודעה על הפקדה תיכלול ככל האפשר את מספרי הגוש והחלה, את שם השכונה ואת הרחוב ומספרי הבתים שהתכנית נוגעת להם; כן תיכלול ההודעה את עקרי הוראות התכנית המופקדת, ואת המען והמועד להגשת התנגדויות לתכנית". סעיף 92(ב) מוסיף וקובע: "לא צוינו בהודעה כאמור בסעיף קטן (א) מספרי הגוש והחלקה, הרחוב ומספרי הבתים שהתכנית נוגעת להם, כולם או חלקם, תיכלול ההודעה תאור כללי של הסביבה שבה נמצא תחום התכנית, באופן המאפשר לזהותה". במקרה דנן, הפירסום כלל את השכונה (החוף הצפוני) את הרחוב ומספר הבית (רח' קאמן 12) ואת מספר המיגרש (26ב).
...
אין בידי לקבל את הטענה כי היה על המשיבים לשלוח הודעות אישיות לעותרות בשל התדיינות קודמת.
מכל הטעמים האמורים, העתירה נדחית.
העותרות ישלמו לכל אחת מהמשיבות 1, 3 ו-4 הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 20,000 ₪, ולמשיבה 2הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 10,000 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענתם, הפירסום בדבר הפקדת התכנית לא עמד בתנאי החוק; הם לא ידעו על הפקדת התכנית וממילא לא יכלו להגיש את היתנגדותם לה; היו בפיהם טענות מהותיות חזקות נגד השינוי בקוי המיגרש של נחלתם הנובע מהתכנית; התכנית אינה כוללת איחוד וחלוקה ועל כן לא ניתן לרשום על פיה את הגבולות החדשים הקבועים בה; ובכל זאת קיים חשש מוחשי שהאגודה תפעל שלא כדין לרישום הגבולות שבתכנית בלישכת רישום המקרקעין; ואם האגודה תרשום את הגבולות שבתכנית, המבקשים יעמדו בפני משוכה גבוהה ואולי אף בלתי עבירה, להחזרת המצב לקדמותו.
(ב) הודעה כאמור בסעיף קטן (א) תפורסם גם במשרדי הרשויות המקומיות שתחום שיפוטן או חלק ממנו כלול בתחום התכנית, ובאין רשות מקומית כאמור – במקום שנוהגים לפרסם בו הודעות פומביות בתחום התכנית; כן תפורסם ההודעה על לוחות המודעות בשכונות הנוגעות בדבר".
טענה זו מתבססת על תרשומת של חברת "אבוקה" (שהיא החברה המבצעת את הפרסומים עבור הועדה המחוזית לתיכנון ובניה) על גבי נוסח ההודעה שפורסמה בתחומי המושב, לפיה תאריך תליית המודעה הוא 31.1.18 ותאריך הסרת המודעה הוא 14.2.18.
...
לטענתה, התכנית חלה על כל מקרקעי המושב וכלולים בה שינויים כמעט בכל המגרשים במושב; התכנית פורסמה כדין, הוגשו לה התנגדויות, ההתנגדויות נדונו, ובסופו של דבר הוועדה המחוזית לתכנון ובניה אישרה את התכנית ביום 13.5.19 והדבר פורסם ברשומות ביום 11.9.19; התכנית מגלמת הטבות משמעותיות לאגודה ולכל אחד מבעלי הנחלות שבתכנית; עיכוב קידום התכנית עלול לגרום נזקים כספיים משמעותיים – התכנית מאפשרת להוון את הזכויות בנחלה אל מול מנהל מקרקעי ישראל, מאפשרת לפצל מגרש מהנחלה ולבנות עליו בית נוסף, שלישי, ומאפשרת להעביר זכויות בחלק המפוצל; בנוסף לכך, בזמן שיחלוף, ערך הקרקע עשוי לעלות ובנגזר מכך דמי ההיוון יתייקרו, והדבר עלול לגרום לבעלי הזכויות בנחלות שבתכנית הפסדים כספיים העשויים להגיע לכדי מאות אלפי שקלים; ועלויות התכנון להן התחייבה האגודה צפויות להתייקר.
מיום 18.11.09), בדבר חובתו של המבקש סעד בהליך מנהלי להקפיד על גילוי נאות של מלוא העובדות הנוגעות לענין, מתאימים לענייננו - "חובתו של העותר היתה לפרוש בעתירתו את מלוא היריעה העובדתית הרלוונטית, ובכלל זה - להביא לידיעת בית המשפט את עובדת קיומם של דיונים משפטיים קודמים שהתנהלו ואת ההכרעות המשפטיות שנתקבלו בנושא העתירה. הדבר נכון שבעתיים, כאשר אמורים הדברים בבקשה המוגשת במעמד צד אחד, בה יש להקפיד במיוחד על גילוי נאות ומלא של העובדות. במובנים אלה, הוגשו הן עתירתו של העותר והן בקשתו למתן צו ביניים במעמד צד אחד, בחוסר ניקיון כפיים בולט; העתירה והבקשה אינן מגלות דבר קיומם של ההליכים המשפטיים הרבים שהתנהלו בערכאות משפטיות סביב זכויות המתיישבים בכפר גבירול; את הקביעות באותן פסיקות לחובת העותר ויתר הנתבעים; ואת חיובם לפנות את המקרקעין זה לא מכבר. משכך, דינה של העתירה להידחות על הסף, אף בלא בירור העתירה לגופה (בג"צ 291/81 חברת האני מיסטר די בע"מ נ' מנהל המכס והבלו, פ"ד לו(4) 53 (1982); בג"צ 4409/98 ד.ש. שמנים וכימיקלים בע"מ נ' מנהל מחוז חיפה במשרד לאיכות הסביבה והממונה לפי חוק החומרים המסוכנים, תשנ"ג-1993 ([פורסם בנבו], 28.10.1998), פיסקה 5; בג"צ 1439/08 ניצולת הקרטל בע"מ נ' פקיד השומה למפעלים גדולים, רשות המיסים בישראל ([פורסם בנבו], 20.11.2008), פיסקה 3; בג"צ 384/09 הקרי (יטאח) נ' משטרת ישראל ([פורסם בנבו], 2.2.2009), פיסקה 6)." התנהלות המבקשים בענין זה, פוגמת בניקיון הכפיים ותום הלב שלהם ומצדיקה בפני עצמה את דחיית הבקשה.
סוף דבר, אי צירוף בעלי הזכויות בנחלות ובמגרשי ההרחבה כמשיבים, בפני עצמו, מצדיק את דחיית הבקשה; הצגת העובדות בבקשה על ידי המבקשים נגועה בחוסר ניקיון כפיים ותום לב, ודבר זה מצדיק בפני עצמו את דחיית הבקשה; ושיקולי סיכויי העתירה ומאזן הנוחות, מצדיקים בפני עצמם את דחיית הבקשה.
הבקשה נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2002 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתם המתינו התובעים להודעה של הוועדה המקומית על הפקדת התכנית, על מנת שיוכלו להגיש את היתנגדותם.
על מנת להבטיח שדבר הפקדת התכנית יגיע לידיעת המושפעים על ידי התכנית נקבע בסעיף 89(ב) לחוק כי הפירסום יהיה גם "על לוחות המודעות בשכונות הנוגעות בדבר." בענין שבפני נטען כי אמנם קיימים בתל-מונד לוחות מודעות, אך לא בשכונה שבה המקרקעין נשוא הדיון.
מהפרוטוקול של הוועדה המחוזית עולה כי הוועדה היתה מודעת לכך שההיתנגדות הוגשה לאחר זמנה, ובכל זאת החליטה להזקק לה. לאור האמור, החלטה זו לא חרגה ממתחם הסבירות.
...
לפיכך הנני דוחה את העתירה ומחייב את העותרת לשלם למשיב מס' 2 את הוצאות המשפט וכן שכר טירחת עורך דין בסכום של 25,000 ש"ח בתוספת מע"מ. ניתן היום ט"ז באב, תשס"ב (25.07.2002) במעמד עו"ד לויט ועו"ד שורר.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2000 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

(ב) הודעה כאמור בסעיף קטן (א) תפורסם גם במשרדי הרשויות המקומיות שתחום שיפוטן או חלק ממנו כלול בתחום התכנית, ובאין רשות מקומית כאמור-במקום שנוהגים לפרסם בו הודעות פומביות בתחום התכנית; כן תפורסם ההודעה על לוחות המודעות בשכונות הנוגעות בדבר".
לעניין הפירסום על לוח מודעות במצורף לעתירה מציתי כי (נספח ה') מר צבי סומך מצהיר בתאריך 8.7.1997 לאגף תיכנון ובניין ערים של מינהל ההנדסה בעיריית תל-אביב-יפו כי הוא תלה מודעה בדבר הפקדה של התכנית שבנדון על "לוח מודעות בחזית הבית ברח' ויצמן מס. 5 בפינת הרחובות ויצמן וברקוביץ", וזאת עשה ביום 18.7.1997.
תצהיר כזה התקבל בתאריך 27.3.2000 ובו נאמר כי לאחר סיור במקום תלה העד את ההודעה על הפקדת התכנית על שלושה לוחות מודעות הקיימים בסביבה: בחזית הבניין ברחוב ויצמן 5, בחזית הבניין ברחוב ויצמן מס' 1 (בית-המשפט) ובחזית הבניין בשדרות שאול המלך מס' 27 (ככר מוזאון תל-אביב והספרייה העירונית).
...
לא רק קוראי "הארץ" יכולים לקוראו ולקבלו, אלא גם קוראים "זרים" למנויי "הארץ". מכיוון שהתקנות אינן מבחינות בסוגיהם של המקומונים ובשיוכם, נראה לי כי פרסום במקומון "העיר", גם הוא עונה על התקנות, וכך אני קובעת.
לאור כל האמור לעיל אני קובעת שאין זו דרך הפרסום שקבע המחוקק לצורך הודעה על הפקדת תכנית.
אשר-על-כן אני קובעת, בלי להתייחס לגופם של הטיעונים האפשריים, כי הדרך בה שבוצע הפרסום מנעה מהאזרחים לעשות שימוש בזכותם זו ולשטוח טענותיהם בפני הוועדה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2002 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיבים הוכיחו כי דבר הפקדת שתי התכניות פורסם בשלושה עיתונים נפוצים ואף נתלו הודעות בדבר הפקדת התכנית על גבי לוחות מודעות במיתחם הרחובות שעליהם חלות התכניות.
סעיף 92 לחוק התיכנון והבניה קובע: "תוכן 92. הודעה על הפקדה תכלול ככל האפשר את מספרי הגוש הודעת והחלקה, את שם השכונה ואת הרחוב ומספרי הבתים שהתכנית ההפקדה נוגעת להם; כן תיכלול ההודעה את עיקרי הוראות התכנית המופקדת, ואת המען והמועד להגשת התנגדויות לתכנית." העותרים מבקשים מבית-המשפט לקבוע שבשל פגם בפירסום לא זכו העותרים למימוש זכותם להשמיע התנגדות בפני הרשות בטרם זו החליטה לבצע פעולה מינהלית שיש בה כדי לפגוע בזכויותיהם.
מאידך, מעטים הם, אם בכלל, המזהים במבט חטוף במודעה אחת מיני רבות בעיתון, את הגוש והחלקה שבהם עומד ביתם.
...
(ג) הפלוגתות בין הצדדים מכתבי הטענות עלו הפלוגתאות האלה: (1) הקיים שהוי בהגשת העתירה? (2) האם לעותרים אין זכות עמידה בשל מעשה עשוי? (3) האם למשיבים 3 ו-4 אין זכות עמידה בשל העדר אינטרס אישי בעתירה? (4) האם החלטת המשיבים להפקיד ולאשר את התכניות בנתיב הקבוע בחוק הנה כדין? (5) האם פירסום התכניות היה כדין? (ד) הקיים שיהוי בהגשת העתירה המשיבים טוענים שהעותרים השתהו בטרם הגישו עתירה זו ולפיכך יש לדחות את עתירתם על הסף.
לא כך המקרה שבו עסקינן, ועל-כן אני קובעת שהמשיבים לא עמדו בחובתם לפי החוק לפרסם את שמות הרחובות ומספרי הבתים הנופלים בגדר התכניות.
לפיכך אני קובעת שהפרסום בדבר הפקדת תכנית כרם התימנים לא עמד בדרישות הדין לפרט את עיקרי התכנית.
(ט) סוף דבר מן הטעמים הנ"ל אני קובעת שההוראות בתכנית כרם התימנים ובתכנית לב תל-אביב הנוגעות לשימור בניינים ומיקומן המדויק של הוראות השימור יפורסמו בשנית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו