הלכה היא, כי בהליך הביקורת השיפוטית על המעצר המנהלי מוטל על השופט להידרש גם למהימנותו של החומר שהוגש לו (בג"צ 4400/98 ברהם נ' שופט משפטאי אל"מ משה שפי ואח', פ"ד נב(5) עמ' 337.
...
הרקע והעילה לקיומו של העיון החוזר, כמו גם להקדמתו של העיון התקופתי ושילובו בהליך העיון החוזר, הוא זה: ביום 19.4.04, כחודש לאחר מתן החלטתי, הגיש המשיב (להלן גם-פדרמן) ערעור על החלטתי לאשר את צו המעצר השני.
כל כך, משום שבאתי למסקנה, אף כי לאחר היסוסים והתלבטויות, כי ניתן כיום להשיג את מטרת המעצר בדרך של חלופת מעצר במתכונת של "מעצר בית", במקום מגוריו של המשיב בחברון או מחוצה לאזור יהודה ושומרון בכלל, כאשר הסמכות להטיל הגבלה זו על המשיב מצויה בידי אלוף הפיקוד, המוסמך להוציא צו הגבלה ופקוח מיוחד ביחס למשיב, כפי שעשה בעבר (וראו: סעיף 13 לפסק דינו הנ"ל של השופט גרוניס בעיניינו של המשיב).
ברם, לאור זיכויו של המשיב והסתירות שנתגלו בעדותו של ירדן מורג, גם ביחס לאירועים של צור באהר וא-טור, ולאור שינוי הנסיבות שעמדתי עליו לעיל, נראה לי שאין עוד צורך היום להמשיך בהחזקתו של המשיב במעצר המינהלי, אלא יש לנקוט באמצעי מניעתי חלופי, שפגיעתו בחרותו של המשיב תהא פחותה.
לאור כל האמור לעיל, וכדי לאפשר לשר הבטחון או לאלוף הפיקוד פסק זמן סביר כדי לשקול את ההגבלות המניעתיות החלופיות שיש להטיל על המשיב-ככל שימצאו לנכון להטילן, לאור המלצת בית המשפט בהחלטה זו-אני מורה בזה כי המשיב ימשיך להיות מוחזק במעצר המינהלי עד ליום ו' השבוע, 11.6.04 שעה 12:00.