כמו כן, בכפוף לאמור לעיל, יוחזר עניינו של המערער לועדה לעררים (אי כושר) על מנת שתיבחן בשנית את מצבו של המערער ותנמק את החלטתה, בשים לב להתקפים התכופים מהם סובל, לגילו ולעברו התעסוקתי.
בערעורו עתר המערער להמשך דיון בעירעור שהגיש לבית הדין ביום 3.1.2017 על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נכות כללית) מיום 19.7.2016 או לחילופין, להאריך את המועד להגשת ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נכות כללית) מיום 19.7.2016.
גם אם אותו חיקוק אינו כולל הוראה המסמיכה את בית הדין להאריך מועד, אין לראות בכך בהכרח משום "הסדר שלילי". משכך, ניתן לראות בתקנה 125 לתקנות בית הדין מקור עיקרוני לסמכותו של בית הדין להאריך מועד הקבוע בחיקוק להגשת ערעור לבית הדין האיזורי על החלטתו של גוף מעין שפוטי, ובתנאי שאותו חיקוק אינו שולל אפשרות זו במפורש או במשתמע.
בהתבסס על עניין מוניקה מלאו, כי תקנה 125 לתקנות בית הדין מאפשרת את הארכת המועד להגשת ערעורים הקבוע בתקנות הביטוח הלאומי באותו אופן בעניינינו, שוכנעתי כי תקנות המועדים קובעות את לוח הזמנים להגשת תובענות כ"דבר שבסדר הדין" (כלשון תקנה 125 לתקנות בית הדין) ואינן שוללות במפורש או במשתמע את האפשרות להארכת המועד הנקוב בהן, ומשכך לבית הדין סמכות, מכוח תקנה 125 לתקנות בית הדין האמורה וככל שמתקיימים "טעמים מיוחדים שיירשמו", להורות על הארכת המועד להגשת תביעה לבית הדין לעבודה על החלטת המוסד.
...
מעיון בהחלטת הוועדה הרפואית לעררים מיום 19.7.2016 עולה כי הוועדה נתנה את דעתה למחלת האפילפסיה ממנה סובל המערער, אך לא נימקה את החלטתה מלבד הטענה כי "אחדות תדירות ההתקפים לא ברורה (רק דיווח המערער ללא? רפואי)" כך, שלא ניתן להבין מה המסקנה המתבקשת בעניין מחלת האפילפסיה.
לאור כל האמור, ובנסיבות המקרה, אני קובע כי עניינו של המערער יוחזר לוועדה הרפואית לעררים, אשר תשקול את הנכות הנפשית והאפליפסיה בנפרד, תוך התייחסות לכל חוות הדעת העומדות בפניה, לרבות חוות הדעת המופיעות בהליך זה. החלטת הוועדה תהיה מנומקת ומפורטת והמערער וב"כ יוזמנו לטעון בפני הוועדה.
סוף דבר:
על יסוד האמור לעיל, הערעור מתקבל.